I specialbyggda safaribussar, med erfarna och mycket kompetenta guider gör ni en rundresa i grupp, vilken tar er från Kapstaden via Namib Naukluftöknen och den namibiska kusten upp till Etosha. Ni reser tillsammans med resenärer från världens alla hörn och bor på bekväma små hotell och guesthouses. Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa
Ni lämnar Skandinaiven och ankommer Kapstaden följande dag.

Dag 2: Sydafrika, Kapstaden
Ni blir mötta av en transferchaufför på flygplatsen för färd till ert hotell. Resten av dagen tillbringar ni på egen hand.
Övernattning på Hilton Upper Eastside Cape Town inklusive frukost.

Dag 3: Cederberg Mountains
Ni lämnar Kapstaden och åker norrut mot den spektakulära regionen vid Cederberg Mountains. På vägen stannar ni till vid Padstal, små farmarstånd vid vägkanten som säljer hemmabakade godsaker. Förutom sevärdheterna ni ser på vägen är detta en bra dag att göra sig hemmastadd i ert safarifordon och med utrustningen och vardagen på tur. På kvällen bjuds det på en traditionell middag för att fira in äventyret som väntar.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Marcuskraal 
Resrutt: Cape Town till Citrusdal ±180 km

Dag 4: Namibia, Orange/Gariep River
Färden går genom Namaqualand i riktning mot Orange/Gariep River. Kvällen tillbringas vid lägerelden i glatt samspråk med guider och övriga turdeltagare.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Felixe Unite
Resrutt: Citrusdal till Orange River ±540 km

Dag 5: Orange/Gariep River – Ai-Ais
På morgonen får ni tillfälle att upptäcka Orange/Gariep River i kanot (mot tillägg). Ni väljer själva om ni vill tillbringa förmiddagen i lugn och ro på land eller följa med på en halvdags kanotutflykt. Efter lunch fortsätter resan norrut och på eftermiddagen har ni en guidad utflykt till fots utmed kanten av Fish River Canyon. Ni avslutar vid Ai-Ais varma källor. 
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Ai-Ais Resort
Resrutt: Orange/Gariep River till Fish River Canyon ±255 km

Dag 6: Gariep River – Fish River Canon – Keetmanshoop
Ni vaknar tidigt och kör till Fish River Canyon. Här ser ni morgonsolen stiga över den uttorkade flodbädden medan ni utforskar landskapet till fots. Resan fortsätter sedan västerut till Keetmanshoop. Här får ni besöka Quiver Tree Forest och Giants Playground, som fått sitt namn efter de gigantiska stenarna som staplats på varandra och skapat stenformationer i labyrintform.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Schutzenhaus Guesthouse
Resrutt: Fish River Canyon till Keetmanshoop ±150 km

Dag 7:  Namib Naukluft National Park

Denna dag får ni erfara Namibias oändliga landskap. Dagen spenderas främst i transport i trucken och utanför fönstret skiftar landskapet från gräsig stäpp till karg öken när ni rör er västerut. Mot kvällningen ankommer ni ert boende för natten. Vila ordentligt, för imorgon väntar sanddynorna.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Hammerstein Lodge

Resrutt: Keetmanshoop till Namib Naukluft National Park ±670 km

 

Dag 8:  Sossusvlei Dunes, Namib Naukluft National Park

Idag utforskar ni en av Afrikas största nationalparker (50 000 km²), Namib Naukuluft National Park. Här finns de stora, så ofta fotograferade, sanddynerna kring Sossusvlei. I dag blir det heldag i nationalparken och ni börjar med att klättra upp för Dune 45 för en fantastisk utsikt och underbara möjligheter till att ta lite vackra fotografier. Ni hämtas därefter för att med en fyrhjulsdriven bil tar er genom Sossusvlei och Deadvlei där ni bland andra ser de magiska vyerna med de döda träden. Ni avslutar dagen med en tur till fots i Sesriem Canyon.

Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Hammerstein Lodge

 

Dag 9-10: Swakopmund
På morgonen får ni en gudiad rundtur i öknen av en lokal expert som delar med sig av sina kunskaper om ekosystemet.

Det blir en uppseendeväckande färd genom den torra Namib Naukluftöknen, där ni bland annat passerar Stenbockens vändkrets på väg ut till kuststaden Swakopmund. När ni kommer fram får ni information om vilka frivilliga aktiviteter (och här finns det mycket att se och göra) som finns att göra följande dag mot extra kostnad.
Dag 9 får ni tillbringa helt på egen hand och efter eget huvud. Er guide hjälper er gärna att förboka någon av de många spännande aktiviteterna som står till buds; fyrhjuling genom sanddynerna, sandbräda, sky diving, naturskön flygrundtur, kryssning med mera. Swakopmund är en trevlig stad med bra restauranger och barer för de kvällspigga.
Måltider: Frukost och lunch
Övernattning: Stay at Swakop eller liknande
Resrutt: Hammerstein till Swakopmund ±395 km

Dag 11: Swakopmund – Spitzkoppe – Brandberg
Ni beger er vidare inåt land och tar ett stopp i Spitzkoppe för att se de massiva granitformationerna som tornar upp 700 meter över ökenlandskapet. Med en lokal guide tar ni en promenad runt för att se stenkonsten som San-folket uppförde för många många år sedan. Resan fortsätter därefter till Brandberg.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Brandberg White Lady Lodge
Resrutt: Swakopmund till Brandberg ±230 km

Dag 12: Brandberg White Lady – Kamanjab
Denna morgon vaknar ni tidigt för att ta en två timmars vandringstur för att bevittna några av de 45 000 klippmålningar. Vandringen går via den torrlagda Tsisab floden och höjdpunkten av turen är den berömda White Lady som tros vara två tusen år gammal.

Därefter kör ni vidare genom Damaraland, mot Kamanjab. För den som är intresserad kan ni ta en tur för att se en utställning för att lära känna Himbafolkets traditioner och livsstil (mot tillägg). Folkgruppen är lätta att känna igen med sin unika klädedräkt och hår som tagit färg av den röda leran.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Oppi Koppi Rest Camp
Resrutt: Brandberg till Kamanjab ±230 km

Dag 13-14: Etosha National Park
Det blir en tidig frukost och avfärd till Etosha National Park med dess rika djurliv. Under två dagar besöker ni olika vattenhål och får fantastiska möjligheter att fotografera Afrikas ”big five” och många andra djur, unika för denna kontinent. Kvällarna kan med fördel tillbringas vid upplysta vattenhål, i skydd av mörkret letar sig många djur fram för att dricka.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattningar: Halali och Okaukuejo
Resrutt: Kamanjab till Etosha National Park ±170 km

(Vissa tider på året är det inte tillåtet att övernatta inne i parken, då sker övernattning istället på lokala så kallade guest farms).

Dag 15: Windhoek
Denna morgon, efter frukost, vänder ni tillbaka söderut mot Windhoek, Namibias huvudstad, där turen har sitt slut. På vägen kan ni vid små, lokala marknader för eventuella inköp av hantverk och konstverk. Vid ankomst tar ni en kort vandringstur genom centrum med er Nomad-guide. Kvällen i Windhoek tillbringar ni på egen hand. Många väljer dock att avsluta den tillsammans med övriga deltagare och guider över en gemensam middag.
Måltider: Frukost och lunch
Övernattning: på Heja Game Lodge
Resrutt: Etosha National Park till Windhoek ±430 km

Dag 16: Hemresa
I god tid före ert flyg avgår kommer en transferchaufför och hämtar er för färd ut till flygplatsen och ert flyg hem. Ni är hemma igen följande dag.

Önskar ni kombinera denna resa med andra arrangemang i till exempel Sydafrika eller förlängd vistelse i Namibia så går det naturligtvis bra. Kontakta oss för prisuppgift.

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Kapstaden, hem från Windhoek
- Transfer från flygplatsen till Hilton Capetown Upper Eastside, Kapstaden
- 1 natt på Hilton Cape Town Upper Eastside i dubbelrum inklusive frukost
- 13 dagar/12 nätter Nomad Best of Namibia enligt program ovan inklusive "Green Seat"
- 1 natt på Heja Game Lodge i dubbelrum inklusive frukost, Windhoek
- Transfer från Heja Game Lodge till flygplatsen

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Gruppriset är baserat på att två personer delar boende och att minimum antal resenärer för gruppresan uppfylls. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Minimum 18 år (12 år i sällskap med förälder).

Gruppstorlek: turen garanteras med minst 4 deltagare, med maximalt 20 deltagare per tur.

Angivna hotell under färden kan ändras beroende på platstillgång.

I priset ingår program och måltider enligt ovan samt grundläggande aktiviteter som är inkluderade i programmet ovan. I priset ingår inte dryck, personliga inköp, dricks och övriga tilläggsaktiviteter.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2023-12-31 - 2025-01-06 42 400 kr Enkelrumstillägg 4 100 kr. OBS 2024 förkortas programmet med en natt.