Denna resa ger er en härlig försmak på vad Sydafrika har att erbjuda. Ni börjar med en spännande safariupplevelse i det malariafria Eastern Cape, för att sedan via Garden Route bege er mot vindistrikten och Kapstaden. Det går naturligtvis även att göra resan i omvänd riktning, om ni föredrar att börja med vistelsen i Kapstaden.

Dag 1: Avresa
Ni reser från Sverige med ankomst till Port Elizabeth följande dag.

Dag 2: Port Elizabeth
På flygplatsen blir ni mötta av vår representant och ni får en kortare genomgång, därefter visas ni till er transfer som tar er vidare till ert hotell i Port Elizabeth.

Denna övernattning rekommenderar vi att ni gör för att ni ska hinna vila ut efter den långa resan och för att undvika att ni missar värdefull tid på safarilodgen i händelse av eventuell flygförsening. Föredrar ni att inte övernatta här går det naturligtvis att ordna så att ni får hämta hyrbilen på flygplatsen och köra direkt till safarilodgen vilken ligger ca 2 timmars bilfärd bort.
Övernattning på 3* Ibhayi Guest Lodges alternativt 4* Beach Hotel inklusive frukost.

Dag 3: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve
Ni får hyrbilen levererad på förmiddagen till hotellet (kostnad tillkommer) alternativt hämtas bilen på hyrbilsföretagets kontor i Port Elizabeth och beger er sedan mot ert safariäventyr. På eftermiddagen gör ni er första safaritur som ni gör tillsammans med proffessionella rangers i öppna fordon, tillsammans med andra gäster från lodgen.
Övernattning på 3* Kariega Main Lodge alternativt 4* Kariega Ukhozi inklusive helpension.

Dag 4:  Kariega Game Reserve
Denna dag har ni till ert fulla förfogande för att njuta av morgon och eftermiddags game drive och uppleva det dramatiska landskapet i Eastern Cape. Ni kommer ha goda möjligheter att få se Afrikas Big five och många andra djur under er vistelse här.
Övernattning på 3* Kariega Main Lodge alternativt 4* Kariega Ukhozi inklusive helpension.

Dag 5: Kariega Game Reserve – Knysna
Påbörja er färd västerut i egen takt för att komma till dagens destination, Knysna. Njut av de vackra omgivningarna eller gör ett stopp när ni passerar Tsitsikamma samt Plettenberg Bay.
Övernattning på 3* Graywood Hotel alternativt 4* Knysna Log-Inn Hotel inklusive frukost.

Dag 6: Knysna
Ni har hela dagen fri för att upptäcka området kring Knysna, som många betraktar som Sydafrikas vackraste stad och Plettenberg. Här finns många restauranger och aktiviteter att välja på.
Övernattning på 3* Graywood Hotel alternativt 4* Knysna Log-Inn Hotel inklusive frukost.

Dag 7: Knysna – Oudtshoorn

Ni lämnar kuststräckan och åker genom hisnande bergsmassiv mot Oudtshoorn. Vi rekommenderar ett besök i Cango Caves och/eller ett på någon av de många strutsfarmarna som finns i området. Bägge sevärdheterna är otroligt uppskattade och rekommenderas varmt!
Övernattning på 3* Oudtshoorn Hotel alternativt 4* De Opstal inklusive frukost.

Dag 8: Oudtshoorn – Stellenbosch
Efter bergsområdena styr ni kosan mot de vackra vindistrikten. Vägen tar er över kullar och grönskande dalar med små samhällen. Ni åker till den historiska och pittoreska universitetsstaden Stellenbosch. Här finns ett flertal vingårdar att utforska och många viner att prova.
Övernattning på 3* Stellenbosch Hotel alternativt 4* L´Emitage, Franschhoek inklusive frukost.

Dag 9: Stellenbosch

Denna dag har ni möjlighet att utforska Stellenbosch, som är landets näst äldsta stad, samt  dess närområden. Passa på och njut av det vackra landskapet och vad det har att erbjuda.
Övernattning på 3* Stellenbosch Hotel alternativt 4* L´Emitage, Franschhoek inklusive frukost.

Dag 10: Stellenbosch – Kapstaden
Ni lämnar vindistrikten och åker den korta biten till Kapstaden. Här finns allt man kan tänka sig. Kapstaden ligger precis vid vattnet och har ett stort utbud av utflykter, shopping, restauranger, kultur och sevärdheter. Det finns även ett rikt djurliv nära inpå staden.
Övernattning på 3* Inn on the Square alternativt 4* Bantry Bay Luxury Suites inklusive frukost.

Dag 11-12: Kapstaden
Ett förslag när ni är i Kapstaden är, om vädret tillåter förstås, att åka upp på Table Mountain och blicka ut över staden och dess omnejd. Andra populära utflykter är också till Godahoppsudden och Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad.
Övernattning på 3* Inn on the Square alternativt 4* Bantry Bay Luxury Suites inklusive frukost.

Dag 13: Hemresa
Dags för hemfärd. Ni tar hyrbilen ut till flygplatsen och återlämnar den innan ni checkar in för er resa hem.

Läs mer om hotellen:
Graywood Hotel
Knysna Log-Inn Hotel
Bantry Bay Luxury Suites

Denna resa kan också göras i omvänd riktning! Vi hjälper er gärna med bokning av utflykter. Hotell är trestjärniga och fyrstjärniga, om det önskas går det även att kombinera dessa.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Port Elizabeth, hem från Kapstaden
- 11 nätter i dubbelrum på ovan nämnda hotell
- Hyrbil kategori B (Toyota Corolla eller liknande) 11 dagar

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Envägshyra på hyrbilen betalas på plats (500 ZAR) liksom eventuell kostnad för extra förare (190 ZAR/extra förare), kontraktsavgift (50 ZAR betalas på plats) samt kostnad vid leverans av bil till hotellet 220 ZAR (inom normal kontorstid och förutsatt att hotellet ligger inom 25 km radie från hyrbilskontoret).
Vid bilhyra krävs en deposition på 1 500 ZAR som återbetalas vid hyrestidens slut om bilen är oskadd.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran