Utforska Kapstaden, staden som utsågs till 2011 års främsta turistmål av TripAdvisor, på ett annorlunda och spännande sätt med äventyr i fokus. Kapstaden erbjuder den äventyrslystna en mängd aktiviteter på land, i vattnet och i luften. Ni väljer själva om ni vill bo med hög standard eller lite enklare.

Dag 1
Ankomst till Kapstaden. På flygplatsen hämtar ni ut er hyrbil och checkar sedan in på valt hotell. Om tid medges rekommenderar vi att ni gör en stadsrundtur för att snabbt få en känsla av denna fantastiska stad.
 
Dag 2
Efter en bastant frukost kör ni till angiven mötesplats och därifrån sker transfer till linbanan för vidare färd upp på Table Mountain. Nu väntar resans första riktiga äventyr när ni ska hissa er ner 112 meter längs den branta klippan! Självklart finns vana klättrare på plats som guidar er ner. Allt med den bedövande utsikten över Kapstaden, stränderna och den vackra halvön som bakgrund. Väl nere med fast mark under fötterna står mountainbikes och väntar och tillsammans med en instruktör tar ni er nerför berget på cykel tillbaka till Kapstaden. Middag serveras på GOLD Restaurant.

Dag 3
Idag är det Kaphalvöns fantastiska landskap som ska upplevas. Efter frukost kör ni till angiven mötesplats där buss tar er vidare till Godahoppsuddens naturreservat. Väl där lämnar ni bussen för vidare färd på cykel för att komma närmare naturen och uppleva djurlivet. Efter fotograferingsstopp ute på Godahoppsudden serveras en lättare lunch på stranden. Bussen går vidare ut till Kapstadens äldsta vindistrikt; Constantia Winelands, där ni besöker två vingårdar och får smaka på deras fantastiska viner. Kvällen spenderas på egen hand.

Dag 4
Sandboarding och fyrhjuling står på dagens schema. Ni kör till angiven mötesplats varifrån ni tar er vidare längs Kapstadens västkust till Atlantis med Kapdistriktets största sanddyner. Här möts ni av instruktörer i världsklass som ger er en lektion i sandboardingens ädla konst. Efter en tuff förmiddag där ni susat ner för sanddynerna är det dags att vila benen och ge sig ut på ett fyrhjulingsäventyr. Ni kan välja på om ni vill ta er fram i sakta mak och njuta av den fantastiska naturen eller om ni vill forsa fram i 80 km/timmen för en riktig adrenalinkick. Kvällen är fri för egen aktivitet.

Dag 5
Idag är hajarnas dag! Efter en tidig morgon och två timmars bilfärd till Gansbaai, vithajens huvudstad, står ni inför ert livs ekoäventyr när ni ska bada/dyka med hajarna nedsänkta i burar. Hela äventyret både ovan och under vattnet filmas och filmen kan köpas till självkostnadspris. Efter ett ordentligt mellanmål sker transfer tillbaka till Kapstaden. Kvällen till eget förfogande.

Dag 6
Nu ska vågorna tämjas. Efter frukost är det dags att ta er till Big Bay för en halv dags surflektion. Eftermiddag och kväll till eget förfogande.
Vill ni ha hjälp med ytterligare aktiviteter denna dag kan vi självklart boka upp även detta.

Dag 7
Idag är det dags att beskåda Kapstaden från ovan i en otrolig helikoptertur på 30 minuter. Efter det väntar en åtta km lång ridtur längs stranden i Noordhoek. Er äventyrsresa i Kapstaden avslutas på kvällen med en magisk afrikansk middag på stranden på Moyo Restaurant.

Dag 8
Efter en avslutande frukost och några timmar på egen hand kör ni tillbaka till flygplatsen, lämnar tillbaka bilen och reser hemåt.

Läs mer om hotellen:
Ritz Hotel
Bantry Bay Luxury Suites

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Kapstaden tur och retur
- 7 nätter i dubbelrum på valt hotell
- Måltider: 7 frukostar, 4 lättare luncher, 2 middagar
- Aktiviteter enligt ovan
- Hyrbil kategori M (Toyota Yaris eller liknande) 8 dagar

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Aktiviteter som ingår: Solnedgångskryssning, Table Mountainklättring och cykling, Cape Pointtur och vindistriktet, Sandboarding och fyrhjuling, dykning med vithaj, halv dags surflektion samt helikoptertur och hästridning.

Det tillkommer envägshyra för bilen (500 ZAR som betalas på plats), kontraktsavgift (50 ZAR betalas på plats), kostnad för eventuell extra förare (190 ZAR/extra förare betalas på plats). Vid bilhyra krävs en deposition på 1 500 ZAR som återbetalas vid hyrestidens slut om bilen är oskadd.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran