Den här resan ger er det bästa av två världar, en aktiv semester med fokus på naturupplevelser i Nicaragua och skönt strandliv på den lilla paradisön Little Corn Island i Karibiska havet. Ett startpaket som med fördel kan förlängas eller kombineras med vårt övriga utbud i Nicaragua och övriga Centralamerika.

Dag 1: Granada med omnejd 
Ankomst till Granada, den tredje största staden i Nicaragua med ca 80 000 invånare. Staden är vackert belägen vid foten av den höga vulkanen Mombacho och är främst känd för sina välbevarade katedraler, de vackra byggnaderna i kolonial arkitektur, poeterna, den färggranna marknaden och de fina hantverken.
På dagens program står en stadsrundtur och därefter åker ni till byn Masaya som är hjärtat för nicaraguanskt hantverk där ni besöker den livliga marknaden där inhemskt producerade produkter som handvävda hängmattor, broderade blusar, träsniderier och keramik finns till förmånliga priser. Efter det åker ni till den lilla charmiga byn Catarina i San Juan de Oriente där 80 procent av befolkningen lever på hantverk, mestadels gjort av keramik och trä. Kostnad för lunch tillkommer.

Övernattning på La Gran Francia Hotel inklusive frukost.

Dag 2: Vandringar kring vulkanerna Masaya och Mombacho
På dagens program väntar ett par behagliga och lagom ansträngande vandringar till de närliggande vulkanerna Masaya Vulcano och Mombacho Volcano. Landskapet med vidsträckta vyer, spektakulära kratrar, rök och svaveldoft gör er påminda om att det faktiskt är aktiva vulkaner ni befinner er på. Lunch ingår på dagens utflykt.
Övernattning på La Gran Francia Hotel inklusive frukost.

Dag 3-6: Flyg och båt till Little Corn Island i Karibien
Idag byter ni miljö. Tidigt på morgonen tar ni ett inrikesflyg från Managua till Karibiska havet och de två paradisöarna Little och Big Corn Islands tillhörande Nicaragua. Planet landar på Big Corn Island och därifrån åker ni med en motorbåt till Little Corn Island. Little Corn Island gör skäl för sitt namn, den är inte mer än ca 5 kilometer lång och 3 kilometer bred. På den här ön tillåts inga motordrivna fordon utan man färdas med båt. Ni går från spanska till engelska, från merengue till reggae och till fantastiska vita stränder och ett skönt karibiskt tempo. Här fördriver ni dagarna med sol, bad, dykning, snorkling, vandringar, fiske eller bara slappa på någon av de ljuvliga stränder som omger ön.

Tre övernattningar på Los Delfines inklusive frukost.

Dag 7: Hemresa
Transfer till fastlandet med båt och flyg för vidare färd hemåt eller fortsättning av semestern i Nicaragua eller ett grannland.

Detta ingår i resan

- 5 övernattningar enligt program
- Måltider enligt program
- Utflykter enligt program
- Inrikesflyg till Big Corn Island enligt program
- Transfers enligt program
- Engelskspråkig guide

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran