Börja din semester med en stopp i Doha, en modern stad som liknar Tusen och en natt. Resan inkluderar en natt på ett bekvämt hotell där du kan koppla av vid poolen och utforska Doha på en guidad tur innan du fortsätter din resa.


Dag 1: Ankomst till Doha och transfer till ditt hotell.

Övernattning:
Stad: Four Points by Sheraton (****)
Strand: Hilton Doha (*****)

Dag 2: Utforska Doha
Inled dagen med en tidig frukost. Efter ni har checkat ut från hotellet, är det dags att utforska Doha. Ni kan lämna ert bagage på hotellet under utflykten. Utflykten börjar klockan 8.30 och ni möts på en förutbestämd angiven plats. Din resa börjar med ett besök på Museum of Islamic Art. Denna ikoniska byggnad, belägen vid Dohas Corniche och designad av den berömda arkitekten I. M. Pei, erbjuder en fantastisk panoramavy över Dohas imponerande skyline.

Resan fortsätter till Katara Cultural Village, Qatars största och mest omfattande kulturprojekt. Här kan du njuta av en vacker amfiteater, konserthus, utställningsgallerier och pittoreska trädgårdar. Du kommer även att besöka Katara-moskén och den gyllene moskén innan du promenerar genom de luftkonditionerade utomhusvägarna till Galeries Lafayette för skattefri shopping om så önskas.

Nästa anhalt är Pearl-Qatar, en konstgjord ö och tidigare plats för en av Qatars pärlfiskeplatser. Här hittar du lyxiga bostäder, exklusiva butiker, hotell och fina restauranger. Beundra superyachterna när du promenerar längs småbåtshamnen, trendiga butiker och lyxbilshandlare i en miljö inspirerad av Mellanösterns och Medelhavets arkitektur.

Din guidade tur avslutas med en promenad genom den livfulla Souq Waqif där du kan uppleva stadens pulserande kulturarv. Du kommer att besöka falksouken och ett sjukhus för falkar (ett av de största i Mellanöstern), mattsouken, guldsouken, konst- och hantverkssouken och mycket mer i detta eklektiska centrum för tradition och handel.
Tid: ca 4 timmar

Vi föreslår att du avrundar din dag med en mezzemåltid i souken innan du beger dig till flygplatsen. Vi bistår gärna med restaurangrekommendationer.

Observera: Detta är endast ett exempel på möjliga boenden och utflykter. Vi erbjuder ett brett utbud av hotell att välja bland. Det finns också ett stort urval av utflykter att överväga.

Ex på andra hotell stad: Al Mirqab Butique Hotel, Alwadi by M , Park Hyatt Doha
Ex på andra hotell strand: Sharq Village & Spa, Waldor Astoria Lusail

Ex på andra aktiviteter: Ökenutflykt, golf, shopping, underjordisk temapark med över 30 åkattraktioner och attraktioner, kanottur, besök Desert Falls Water and Adventure Park, testa kitesurfing, mm

Detta ingår i resan

- Hotellövernattning inkl. frukost på valt hotel
- Transfers till och från flygplatsen
- Privat guidad tur i Doha

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende.  Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2023-08-01 - 2024-07-31 1 400 kr Priset avser fyrstjärnigt hotell.