Res till de två bedårande städerna Granada och León i Nicaragua. Båda har en välbevarad kolonial arkitektur och ett historiskt arv. Anta utmaningen och bestig Nicaraguas högsta vulkan på 1 745 meter, San Cristóbalvulkanen, som ligger strax norr om León. Denna resa kan med fördel kombineras med vårt övriga utbud i Nicaragua och övriga Centralamerika.

Dag 1: Vulkanvandringar kring Granada
Ankomst till Granada som är Nicaraguas tredje största stad med ca 80 000 invånare. Granada är vackert belägen vid foten av vulkanen Mombacho. Det är den första staden som grundades av européer i Centralamerika, år 1524, staden är främst känd för sina välbevarade katedraler, de vackra byggnaderna i kolonial arkitektur, poeterna, den färggranna marknaden och de fina hantverken.
Första dagen gör ni lättare vandringar till de närliggande vulkanerna Masaya Vulcano i Masaya Vulcano National Park och Mombacho Volcano, några kilometer söder om nationalparken. Landskapet med vidsträckta vyer, spektakulära kratrar, rök och svaveldoft gör er påminda om att det faktiskt är aktiva vulkaner ni befinner er på. Lunch ingår på dagens utflykt.

Övernattning på La Gran Francia Hotel inklusive frukost.

Dag 2: León
Cirka 1,5 timmes bilfärd nordväst om Granada ligger León, Nicaraguas näst största stad med ca 200 000 invånare. Liksom Granada är León känd för sina välbevarade koloniala byggnader och historiska arv efter de första spanska bosättarna. Det är en elegant och färgstark stad med en fin arkitektur, flera koloniala kyrkor, katedraler, museer och ett kulturcentrum. Historiskt har både León och Granada båda varit Nicaraguas huvudstad.

Ni gör en stadsrundtur och njuter av charmen i denna kulturella smältdegel och lär er mer om dess historia. Ni besöker bland annat det hus där Rubén Dario, fader av nicaraguansk poesi, en gång bodde.
Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Kostnad för lunch tillkommer.

Övernattning på Hotel El Convento inklusive frukost.

Dag 3: Bestig San Cristóbalvulkanen, Nicaraguas högsta vulkan.
Svårighetsgrad: Medel
Ålder: från 15 år

Säsong: November till april

Strax norr om staden León ligger provinsen Chinandega, känd för sina dramatiska vulkaner och det stora utbudet av aktiviteter. Naturen är magnifik och panoramavyerna iögonfallande. Ni skall bestiga San Cristóbalvulkanen, den högsta vulkanen i Nicaragua på 1 745 meter. Den första delen av vandringen sker över en flodbädd som är fylld med vatten från regn som rinner ner från vulkantoppen. Efter en stunds vandring kommer ni till en stenig stig där er första kontakt med vulkanen sker. Här är utsikten enastående och landskapet säreget. När ni har kämpat er upp till toppen får ni belöning i form av en häftig krater på 500 x 600 meter. Det är dock inte alltid som vädret tillåter en fin utsikt på toppen. Vandringen tar cirka 8 timmar och vatten, mat och torra kläder skall medtagas. Efter klättringen är det transfer till huvudstaden Managua för övernattning.
Övernattning på Hotel Seminole inklusive frukost.

Dag 4: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemfärd eller fortsättning av semestern någon annanstans i Nicaragua eller ett grannland.

Detta ingår i resan

- 3 övernattningar enligt program
- Måltider enligt program
- Utflykter enligt program
- Transfers enligt program
- Engelskspråkig guide

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran