Det här är en fantastisk resa där ni får se det mesta av det bästa i Sydafrika; Soweto, Big five safari, Panorama Route och Garden Route, vindistriktet och fantastiska Kapstaden. Ni kör de flesta sträckorna själva i hyrd bil. Ni väljer om ni vill bo med högre standard eller lite enklare.

Dag 1: Johannesburg – Soweto
Ankomst till Johannesburg där ni blir mötta av vår lokala agent som ser till att ni kommer till ert hotell via en tur genom Soweto. Middag serveras på kvällen.
Övernattning på 4* Soweto Hotel.

Dag 2: Johannesburg – Panorama Route – Karongwe Private Game Reserve
Er hyrbil anländer till hotellet under morgonen. Efter en tidig avfärd tar ni er österut mot Krugerparken via den otroligt vackra Panorama Route med sitt dramatiska bergiga landskap. Ni anländer sent till valt hotell. Middag serveras på kvällen.
Övernattning på 4* Shiduli Private Game Lodge alternativt 3* Karongwe Bush Lodge.

Dag 3: Karongwe Private Game Reserve
Denna dag blir det safari både under tidig morgon och på eftermiddagen. Safarin sker i öppna safarifordon och ni har stor chans att få se Afrikas ”big five”: elefant, buffel, noshörning, lejon och leopard. Under dagen kan ni koppla av vid poolen på lodgen eller ägna er åt fågelskådning. På kvällen serveras en utsökt Boma middag.
Övernattning på 4* Shiduli Private Game Lodge alternativt 3* Karongwe Bush Lodge.

Dag 4: Karongwe Private Game Reserve
Även denna dag blir det två safariturer; en under tidig morgon och en på eftermiddagen. Det finns också möjlighet till en ”bush walk”, det vill säga en tur till fots på savannen med en erfaren guide, eller besök det lokala rehabiliteringscentret. På kvällen serveras en utsökt måltid på lodgen.
Övernattning på 4* Shiduli Private Game Lodge alternativt 3* Karongwe Bush Lodge. 

Dag 5: Karongwe – Port Elizabeth
Efter en tidig morgonsafari och en god frukost kör ni tillbaka till Johannesburg där ni tar inrikesflyget till Port Elizabeth. Vid ankomst i Port Elizabeth hämtar ni upp en ny hyrbil och tar er till valt hotell.
Övernattning på 5* Radisson Blu Hotel alternativt 3* Brookes Hill Suites.

Dag 6: Port Elizabeth – Tsitsikamma National Park – Knysna
Efter frukost kör ni längs den vackra Garden Route med Indiska Oceanen till vänster och berg och gröna mjuka kullar till höger. Stanna gärna i Tsitsikamma National Park. Flera floder skapar vattenfall och djupa pass. Ta en promenad över hängbroarna eller en tur på vattnet. Senare på dagen ankommer ni till Knysna, känt för sin lagun och sina fantastiska ostron, så vad kan väl vara bättre än att avsluta dagen nere i hamnen avnjutandes några stycken?
Övernattning på 4* The Rex Hotel alternativt 3* Graywood Hotel.

Dag 7: Dagsutflykt till Oudtshoorn
Idag kör ni norrut till Oudtshoorn via det spektaktulära Outeniquapasset. I Oudtshoorn finns mer än 90 % av världens alla strutsar så staden är känd som ”strutshuvudstaden”. Ett besök på en strutsfarm är därför ett måste! Om ni är modiga finns även möjlighet att rida på en struts. Ni kör vidare mot kända Cango Cave – ett av Afrikas största grottsystem. Efter en lång dag är det dags att köra tillbaka till Knysna för att inta middag, kanske under en kvällskryssning på lagunen?
Övernattning på 4* The Rex Hotel alternativt 3* Graywood Hotel.

Dag 8: Knysna – Kapstaden via Hermanus
Dags att fortsätta längs den vackra Garden Route till den charmiga staden Hermanus, Sydafrikas främsta destination för valskådning. Under tiden maj-november har ni chansen att beskåda dessa fascinerande varelser från strandkanten. Efter lunch kör ni vidare mot Kapstaden via Sir Lowry´s pass.
Övernattning på 4* Bantry Bay Luxury Suites alternativt 3* Ritz Hotel.

Dag 9: Kapstaden. The Long Walk to Freedom, Robben Island och Township Tour
Denna dag rekommenderas ett besök på Robben Island i kombination med besök i kåkstäder. Robben Island är den fängelseö där Nelson Mandela tillsammans med många andra satt fängslade i många år. Idag är fängelset ett museum och ön befolkas enbart av pingviner.
Township Tour tar er till fem av Kapstadens kåkstäder: Langa, Nyanga, Gugulethu, Khayelitsha och Crossroads. Notera att dessa utflykter måste förbokas.
Övernattning på 4* Bantry Bay Luxury Suites alternativt 3* Ritz Hotel.

Dag 10: Kapstaden. Vindistriktet
Denna dag besöker ni Cape Winelands, närliggande vindistrikt, i er egen takt. Ett besök i Stellenbosch är att rekommendera liksom ett besök i Franschhoek, ansedd som Sydafrikas gourmethuvudstad. Besök några vingårdar för vinprovning!
Övernattning på 4* Bantry Bay Luxury Suites alternativt 3* Ritz Hotel.

Dag 11: Kapstaden. Peninsula Tour
Denna dag är vikt för en heldagsutflykt ut på Kaphalvön. Ta en båttur till Duiker Island där tusentals sälar bor, ät lunch i den pittoreska byn Simon´s Town, åk vidare till Boulders Beach där det finns massor av pingviner att beskåda. Fortsätt sedan vidare längs False Bay och ut på Godahoppsudden, Afrikas mest sydvästra punkt. Avsluta turen med ett besök i den vackra Kirstenbosch National Botanical Gardens.
Övernattning på 4* Bantry Bay Luxury Suites alternativt 3* Ritz Hotel.

Dag 12: Hemresa
Efter en avslutande frukost och några timmar på egen hand kör ni tillbaka till flygplatsen, lämnar tillbaka bilen och checkar in för hemresa.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Johannesburg, hem från Kapstaden
- 11 övernattningar enligt program ovan
- Måltider: middag dag 1-2, frukost dag 2-12, helpension dag 3-4
- Safariturer enligt ovan
- Hyrbil kategori B (Toyota Corolla eller liknande) 11 dagar
- Flyg från Johannesburg till Port Elizabeth

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran