Är det dags för en festlig händelse? Kanske en födelsedag eller bröllopsresa? Eller kanske du bara vill inleda din drömsemester med en extra touch av lyx. I så fall är detta stopover paketet i Doha perfekt för dig. Njut av ett 5-stjärnigt boende på Sharq Village Ritz och låt dig skämmas bort. Upplev ett ökenäventyr där du får njuta av en middag serverad vid det Arabiska havet. Slutligen, förlora dig själv i de fascinerande gränderna i souken.


Dag 1: Ankomst till Qatar

Ankomst till huvudstaden Doha där din chaufför väntar för att ta dig till ditt hotell Sharq Village Ritz.
Övernattning: Sharq Village Ritz – ett 5-stjärnigt hotell som ger dig en känsla av tusen och en natt, en perfekt start på din semester. Hotellet erbjuder en privat strand som sträcker sig över 300 meter, tre pooler, ett spa och flera restauranger. Frukost ingår.

Dag 2: Äventyrlig ökentur med middag vid Arabiska havet
Starta din semester precis som du önskar. En sovmorgon, ett tidigt träningspass i gymmet, ett besök på spaet, tid vid poolen eller på stranden – valet är ditt.
På eftermiddagen väntar en spännande ökentur med off-road körning i de dramatiska sanddynerna, med destination Khor Al Adaid. Khor Al Adaid är ett unikt och skyddat tidvattenområde i Persiska viken.

Under turen får du insikt i beduinernas arv och arabiska traditioner. Turen avslutas med en traditionell middag vid Arabiska havet, serverad i en förtrollande miljö.

Tid: cirka 5 timmar.

Om energin fortfarande finns kvar vid återkomsten till Doha, rekommenderar vi ett besök till något av Dohas många shoppingcenter, som Villagio, designat som ett mini-Venedig med kanaler och gondoler, eller Dohas största shoppingcenter – The Mall of Qatar.
Övernattning: Sharq Village Ritz, inklusive frukost.

Dag 3: Utforska Doha
Inled dagen med en tidig frukost. Efter ni har checkat ut från hotellet, är det dags att utforska Doha. Ni kan lämna ert bagage på hotellet under utflykten. Utflykten börjar klockan 8.30 och ni möts på en förutbestämd angiven plats. Din första destination är Museum of Islamic Art, en ikonisk byggnad vid havet på Dohas Corniche, designad av den berömda arkitekten I. M. Pei. Du får chansen att beundra detta arkitektoniska underverk och den panoramautsikt över Dohas imponerande skyline.

Resan fortsätter till Katara Cultural Village, Qatars största och mest mångfacetterade kulturprojekt. Här hittar du en vacker amfiteater, konserthus, utställningsgallerier och vackra trädgårdar. Du kommer också att besöka Katara-moskén och den gyllene moskén innan du promenerar genom de luftkonditionerade utomhusvägarna till Galeries Lafayette för taxfree shopping om så önskas.

Ditt nästa stopp är Pearl-Qatar, en konstgjord ö med lyxiga bostäder, exklusiv shopping, hotell och fina restauranger. Beundra superyachter när du promenerar längs småbåtshamnen, trendiga butiker och lyxbilshandlare i en miljö inspirerad av Mellanösterns och Medelhavets arkitektur.

Din guidade tur avslutas med en promenad genom den livfulla Souq Waqif där du kan uppleva stadens rika kulturarv. Du kommer att besöka falksouken och ett sjukhus för falkar (ett av de största i Mellanöstern), mattsouken, guldsouken, konst- och hantverkssouken och mycket mer i detta eklektiska centrum för tradition och handel.

Tid: ca 4 timmar

Ett tips är att avsluta din dag med en mezzemiddag någonstans i souken innan det är dags att fortsätta till flygplatsen. Vi hjälper gärna till med restaurangrekommendationer.
Observera: Detta är bara ett förslag på boende och utflykter. Vi har ett stort urval av hotell att välja mellan. Urvalet av utflykter är också omfattande.

Ex på andra hotell stad: Al Mirqab Butique Hotel, Alwadi by M , Park Hyatt Doha
Ex på andra hotell strand: Sharq Village & SpaWaldor Astoria Lusail

Exempel på andra aktiviteter: Ökenutflykt, golf, shopping, underjordisk temapark med över 30 åkattraktioner och attraktioner, kanottur, besök Desert Falls Water and Adventure Park, testa kitesurfing, mm

Detta ingår i resan

- 2 hotellövernattningar inkl frukost på valt hotell
- Transfers till och från flygplatsen
- Guidad tur i Doha
- Ökenäventyr

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende.  Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2023-08-01 - 2024-07-31 6 500 kr