Nyfiken på något utöver det vanliga? Denna resa tar er från Durban genom Kwazulu Natal och Swaziland till Krugerparken, för att sedan avslutas i Johannesburg. I den mån det önskas går det naturligtvis att göra den i omvänd riktning och avsluta med några extra dagar sol och bad i området kring Durban, kombinera med Kapstaden, Garden route eller med annan destination som till Botswana, Mozambique eller Namibia.

Dag 1: Durban – Hluhluwe

Vid ankomst till King Shakaflygplatsen blir ni mötta av en representant för vår samarbetspartner som ger er lite välkomstmaterial och visar er till er hyrbil. Ni kör längs med norra kusten genom landskap prydda av sockerrör och ankommer så småningom ert hotell där ni checkar in för natten. Ankommer ni tidig eftermiddag och övernattar på Ubizane Tree Lodge hinner ni även med en eftermiddagssafari, i den mån det önskas.
Övernattning på 3* Protea Hotel Hluhluwe & Safaris (alternativt 4* Ubizane Tree Lodge) inklusive halvpension.

 

Dag 2: Hluhluwe
Njut en frukost på hotellet och ta denna dag för att koppla av eller utforska området och dess tillgängliga aktiviteter. Här finns gott om natur, korallrev och båtturer och även möjlighet till att göra safariturer. Vid boende på 4* hotellalternativ ingår en safaritur.

Övernattning på 3* Protea Hotel Hluhluwe & Safaris (alternativt 4* Ubizane Tree Lodge) inklusive halvpension.

 

Dag 3: Hluhluwe – Mbabane, Swaziland

Efter en tidig frukost checkar ni ut och färden går nu mot Swaziland och dess huvudstad Mbabane. På vägen har den som önskar möjlighet att besöka Ngwenya glasfabrik. På eftermiddagen/kvällen checkar ni in på ert hotell beläget i Ezulwini valley.

Övernattning på Ezulwini Sun inklusive frukost.

 

Dag 4: Swaziland – Hazyview, Mpumalanga

Efter en tidig frukost checkar ni ut från hotellet och fortsätter mot Mpumalanga. Denna provins är känd för sina vackra vyer, berg, floder och vattenfall. Populära aktiviteter i denna region är fiske, fågelskådning och ekoturism.
Övernattning på Casa do Sol (Casarum vid 3* alternativ och Luxuryrum vid 4* alternativ).

 

Dag 5: Hazyview – Krugerparken

Efter frukost ger ni er av mot Krugerparken där ni checkar in på vald lodge. Vid 3* alternativ har ni möjlighet att köra in i Krugerparken på egen hand eller mot extra kostnad följa med på organiserad tur i parken på eftermiddagen. Vid boende på 4* alternativ ingår en safaritur i lodgens regi (ej tillåtet på egen hand).

Övernattning på 3* Protea Hotel Kruger Gate (alternativt 4* Arathusa Game Lodge).

 

Dag 6: Krugerparken

Denna dag är fri för egna aktiviteter. Bor ni på 4* alternativ ingår safariturer medan ni vid 3* boende gör detta mot extra kostnad.

Övernattning på 3* Protea Hotel Kruger Gate (alternativt 4* Arathusa Game Lodge).

 

Dag 7: Krugerparken – Johannesburg

Efter tidig frukost checkar ni ut för att bege er mot Johannesburg. I mån av tid kan ni stanna längs Panorama route och dess många sevärdheter, som till exempel vyerna vid Blyde River Canyon eller för lunch på Harrie´s Pancakes i Dullstrom (boka bord i förväg är ett måste om ni passerar under en helg). För internationella avgångar bör ni ankomma flygplatsen senast tre timmar före avgång.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Durban, hem från Johannesburg
- Ankomstservice i Durban
- Hyrbil (Toyota Yaris eller liknande) 7 dagar, hämtas på Durbans flygplats och lämnas på Johannesburgs flygplats
- 7 dagar/6 nätter program enligt ovan

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Det tillkommer kostnad för dryck, måltider annat än ovan angivna, dricks, entréavgifter, envägshyra för bilen (500 ZAR som betalas på plats), kontraktsavgift (50 ZAR betalas på plats), kostnad för eventuell extra förare (190 ZAR/extra förare betalas på plats). Vid bilhyra krävs en deposition på 1 500 ZAR som återbetalas vid hyrestidens slut om bilen är oskadd.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran