Denna resa ger er en härlig försmak på vad Sydafrika har att erbjuda. Ni börjar med en spännande safariupplevelse i det malariafria Western Cape/Västra Kapprovinsen, för att sedan via Garden route och Route 62 bege er mot vindistrikten och Kapstaden. Det går naturligtvis även att göra resan i omvänd riktning, om ni föredrar att börja vistelsen i Kapstaden.

Dag 1: Avresa 
Avresa från Sverige med ankomst till George följande dag.

Dag 2: George – Botlierskop Private Game Reserve
På flygplatsen hämtar ni ut er hyrbil och kör cirka fyra mil, till Botlierskop Private Game Reserve. Hotellet erbjuder unika safariupplevelser i en lugn och avslappnad miljö. Beroende på ankomsttid hinner ni eventuellt med den första safarituren redan samma eftermiddag. 

Övernattning på 4* Botlierskop Private Game Reserve  inklusive helpension och 2 safariturer per dag. Ni väljer mellan att bo i Luxury Tented Suite, Deluxe Tented Suite, Executive Tented Suite eller Manor House Suite.

Dag 3: Botlierskop Private Game Reserve
På morgonen blir ni väckta samtidigt som naturen vaknar till liv för att ge er ut på en spännande safaritur, en så kallad game drive, tillsammans med andra gäster från lodgen. Ingen safaritur är den andra lik och man vet aldrig vad som kommer att hända. Safarituren tar ca tre timmar och ni är tillbaka på lodgen lagom till en framdukad frukost. Efter alla morgonens upplevelser smakar det fantastiskt.
Dagen tillbringar ni på lodgen. Här finns många aktiviteter att välja på. Man kan rida på elefantsafai, vandra tillsammans med lejon, rida på hästar eller helt enkelt koppla av antingen på hotellets spa eller vid poolen.
På eftermiddagen är det åter dags för en spännande safaritur (game drive). Välj mellan safari eller hästridning när ni bor två nätter.

Övernattning på 4* Botlierskop Private Game Reserve inklusive helpension och två safariturer per dag.

Dag 4: Botlierskop Private Game Reserve – Oudtshoorn
Ni blir åter väckta för en morgonsafari och efter frukost beger ni er vidare på er resa. Ni lämnar kuststräckan och åker genom hisnande bergsmassiv mot Oudtshoorn. Vi rekommenderar ett besök i Kango Caves och/eller ett på någon av de många strutsfarmarna som finns i området. Bägge sevärdheterna är otroligt uppskattade och rekommenderas varmt! 

Övernattning på 4* DeZeekoe Guest Farm inklusive frukost. Ni väljer mellan att bo i Standard Room, Luxury Room eller Deluxe Room.

Dag 5: Oudsthoorn – Montagu
Innan det är dags för avfärd hinner ni med en alldeles speciell naturupplevelse, nämligen surikatsafari. Den lille Timon i filmen Lejonkungen samt diverse naturprogram på tv har gjort surikaterna kända. Denna utflykt kan varmt rekommenderas och bör bokas hemifrån för att man garanterat ska få plats. Med respekt för djuren får endast ett begränsat antal deltagare vara med. Väl tillbaka på DeZeekoe Guest Farm avnjuts en välsmakande frukost innan utcheckning.
Ni lämnar Oudtshoorn och Klein Karoo och kör Route 62 till Montagu – en ofta bortglömd liten pärla i utkanten av vinlandet.

Övernattning på 3* Montagu Country Hotel inklusive frukost. Ni väljer mellan att bo i Classic Room eller Luxury Room.

Dag 6:
Montagu
Montagu har en historia som går ända tillbaka till boerkrigen i slutet av 1800-talet. Boka gärna en vin- och sightseeingtur med ägaren i dennes Caddilac som tar er runt till de små, pittoreska vingårdarna i området; gårdarna är annars inte öppna för allmänheten. Det finns även en golfbana precis utanför staden och fler i närheten av Montagu.
En middag på hotellets restaurang kan varmt rekommenderas. Här serveras god och vällagad mat och man kan välja mellan många lokala viner.

Övernattning på 3* Montagu Country Hotel inklusive frukost.

Dag 7: Montagu – Paarl
Efter frukost går färden vidare genom det berömda vinområdet Robertson. Området exporterar stora volymer vin till svenska Systembolaget. Ni passerar tunneln utanför Worcester och kommer ut på andra sidan i utkanten av nästa vindistrikt.
Denna dag har ni möjlighet att utforska Paarl, samt dess närområden. Passa på och njut av det vackra landskapet och vad det har att erbjuda. Vad sägs om golfbanor i världsklass, museum samt ytterligare vingårdar att utforska och ännu fler viner att prova?
Middagen på kvällen avnjuts förslagsvis på Cascade Country Manor där ägaren själv står i köket.

Övernattning på 4* Cascade Country Manor inklusive frukost. Ni väljer mellan att bo i Classic Room eller Deluxe Room.

Dag 8: Paarl – Kapstaden
Ni lämnar vindistrikten och åker den korta biten till Kapstaden. Här finns allt man kan tänka sig. Kapstaden ligger precis vid vattnet och har ett stort utbud av utflykter, shopping, restauranger, kultur och sevärdheter. Det finns även ett rikt djurliv nära inpå staden.
Kapstaden har några av världens bästa restauranger men om man hellre vill laga något själv går det alldeles utmärkt i lägenheten. Det finns en mycket bra mataffär precis runt hörnet och alla lägenheter har rymliga balkonger med fin utsikt antingen över Taffelberget eller hamnen.

Övernattning på 4* Rockwell All Suite Hotel & Apartments inklusive frukost. Ni väljer mellan att bo i 1 Bedroom Apartment eller 2 Bedroom Apartment.

Dag 9-11: Kapstaden

Ett förslag när ni är i Kapstaden är, om vädret tillåter förstås, att åka upp på Table Mountain (Taffelberget) och blicka ut över staden och dess omnejd. Andra populära utflykter är Godahoppsudden och Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad. Att strosa i Waterfront är ett måste. Här finns ett stort utbud av både affärer och restauranger.

Övernattning på 4* Rockwell All Suite Hotel & Apartments inklusive frukost.

Dag 12: Hemresa
Dags för hemfärd. Ni tar hyrbilen ut till flygplatsen och återlämnar den innan ni checkar in för er resa hem.

Denna resa kan också göras i omvänd riktning. Vi hjälper er gärna med bokning av utflykter. Hotellen är tre- och fyrstjärniga och ni kan välja vilken rumskategori ni önskar på respektive hotell.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till George, hem från Kapstaden
- Hyrbil kategori B (Opel Corsa eller liknande) 10 dygn inklusive fria mil, självriskeliminering, envägshyra och kontrakstavgift
- 10 nätter boende på ovan nämnda hotell i dubbelrum inklusive måltider och aktiviteter enligt ovan

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende i den lägre rumskategorin på respektive hotell.

Vid bilhyra krävs en deposition på ca 1 500 ZAR som återbetalas vid hyrestidens slut (om bilen är oskadd). Envägshyra och kontraktsavgift avseende hyrbilen är inkluderad i priset.

Kostnad för eventuell extra förare (ca 200 ZAR/extra förare) samt kostnad vid leverans av bil till hotellet ca 220 ZAR (inom normal kontorstid och förutsatt att hotellet ligger inom 25 km radie från hyrbilskontoret).

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran