Börja din resa med en 2-nätters stopp i Doha. Upplev spännande off-road-äventyr i öknen. Utforska den sagolika atmosfären i souken. Upptäck Qatars historia och kultur i Katara Cultural Village.


Dag 1: Ankomst till Doha och transfer till valt hotell.
Övernattning:
Stad: Four Points by Sheraton (****)
Strand: Hilton Doha (*****)

Dag 2: Öken och havets skönhet väntar på dagensäventyr.
Res genom det betagande ökenlandskapet där sanddynerna breder ut sig likt havets vågor. Du blir upphämtad vid ditt hotell och det tar ungefär en timme att nå öknens portar. Här görs ett kort stopp för att sänka lufttrycket i bilens däck. Sedan inleds äventyret med en off-road resa genom de dramatiska sanddynerna, med pauser vid innanhavet Khor-Al-Adaid, den höga Sheraton sanddynen, och det azurblåa Arabiska havet. Efter ett kort paus vid ett ökenläger, är det dags att återvända till staden. Tidsåtgång: cirka 4 timmar.

Efter detta återvänder du till ditt hotell för att koppla av vid poolen eller stranden under dagens hetaste timmar. När natten faller över Doha rekommenderar vi ett besök till något av Dohas många köpcentrum, som Villagio, designat som ett mini-Venedig med kanaler och gondoler, eller Dohas största – The Mall of Qatar.
Övernattning:
Stad: Four Points by Sheraton
Strand: Hilton Doha

Dag 3: Utforska Doha
Inled dagen med en tidig frukost. Efter ni har checkat ut från hotellet, är det dags att utforska Doha. Ni kan lämna ert bagage på hotellet under utflykten. Utflykten börjar klockan 8.30 och ni möts på en förutbestämd angiven plats. Din första destination är Museum of Islamic Art, en ikonisk byggnad vid havet på Dohas Corniche, designad av den berömda arkitekten I. M. Pei. Du får chansen att beundra detta arkitektoniska underverk och den panoramautsikt över Dohas imponerande skyline.

Resan fortsätter till Katara Cultural Village, Qatars största och mest mångfacetterade kulturprojekt. Här hittar du en vacker amfiteater, konserthus, utställningsgallerier och vackra trädgårdar. Du kommer också att besöka Katara-moskén och den gyllene moskén innan du promenerar genom de luftkonditionerade utomhusvägarna till Galeries Lafayette för taxfree shopping om så önskas.

Ditt nästa stopp är Pearl-Qatar, en konstgjord ö med lyxiga bostäder, exklusiv shopping, hotell och fina restauranger. Beundra superyachter när du promenerar längs småbåtshamnen, trendiga butiker och lyxbilshandlare i en miljö inspirerad av Mellanösterns och Medelhavets arkitektur.

Din guidade tur avslutas med en promenad genom den livfulla Souq Waqif där du kan uppleva stadens rika kulturarv. Du kommer att besöka falksouken och ett sjukhus för falkar (ett av de största i Mellanöstern), mattsouken, guldsouken, konst- och hantverkssouken och mycket mer i detta eklektiska centrum för tradition och handel.

Tid: ca 4 timmar

Ett tips är att avsluta din dag med en mezzemiddag någonstans i souken innan det är dags att fortsätta till flygplatsen. Vi hjälper gärna till med restaurangrekommendationer.
Observera: Detta är bara ett förslag på boende och utflykter. Vi har ett stort urval av hotell att välja mellan. Urvalet av utflykter är också omfattande.

Ex på andra hotell stad: Al Mirqab Butique Hotel, Alwadi by M , Park Hyatt Doha
Ex på andra hotell strand: Sharq Village & SpaWaldor Astoria Lusail

Exempel på andra aktiviteter: Ökenutflykt, golf, shopping, underjordisk temapark med över 30 åkattraktioner och attraktioner, kanottur, besök Desert Falls Water and Adventure Park, testa kitesurfing, mm

Detta ingår i resan

- 2 hotellövernattningar inkl frukost på valt hotell
- Transfers till och från flygplatsen
- Ökenäventyr
- Guidad tur i Doha

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende.  Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2023-08-01 - 2024-07-31 3 175 kr på ett fyrstjärnigt hotell