I Panama finns det mesta av det bästa. Oavsett om man är intresserad av ö-luffning, storstad, stränder, natur eller kultur finns något för alla. I det här paketförslaget kombineras huvudstaden Panama City med skärgårdsöarna "de las Perlas", det vill säga Pärlöarna, och boende på The Point. Det här är en resa för er som vill ha en smak av storstad, men främst prioriterar lugn och ro i en härlig skärgårdsmiljö och bo på ett bra hotell. Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Avresa från Sverige på morgonen till Panama City. I Panama City bor ni de tre första nätterna samt den sista natten innan hemresan. Det är en kosmopolitisk och modern storstad med skyskrapor, många banker och shopping, men här finns också en kulturell del med storslagna kyrkor, museer och teatrar.

Efter två dagar och tre nätter i Panama City fortsätter resan med inrikesflyg till Contadora Island, beläget ca 20 minuter från Panama City i Stilla Havet. Denna arkipelag, med sina 200 öar, var tidigare tillhåll för pirater och pärldykare. Öarna är nuförtiden mera kända för sina stränder, sin skönhet och för att knölvalarna besöker platsen varje sommar.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige på morgonen till Panama City dit ni anländer på kvällen. Vid ankomst blir ni hämtade på flygplatsen av vår representant för transfer till hotellet och ni får en kortare genomgång. Boendet är på Radisson Hotel Panama Canal, som har ett suveränt läge vid infarten till Panamakanalen.
Övernattning på Radisson Hotel Panama Canal inklusive frukost.

Dag 2: Panama City
Efter frukost blir ni hämtade av vår guide för en halvdags stadsrundtur. Ni besöker ruinstaden Panama Viejo som plundrades och förstördes av den ökända piraten Kapten Morgan år 1670, tar en promenad i Casco Viejo (gamla stan) och njuter av den vackra arkitekturen och de fina torgen som finns här. Ni besöker även downtown Panama City med alla sina skyskrapor, banker, restauranger och affärer. Eftermiddagen spenderas på egen hand.
Övernattning på Radisson Hotel Panama Canal inklusive frukost.

Dag 3: Panama City – Panamakanalen
Efter frukost är det hämtning vid hotellet för en halvdagstur på Panamakanalen (turen tar ca fyra-fem timmar). Panamakanalen är världens åttonde underverk och fyllde etthundra år 2014. Kanalen, som förbinder Karibiska havet i norr med Stilla Havet i söder, är ca 80 km lång och är i dag den viktigaste vattenfarleden i världen med ca fyra % av världens totala transporterade gods. Kanalturen är endast möjlig på fredagar och lördagar (under högsäsong januari-mars går turen även på torsdagar). Lunch ingår.
Övernattning på Radisson Hotel Panama Canal inklusive frukost.

Dag 4-12: Contadora Island
Transfer till flygplatsen Albrook och inrikesflyg till ön Contadora i ögruppen de las Perlas och hotellet The Point. Hotellet är beläget med en härlig utsikt över två fina stränder, och med detta hotell som bas finns mycket bra möjligheter för utfärder till de många närliggande öarna som omfattas av denna arkipelag. Obebodda Robinson Cruseöar med kritvita stränder, levande koraller, bra snorkling och dykning samt fantastiskt fiske är en del av aktiviteterna under er vistelse på ön. Befinner man sig dessutom i denna region under sommarperioden finns stora möjligheter att få beskåda knölvalarna som årligen kommer hit för att leka.
Övernattningar på The Point inklusive frukost.

Dag 12: Contadora Island/Panama City
Inrikesflyg från Contadora Island till Panama City.
Övernattning på Radisson Hotel Panama Canal inklusive frukost.

Dag 13: Hemresa
Dagen spenderas på egen hand. Ett tips är att prova shoppingen i Panama City som är utöver det vanliga med stort utbud och bra priser.
Transfer till flygplatsen för färd hem till Sverige.

Observera att våra paket endast skall ses som förslag och att det går utmärkt att förlänga eller korta ner antalet dagar efter ert behov.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Panama City tur och retur
- Transfer från flygplatsen till Radisson Hotel Panama Canal, Panama City
- 3 nätter på Radisson Hotel Panama Canal i dubbelrum inklusive frukost
- Stadsrundtur halvdag i Panama City
- Halvdagstur på Panamakanalen inklusive lunch
- Flyg från Panama City till Contadora Island tur och retur
- 8 nätter på The Point i standardrum inklusive frukost
- 1 natt på Radisson Hotel Panama Canal i dubbelrum inklusive frukost
- Transfer från Radisson Hotel Panama Canal till flygplatsen

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran