Sydafrikas mångfald lockar till oslagbara upplevelser. Här finns något för alla, allt från spännande safari till storstadspuls, fina stränder, vingårdar, böljande landskap, utsökt mat och ett attraktivt prisläge. Den här resan tar er till de klassiska platserna Kapstaden, Stellenbosch och Knysna. Under resan cyklar ni bland annat längs den fantastiska Kaphalvön utmed Atlantkusten, ni upptäcker bildsköna Stellenboschs vingårdar från er mountainbike och avslutar er resa i charmiga Knysna i hjärtat av Garden Route med cykelutflykter och paddling. Den här resan vänder sig främst till er som vill ha en aktiv semester i en naturskön omgivning och är vinintresserade.

Dag 1: La Splendida Hotel, Kapstaden
Ankomst och transfer från flygplatsen till hotellet i Kapstaden.
Övernattning: La Splendida Hotel inklusive frukost.

Dag 2: Halvdags cykeltur i Kapstaden
Dagens utflykt är det perfekta sättet att uppleva den vackra Kaphalvön, samt Kapstadens kultur och traditioner! Vi lämnar den kända V&A Waterfront och fortsätter längs Atlantkusten medan havsluften fyller våra lungor. Vi besöker den nybyggda Cape Town Stadium och Green Point Urban Park samt även landets äldsta fungerande fyrtorn.

Vår resa fortsätter längs Sea Point Promenade med fantastisk utsikt över Atlanten. Vi cyklar genom Bantry Bay och stannar vid Darwin’s Rocks där den kända upptäcktsresanden också stannade med sin Beagle! Färden går vidare förbi Clifton och dess fyra härliga stränder, mot Maiden´s Cove där vi tar in vyerna från The Twelve Apostles Mountain Range och Camps Bay Beach. Vi fortsätter längs Camps Bay med sina lena, vita sandstränder. Det är här Kapstadsborna tränar och utövar olika idrotter. Vi åker tillbaka via High Level Road som ger oss fantastiska havsvyer, cyklar under det mäktiga Lion’s Head och Signal Hill, innan vi efter ett litet tag kommer tillbaka till stan.

Vi slingrar oss genom den härliga De Waterkant Village, stadens rosa hjärta, och utforskar The Company Gardens, ursprungligen ett holländskt handelsställe. Vi besöker barerna och caféerna på Long Street som är centrum för stadens nöjesliv, och klättrar upp till de historiska Malaykvarteren i Bo-Kaap (Upper Cape). Där bor många av Kapstadens muslimer i sina färggranna hus bland kullerstensgator och historiska moskéer. Sakta återvänder vi till Waterfront där vi avnjuter ett glas mousserande vin tillsammans med läckra kanapéer medan vi blickar ut över Table Bay. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter med möjlighet att utforska staden på egen hand.
Övernattning: La Splendida Hotel inklusive frukost.

Dag 3: Heldag med cykel och vandring i Cape Point naturreservat, Kapstaden
Efter en introduktion och pick-up från hotellet med transfer till Cape of Good Hope naturreservat tilldelas vi utmärkta mountainbikes och utrustning. Cape Point är helt enkelt något speciellt, ett måste för alla besökare till Mother City som Kapstaden även kallas för. En udde, helt på änden av halvön, är mötespunkten för den kalla havsströmmen Benguela från väst och den varma strömmen Agulhas från öst. Vi befinner oss på Afrikas sydvästligaste punkt, i Kaps så kallade floraregion, och vi omger oss med fynbos, det vill säga den vackra buskvegetationen som blivit världsarv på grund av sitt rika artsmångfald.

Vi följer vår guide på detta aktiva Eco-äventyr genom naturreservatet medan vi lär oss om regionens unika flora och fauna. Cape Mountain-zebra, babianer, struts, älgantilop, hartebest, bläsbock och andra antiloparter, så väl som en mängd olika fågelarter och även lodjur och ginstkatter kan ses i den låga vegetationen. Var försiktig, för det händer att även sköldpaddor vill korsa vägen! Vyerna över den glittrande Atlanten som möter klipporna, samt de skyddade, avskilda stränderna kan helt enkelt ta andan ifrån en – om inte cykeln gör det först!

Efter en uppfriskande färd genom naturreservatet stannar vi upp för lunch vid en av de vackra tidvattensbassängerna vid Buffels Baai (Buffalo Bay). Här kan vi även skåda efter sydkapare, en valart som finns här mellan juni och november. Vi avnjuter en gourmet-picknick med färskt bröd, olika dippar, frukt och kallskuret, och kanske även ett glas mousserande som belöning för våra ansträngningar. Promenera längs stranden, doppa tårna i den kalla Atlanten och ta bilder som kanske mer påminner om vykort.

På eftermiddagen gör vi en guidad promenad till fyrtornet vid Kapudden (Cape Point), högsta punkten i hela reservatet. Alltför ofta kom dimman hit och numera är fyrtornet snarare en relik från gamla dagar. Ett nytt fyrtorn finns längre bort. För den som önskar mer fysisk aktivitet erbjuder vi en guidad tur från Kapudden till Godahoppsudden, en fenomenal en-timmes-promenad som erbjuder ännu flera vackra vyer och dolda pärlor så långt söderut i Afrika du kan komma. Från den vackra Dias Beach fortsätter vi mot Afrikas sydvästligaste punkt. Vi känner vinden och solen. Det är vi och naturen. Det här är något mycket speciellt.

Idag upplever vi Kapudden på ett helt unikt och eko-vänligt sätt. När vi har cyklat och promenerat klart väntar transfer tillbaka till vårt hotell i Kapstaden.
NB: Denna utflykt leds av en professionell guide och all utrustning ingår. Om någon känner för det finns en bil som back-up. Rutten kan skräddarsys och anpassas individuella önskemål. Lunch ingår i priset.
Övernattning: La Splendida Hotel inklusive frukost.

Dag 4: Spier Hotel, Stellenbosch
Ledig morgon och förmiddag där du kan utforska dina favoriter i Kapstaden. NB – utcheckning från hotellet senast klockan 10:00.

Tidig eftermiddag blir det transfer från Kapstaden till hotellet som ligger på en vingård i utkanten av Stellenbosch. Resten av dagen spenderar du som du vill. Omgivningarna är vackra och vi kan rekommendera en vinprovning på Spier Vineyards som ligger en kort promenad från hotellet.
Övernattning: Spier Hotel inklusive frukost.

Dag 5: Heldags cykeltur i Stellenboschområdet
Upptäck de världsberömda Stellenbosch winelands från sadeln till en av de bästa moutain bikes som finns.
Vi börjar dagen med att cykla genom vinträdgårdarna på Kanonkop Wine Estate som är känd för sina röda vindruvor och vinet som görs här. Sen kommer en unik upplevelse när vi fortsätter in i Wiesenhof Wildpark. I Cape Winelands panoramalandskap cyklar vi offroad bland Afrikas största och vackraste antiloper. Vår lunch blir en kulinarisk fusion som speglar de många olika kulturer som funnits i regionen. Den unika setting för måltiden hyllar detta arv. Vi besöker ett kultur- och arkeologimuseum, samt en trädgård där inhemska råvaror odlas. Hela tiden omges vi av den frodiga naturen i Solms Delta.

Efter en heldag där vi cyklar och är turister i detta majestätiska landskap, återvänder vi bekvämt till vår utgångspunkt. Lunch ingår i priset.
Övernattning: Spier Hotel inklusive frukost.

Dag 6: The Rex Hotel, Knysna
Frukost på hotellet. Förmiddagstransfer från Stellenbosch till Knysna som gärna kallas för “The Pearl of the Garden Route”. Det kvarstående av dagen är till egen disposition och du kan upptäcka småstaden med dess kustremsa som sjuder av liv.
Övernattning: Rex Hotel inklusive frukost.

Dag 7: Följ med på en heldag där vi cyklar, går och padlar kajak – allt medan vi utforskar skogen, havet, bergen och stigarna längs floden. Det här är off-the-beaten track i något som kanske är bland Afrikas vackraste kust- och våtmarksområden.

Vi cyklar på småvägar genom ursprungsvegetation och tallskogar, passerar delar av de kända Seven Passes vid de lägre slänterna av bergskedjan Outeniqua. Sen fortsätter vi neråt, genom branta sluttningar och böljande dalar som nästan tar andan ifrån en. Vi möter det azurblåa Indiska havet och Eden våtmarksområde. Det är dessutom fåglarnas paradis.

Efter en gourmet-picknik vid flodbrädden, paddlar vi kajak ner Touw-floden innan vi kommer till skogen där en mycket speciell fotvandring väntar oss. En specialdesignad boardwalk djupt inne i skogen tar oss till vår destination, ett frodigt område med naturliga bassänger som genom miljoner av år bildats i den hårda stenen med vattenfallens hjälp. Hör skogens alla ljud och forsarnas brus medan vi tar en paus innan vi går tillbaka för att fortsätta vår färd i kajak. Vi följer Serpentine-floden innan vi paddlar ut till lagunen som i sin tur leder till de rullande vågorna vid Wilderness-stranden.

När solen sjunker ner i horisonten, skålar vi för dagen med ett glas mousserande vin. Kanske låter vi tårna möta den afrikanska sanden och bränningen innan vår transport tar oss tillbaka till hotellet. Lunch är inkluderat i priset.
Övernattning: Rex Hotel inklusive frukost.

Dag 8: En heldag på cykel i Plettenberg Bay, Knysna
Det är svårt att föreställa sig att för 12 år sedan fanns det inga vinrankor i Plettenberg Bay-området. Idag finns här flera vingårdar som producerar några av de bästa vinerna i Sydafrika.
Följ med oss och upptäck denna unika juvel längs kusten i det som kallas The Garden Route. Vi cyklar på småvägar genom vingårdarnas grönska. Vi stannar för smakprov vid några av boutique-vinkällarna som finns längs vår väg. Som pricken över i:et serveras kanapéer gjorda på lokala råvaror. Naturen omkring oss bjuder på spektakulära vyer.

Vi börjar dagen vid Bramon Estate i The Crags. Det var här idén till de lokala vingårdarna kom till. Där det nu växer vinrankor fanns det förut akacior och eukalyptus. Vi lämnar Bramon och följer privata små stigar genom vingårdarna och ut mot Kurland Estate, som är medlem i Relais and Chateaux, ett fem-stjärnigt hotell med stora, vita Cape Dutch-byggnader som går tillbaka helt till år 1885. Hotellet ligger vackert på en egendom som spänner över hela 700 hektar, vid foten av berget och med gräns mot de orörda stränderna i Nature’s Valley.

Vårt nästa stopp är Newstead Lund Family Vineyards. Boutique-vingården är enkel och elegant, stilren och med en intim känsla. Lunch serveras som picknik eller på vingårdsvis, antigen här eller ett annat ställe i närheten.

Efter en avslappande lunch tar vi vår shuttle mot Knysna. Här kommer du få ett val: Harkerville Forest ger dig tre olika rutter: Red (23 km), Green (15 km) och Blue (12 km). Alla rutter går längs skogsvägar. Den röda rutten ger dig dessutom några av landets mest dramatiska vyer.

Dagens mål är däremot Packwood Wine & Country Estate. Beroende på dina preferenser och kondition kan våra guider ta dig med på kortare eller längre turer genom de finaste lövskogarna längs The Garden Rourte.

Väl framme vid Packwood väntar vackra vyer. Tusentals hektar med betesland, berg och dalar, samt Knysna-skogen väntar. Du får en genuin bild över livet längs kusten. Vinproducenten Teddy Hall, som är medlem i den prestigefyllda organisationen Cape Winemakers Guild, gör vinerna Packwood Sauvignon Blanc och Gent Pinot Noir MCC. Tillsammans med lokalproducerad ost får vi den perfekta avslutningen på en likaså perfekt dag. Lunch är inkluderat i priset.
Övernattning: Rex Hotel inklusive frukost.

Dag 9: Hemresa
Nu har den spektakulära resan kommit till sitt slut och ni har dagen ledig innan hemfärd sker på eftermiddagen.

Övrigt:
I paketpriser ingår ej dricks, dryck och mat som inte är specificerade och personliga utgifter. Ej heller kostnader för visum, vaccinationer och andra profylax.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Kapstaden tur och retur
- Samtliga transfers enligt program
- Samtliga utflykter enligt program
- 3 nätter på La Splendida Hotel i dubbelrum inklusive frukost
- 2 nätter på Spier Hotel i dubbelrum inklusive frukost
- 3 nätter på The Rex Hotel i dubbelrum inklusive frukost

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran