Påbörja din resa genom att göra din mellanlandning i Doha till ett spännande besök i Qatar. Under denna resa kommer du att bo i lyxiga strandnära boenden med tillgång till Doha Sands Beach, en familjevänlig tillflyktsort längs den soliga West Bay-kusten. Du kommer även att ha tid att delta i en guidad tur och upptäcka alla Dohas attraktioner innan du avslutar ditt besök i Qatar.


Dag 1: Ankomst Qatar
Ankomst till huvudstaden Doha där transfer väntar till valt hotell.
Övernattning:
Stad: Crowne Plaza Doha West Bay inklusive frukost (5*), eller liknande standard.

Dag 2 – Upptäck Doha
Inled dagen med en tidig frukost. Efter ni har checkat ut från hotellet, är det dags att utforska Doha. Ni kan lämna ert bagage på hotellet under utflykten. Utflykten börjar klockan 8.30 och ni möts på en förutbestämd angiven plats. Din utflykt börjar vid Museum of Islamic Art, en ikonisk byggnad belägen vid Dohas Corniche, designad av den berömda arkitekten I. M. Pei. Du får chansen att beundra detta arkitektoniska underverk och den panoramiska utsikten över Dohas imponerande skyline.

Resan fortsätter till Katara Cultural Village, Qatars största och mest mångfacetterade kulturprojekt. Här hittar du en vacker amfiteater, konserthus, utställningsgallerier och vackra trädgårdar. Du kommer även att besöka Katara-moskén och den gyllene moskén innan du promenerar genom de luftkonditionerade utomhusvägarna till Galeries Lafayette, där du kan shoppa taxfree om du vill.

Nästa anhalt är Pearl-Qatar, en av Qatars tidigare platser för pärldykning. Pearl-Qatar är en konstgjord ö med lyxiga bostäder och villor, exklusiva butiker, hotell och fina restauranger. Beundra superyachterna när du promenerar längs småbåtshamnen, trendiga butiker och lyxbilshandlare i en miljö inspirerad av Mellanösterns och Medelhavets arkitektur.

Den guidade turen avslutas med en promenad genom den livfulla Souq Waqif, där du kan uppleva stadens pulserande kulturarv. Du kommer att besöka falksouken och ett sjukhus för falkar (ett av de största i Mellanöstern), mattsouken, guldsouken, konst- och hantverkssouken och mycket mer i detta eklektiska centrum för tradition och handel.
Turen tar ungefär 4 timmar.

Vi rekommenderar att du avslutar din dag med en mezzemiddag någonstans i souken innan du fortsätter till flygplatsen. Vi hjälper gärna till med tips på restauranger.

Notera: Detta är bara ett förslag på både boenden och utflykt. Vi har ett stort urval av hotell. Även vad gäller utflykter finns mycket att välja mellan.

Exempel på andra hotell stad: Al Mirqab Boutique Hotel, Alwadi by M, Park Hyatt Doha
Exempel på andra hotell strand: Wyndham Doha West Bay, Element West Bay Doha

Exempel på andra aktiviteter: Ökenutflykt, golf, shopping, underjordisk temapark med över 30 åkattraktioner och attraktioner, kanottur, besök Desert Falls Water and Adventure Park, testa kitesurfing med mera.

 

Detta ingår i resan

- Hotellövernattning inkl. frukost på valt hotel
- Transfers till och från flygplatsen
- Privat guidad tur i Doha

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende.  Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2023-10-01 - 2024-07-31 1 800 kr Priset avser femstjärnigt hotell.