The Point är beläget på den lilla paradisön Contadora i Stilla Havet, endast tio minuters flygresa från Panama City. Hotellet har ett av de bästa lägena på Contadora med en underbar utsikt över två vita stränder och det kristallklara havet. Det långgrunda vattnet som finns på Contadora har gjort ön speciellt populär bland barnfamiljer.

The Point är ett litet intimt hotell med en fin arkitektur och med endast 48 rum. Rummen har alla bekvämligheter man kan önska sig av ett bra hotell. Bland faciliteterna på hotellet kan nämnas två pooler (varav en barnpool), två restauranger, bar, internet och en härlig grön trädgård som inbjuder till vila och bokläsning i skuggan av ett tropiskt träd. Samtliga rum på hotellet har balkong och en hängmatta där man kan ligga och njuta av havsutsikten. I rummen finns också luftkonditionering, minibar och telefon. Hotellet har även rumsservice.

Hotellet erbjuder också aktiviteter utanför hotellet som dykning, ö-hoppning till närliggande öar, djuphavsfiske, snorkling och olika utflykter.