Den här resan till Panama erbjuder en fantastisk kombination av natur, kultur, storstad och fina stränder. Under Panama resan "Storstad, natur & strandliv" upplever ni regnskogar och ett unikt djurliv, indiankultur, storstadspuls, Panamakanalen och fantastiska stränder. Detta är en paketresa för er som vill kombinera storstadspulsen i Panama City med djur och natur och avsluta resan med sol och bad. Vi skräddarsyr resor till Panama vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Avresa från Sverige med ankomst Panama City på kvällen. I Panama City bor ni tre nätter. Det är en kosmopolitisk och modern storstad med skyskrapor, många banker och shopping, här finns också en kulturell del med storslagna kyrkor, museer och teatrar.

Efter Panama City fortsätter resan till Gamboa Rainforest, belägen i Soberania National Park. Hela 44 % av Panama är täckt av djungler och regnskog. Här finns en fantastisk flora och ett rikt djurliv, bland annat kan man skryta med närmare 1 000(!) olika fågelarter i Panama!

Panama har kust mot två hav (Karibien i norr och Stilla Havet i söder) med många härliga vita stränder på båda kusterna. Den mest kända är Costa Blanca på Stilla Havskusten, där spenderas de åtta sista dagarna av resan på ett högklassigt all inclusivehotell.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige på morgonen till Panama City. Vid ankomst blir ni hämtade på flygplatsen av vår representant för transfer till hotellet och en kortare genomgång. Boendet sker på det vackert byggda hotellet Central Hotel Panama, beläget i Casco Viejo (gamla stan).
Övernattning på Central Hotel Panama inklusive frukost.

Dag 2: Panama City
Efter frukost blir ni hämtade av vår guide för en halvdags stadsrundtur. Ni besöker bland annat ruinstaden Panama Viejo som plundrades och förstördes av den ökända piraten Kapten Morgan år 1670, ni tar en promenad i Casco Viejo (gamla stan) och njuter av den vackra arkitekturen och de fina torgen, ni besöker downtown Panama City med alla sina skyskrapor, restauranger och shopping. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.
Övernattning på Central Hotel Panama inklusive frukost.

Dag 3: Panama City
Efter frukost är det hämtning vid hotellet för en halvdagstur på Panamakanalen (turen tar ca fyra-fem timmar). Panamakanalen är världens åttonde underverk som fyllde etthundra år 2014. Kanalen som förbinder Karibiska havet i norr med Stilla Havet i söder är ca 80 km lång och är i dag den viktigaste vattenfarleden i världen med ca fyra % av världens totalt transporterade gods. Kanalturen är endast möjlig på fredagar och lördagar (under högsäsong januari-mars går turen även på torsdagar). Lunch ingår.
Övernattning på Central Hotel Panama inklusive frukost.

Dag 4-5: Gamboa Rainforest
Frukost och transfer till Gamboa Rainforest Resort. Under dessa två heldagar ges möjligheter för olika utflykter som Gamboa erbjuder, bland annat djur, natur, båtturer och rafting. Några ”måsten” under besöket i Gamboa är linbanan upp i bergen, regnskogen och en båttur på Gatun Lake till Monkey Island. Många av aktiviteterna som till exempel cykling, kajak, yoga och vandring i regnskogen med guide är gratis under vistelsen på Gamboa Rainforest Resort.
Övernattningar på Gamboa Rainforest Resort inklusive frukost.

Dag 6-13: Playa Farallon
Transfer till Costa Blanca (playa Farallon) och hotellet Royal Decameron, ett all inclusivehotell som erbjuder allehanda aktiviteter man kan önska sig. Här finns bland annat 10 (!) swimmingpooler, en 18-hålsgolfbana, tre bubbelpooler, 8  restauranger, tennisbanor, hästridning, en biograf, en fantastisk strand och mycket mer.
6 övernattningar på Royal Decameron med all inclusive.

Dag 13: Hemresa
Transfer till flygplatsen för färd hem till Sverige.

Observera att våra paket endast skall ses som förslag och att det går utmärkt att förlänga eller korta ner antalet dagar efter ert behov.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Panama City tur och retur
- Transfer från flygplatsen till Central Hotel Panama, Panama City
- 3 nätter på Central Hotel Panama i dubbelrum inklusive frukost
- Stadsrundtur halvdag i Panama City
- Halvdagstur på Panamakanalen inklusive lunch
- Transfer till Gamboa Rainforest Resort
- 2 nätter på Gamboa Rainforest Resort i dubbelrum inklusive frukost
- Transfer från Gamboa Rainforest Resort till Royal Decameron
- 7 nätter på Royal Decameron i rum med havsutsikt, all inclusive
- Transfer från Royal Decameron till flygplatsen

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran