Provinsen Chiriqui i västra Panama understryker Panamas mångfald. Här finns de fantastiska vyerna, de höga bergen och de djupa dalarna, den klara och sköna luften, grönskan, frukt- och grönsaksodlingarna, det världsberömda Panamakaffet och vandringsstråken. Ni kombinerar storstad med besök i den lilla staden Boquete i Chiriqui och avslutar resan med några dagar på en paradisö i Bocas del Toro på den karibiska kusten. Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Avresa från Sverige med ankomst Panama City på kvällen. I Panama City bor ni de två första nätterna. Det är en kosmopolitisk och modern storstad med skyskrapor, många banker och shopping, här finns också en kulturell del med storslagna kyrkor, museer och teatrar.

Efter Panama City fortsätter resan med inrikesflyg till Chiriqui. I Chiriqui, endast 60 kilometer från gränsen till Costa Rica, ligger staden Boquete. På grund av sitt läge, 1 200 meter över havet, är luften klar, vyerna underbara och här finns en bedårande naturlig skönhet. Höjden gör att luften är svalare än i resten av Panama. Dessa är några av de faktorer som har bidragit till att göra Boquete till en populär semesterdestination för såväl panamaner som européer. I Boquete bor ni på det berömda Panamonte Inn & Spa som har varit i familjen Collins-Elliots (svenskbördiga!) ägo i över 50 år. Här vårdar man fortfarande de svenska traditionerna och en rolig kuriosa är att pannkakor med lingonsylt(!) finns på restaurangens meny.

Efter dagarna i Boquete flyger ni vidare till provinsen Bocas del Toro och ön Isla Colón, en liten och trevlig ö med en vänlig, mestadels engelsktalande, lokalbefolkning och med ett brett utbud av hotell, restauranger och nöjen. Resan avslutas med en natt i Panama City innan hemresan.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige på morgonen till Panama City. Vid ankomst blir ni hämtade på flygplatsen av vår representant för transfer till hotellet och ni får en kortare genomgång. Boendet är på Amador Country Inn & Suites, som har ett suveränt läge vid infarten till Panamakanalen.
Övernattning på Amador Country Inn & Suites inklusive frukost.

Dag 2: Panama City
Efter frukost blir ni hämtade av vår guide för en halvdags stadsrundtur. Ni besöker ruinstaden Panama Viejo som plundrades och förstördes av den ökända piraten Kapten Morgan år 1670, tar en promenad i Casco Viejo (gamla stan) och njuter av den vackra arkitekturen och de fina torgen som finns här. Ni besöker även downtown Panama City med alla sina skyskrapor, banker, restauranger och affärer. Eftermiddagen spenderas på egen hand.
Övernattning på Amador Country Inn & Suites inklusive frukost.

Dag 3-6: Chiriqui
Ni flyger inrikes till provinsen Chiriquis största stad, David, och fortsätter med bil till hotellet Panamonte Inn & Spa som är beläget i lilla staden Boquete strax norr om David. Fokus i den här delen av Panama är ekoturism. Forsränning, paddling, vandringar i regnskogen, klättring i bergen, besök av kaffeodlingar (Panamakaffet är världsberömt!), picknick vid en flod samt fågelskådning är ett axplock av alla aktiviteter man med fördel gör med Panamonte Inn & Spa som bas.
Övernattningar på Panamonte Inn & Spa.

Dag 7-11: Bocas del Toro – Isla Colón
Transfer till flygplatsen i David och inrikesflyg till huvudön i Bocas del Toro, Isla Colón, och hotellet Playa Tortuga.

Isla Colón bildades för tusen år sedan av korallfossiler och ön är i dag omgärdad av kristallklart, blått vatten och underbara vita stränder. Isla Colón kallas för Noaks Ark på grund av alla djur- och växtarter som går att finna här, en del är utrotningshotade och existerar endast på Isla Colón.

Isla Colón tillhör en av de nio huvudöarna i Bocas del Toro, och med hotell Playa Tortuga som bas har ni fantastiska möjligheter för utfärder till många av de närmare 70 stycken Robinson Cruseliknande paradisöar som finns i Bocas del Toro. Diverse vattenaktiviteter, ett fascinerande djurliv (både under och ovan vattenytan), vandringar i regnskogen och trevliga restauranger, barer och dansställen på kvällarna där rytmer av reggae, soca och calypso dominerar hör livet till på öarna. Slå av på takten och njut av tillvaron under er vistelse i Bocas del Toro.
Övernattningar på Playa Tortuga inklusive frukost.

Dag 12: Panama City
Inrikesflyg från Isla Colón till Panama City. Dagen spenderas på egen hand. Ett tips är att prova shoppingen i Panama City som är utöver det vanliga med stort utbud och bra priser.
Övernattning på Amador Country Inn & Suites inklusive frukost.

Dag 13: Hemresa
Transfer till flygplatsen för färd hem till Sverige.

Läs mer om hotellen:
Amador Country Inn & Suites
Panamonte Inn & Spa
Playa Tortuga

Observera att våra paket endast skall ses som förslag och att det går utmärkt att förlänga eller korta ner antalet dagar efter ert behov.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Panama City tur och retur
- Transfer från flygplatsen till Amador Country Inn & Suites, Panama City
- 2 nätter på Amador Country Inn & Suites i dubbelrum inklusive frukost
- Stadsrundtur halvdag i Panama City
- Transfer till flygplatsen, Albrook Airport
- Flyg till David i Chiriqui
- Transfer från David till Boquete och Panamonte Inn & Spa tur och retur
- 4 nätter på Panamonte Inn & Spa i dubbelrum
- Flyg till Bocas del Toro
- 5 nätter på Playa Tortuga i dubbelrum inklusive frukost
- Flyg till Albrook Airport, Panama City
- Transfer från flygplatsen till Amador Country Inn & Suites, Panama City
- 1 natt på Amador Country Inn & Suites i dubbelrum inklusive frukost
- Transfer från Amador Country Inn & Suites till flygplatsen

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran