Tillsammans med Nomad Adventure Tours presenterar vi denna gruppresa som tar er till några av guldkornen längs Moçambiques kust. Att följa med på Nomads bussresor är ett utmärkt sätt att resa i Afrika om man inte vill resa själv. På just den här resan bjuds ni framför allt på äventyr i, på och vid Indiska Oceanens ändlösa stränder och turkosa vatten.

Dag 1: Avresa

Avresa från Skandinavien på kvällen.

Dag 2: Maputo
Ni ankommer Maputo mitt på dagen och har transfer från flygplatsen till ert hotell för natten. Eftermiddagen har ni i eget regi.
Övernattning: Tsogo Southern Sun Maputo

Dag 3: Maputo – Barra Beach, Inhambane
Efter att ha mött upp era guider reser ni norrut och man kan inte låta bli att bli förtrollad av det vackra kustlandskapet innan ni anländer i Inhambane som är ert stopp för de kommande två nätterna. Oavsett om ni bara vill koppla av på de vita sandstränderna eller prova på att dyka eller snorkla på en av Afrikas bästa platser så är det här platsen för er. Valfria aktiviteter: åka fyrhjuling, snorkling, dykning, surfing och mer (mot tillägg).
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Bay View Lodge
Resrutt: Maputo till Inhambane ± 480 km

 

Dag 4: Praia do Tofo
Idag tar ni en dagstur till Paraia do Tofo och får chansen att utforska en ny paradisstrand. För den aktive finns även här en mängd aktiviteter att ta del av.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Bay View Lodge

 

Dag 5: Inhambane – Vilanculos
Innan resan fortsätter norrut tar ni ett stopp i staden. Denna ort grundandes under 1000-talet och ni får möjlighet att utforska marknaden men också lära om slavhandeln som var verksam här under forna tider.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Sailaway Safaris
Resrutt: Inhambane till Vilanculos ±320 km

Dag 6: Bazaruto Archipelago National Park
Bazarutoarkipelagen är Moçambiques främsta turistdestination och det är inte svårt att förstå varför. Bazarutoarkipelagens vatten är naturreservat med ett spektakulärt undervattensliv.

Ni har en utlykt ut i Bazaturoarkipelagen i en dhow som är den traditionella segelbåten på den afrikanska östkusten. I sällsynta fall när väderförhållandena är ogynnsamma kommer dhowen att ersättas med en vanlig båt. Ni seglar ut till öarna och har här möjlighet att snorkla, bada och koppla av. Bazarutoarkipelagen är en av södra Afrikas största marina parker.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Sailaway Safaris

Dag 7: Xai-Xai distriktet
Idag börjar resan tillbaka söderut och på sen eftermiddag är ni framme vid ert boende. Ta tillfället i akt och njut av den Indiska Oceanen med en strandpromenad, en drink i solnedgången eller ett kvickt dopp.
Måltider: Frukost, lunch och middag
Övernattning: Sunset Beach Lodge

Resrutt: Vilanculos till Xai-Xai ± 500 km

Dag 8: Xai-Xai – Maputo
Denna dag reser ni genom kokosnötsplantager till den gamla portugisiska bosättningen i Inhambane. Denna kustregion är mycket avkopplande och ståtar med otroliga stränder.
Måltider: Frukost
Övernattning: Tsogo Southern Sun Maputo
Resrutt: Xai-Xai till Mapito ± 220 km

 

Dag 9: Hemresa
Transfer till flygplatsen för avresa på eftermiddagen med hemkomst nästa morgon.
Måltider: Frukost

Denna resa går att kombinera med flera andra av Nomads turer om ni önskar förlänga er resa. Ni kan också kombinera med andra arrangemang i Afrika, kontakta oss för prisuppgift.

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Maputo tur och retur
- Transfer från flygplatsen till Casa Lisa tur och retur
- 2 nätter på Tsogo Southern Sun Maputo i dubbelrum inklusive frukost
- 7 dagar/6 nätter Escape to Moçambique enligt ovan inklusive helpension och "Green seat""

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Gruppriset är baserat på att två personer delar boende och att minimum antal resenärer för gruppresan uppfylls. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Minimum 18 år (12 år i sällskap med förälder).

Gruppstorlek: turen garanteras med minst 4 deltagare, med maximalt 20 deltagare per tur.

Angivna hotell kan ändras beroende på platstillgång.

I priset ingår program och måltider enligt ovan samt grundläggande aktiviteter som är inkluderade i programmet ovan. I priset ingår inte dryck, personliga inköp, dricks och övriga tilläggsaktiviteter.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2024-02-02 - 2024-12-17 37 900 kr Enkelrumstillägg 3 300 kr.