Det här är paketet för er som vill hinna se och uppleva den mångfald Panama har att erbjuda. Besök på skärgårdsöarna i San Blas, tillika hem för de stolta och färgstarka Kunaindianerna, regnskogen i Gamboa, storstadspuls i Panama City och sol och bad i Costa Blanca är huvudingredienserna i denna resa. Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Avresa från Sverige på morgonen till Panama City. I Panama City bor ni två nätter. Det är en kosmopolitisk och modern storstad med skyskrapor, många banker och shopping, men här finns också en kulturell del med storslagna kyrkor, museer och teatrar.

Efter Panama City fortsätter resan till Gamboa Rainforest, belägen i Soberania National Park. Knappt hälften av Panamas landyta är täckt av djungler och regnskog. Här finns en fantastisk flora och ett rikt djurliv, bland annat kan man skryta med närmare 1 000(!) olika fågelarter!

Resan fortsätter med flyg till till San Blas Islands på Karibienkusten. San Blas består av 400 öar varav 45 är bebodda av Kunaindianerna, världsberömda för sitt hantverk (Mola art) och med anor från flera generationer. Hit kommer man endast med flyg, vilket också är en av anledningarna till att Kunaindianerna har lyckats bevara sin historia och sina traditioner.

Resans slutdestination är Costa Blanca på Stilla Havskusten. Panama har kust mot två hav (Karibien i norr och Stilla Havet i söder) med många härliga vita stränder på båda kusterna. Den mest kända är Costa Blanca på Stilla Havskusten, där spenderas de sista sex dagarna på ett högklassigt all inclusivehotell.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige på morgonen till Panama City dit ni anländer på kvällen. Vid ankomst blir ni hämtade på flygplatsen av vår representant för transfer till hotellet och får en kortare genomgång. Boendet är på Amador Country Inn & Suites, som har ett suveränt läge vid infarten till Panamakanalen.
Övernattning på Amador Country Inn & Suites inklusive frukost.

Dag 2: Panama City
Efter frukost blir det hämtning vid hotellet för en halvdagstur på Panamakanalen (turen tar ca fyra-fem timmar). Panamakanalen är världens åttonde underverk och fyllde etthundra år 2014. Kanalen, som förbinder Karibiska havet i norr med Stilla Havet i söder, är ca 80 km lång och är i dag den viktigaste vattenfarleden i världen med ca fyra % av världens totalt transporterade gods. Kanalturen är endast möjlig på fredagar och lördagar (under högsäsong januari-mars går turen även på torsdagar). Lunch ingår.
Övernattning på Amador Country Inn & Suites inklusive frukost.

Dag 3-4: Gamboa Rainforest
Frukost och transfer till Gamboa Rainforest Resort. Under dessa två heldagar ges möjligheter för olika utflykter som Gamboa erbjuder, bland annat djur, natur, båtturer och rafting. Några ”måsten” under besöket i Gamboa är linbanan upp i bergen, regnskogen och en båttur på Gatun Lake till Monkey Island. Många av aktiviteterna som till exempel cykling, kajak, yoga och vandring i regnskogen med guide är gratis under vistelsen på Gamboa Rainforest Resort.
Övernattningar på Gamboa Rainforest Resort inklusive frukost.

Dag 5: San Blasöarna
Tidigt inrikesflyg till San Blasöarna och besök hos Kunaindianerna. Obs! Flyget till San Blas sker i små plan och stora resväskor bör magasineras hos vår agent.
Ni blir mötta av en Kunaindian för vidare transfer med båt till Akwadup Lodge. Efter frukost besöker ni Kunaindianer på andra närliggande öar och lär er mer om deras seder och bruk. Ni får en inblick i hur indianerna livnär sig, deras säregna hantverk (Mola art), traditionella dräkter och historia. Efter lunch blir det sol, bad och snorkling på andra närliggande öar. Att uppleva San Blas och lära sig mer om Kunaindianerna och den här oexploaterade delen av Panama är en av resans absoluta höjdpunkter.
Övernattning på Akwadup Lodge inklusive helpension.

Dag 6-11: Playa Farallon
Flyg tillbaka till Panama City och transfer till Costa Blanca (playa Farallon) och hotellet Royal Decameron, ett all inclusivehotell som erbjuder allehanda aktiviteter man kan önska sig. Här finns bland annat 10 (!) swimmingpooler, en 18-hålsgolfbana, tre bubbelpooler, 8  restauranger, tennisbanor, hästridning, en biograf, en fantastisk strand och mycket mer. 
6 övernattningar på Royal Decameron med all inclusive.

Dag 12: Hemresa
Transfer till flygplatsen för färd hem till Sverige.

Lär mer om hotellen:
Amador Country Inn & Suites
Gamboa Rainforest Resort
Akwadup Lodge
Royal Decameron

Observera att våra paket endast skall ses som förslag och att det går utmärkt att förlänga eller korta ner antalet dagar efter ert behov. 

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Panama City tur och retur
- Transfer från flygplatsen till Country Inn & Suites, Panama City
- 2 nätter på Amador Country Inn & Suites i dubbelrum med kanalutsikt inklusive frukost
- Halvdagstur på Panamakanalen inklusive lunch
- Transfer till Gamboa Rainforest Resort
- 2 nätter på Gamboa Rainforest Resort i dubbelrum med sjöutsikt inklusive frukost
- Transfer från Gamboa Rainforest Resort till flygplatsen och flyg från Panama City till San Blasöarna tur och retur
- 1 natt på Akwadup Lodge inklusive helpension och utflykter enligt program ovan
- Transfer från Panama City till Royal Decameron
- 6 nätter på Royal Decameron i rum med havsutsikt, all inclusive
- Transfer från Royal Decameron till flygplatsen

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran