En resa som ger er ett litet smakprov av Nicaragua. Ni besöker den undersköna staden Granada och dess omgivning, här finns mäktiga vulkaner, Nicaraguasjön med hundratals småöar, färggranna marknader och högklassigt hantverk. Ett startpaket som med fördel kan kombineras med vårt övriga utbud i Nicaragua och övriga Centralamerika.

Dag 1: Vulkanvandringar kring Granada
Ankomst till Granada som är Nicaraguas tredje största stad med ca 80 000 invånare. Granada är vackert belägen vid foten av vulkanen Mombacho. Det är den första staden som grundades av européer i Centralamerika, år 1524, och den är främst känd för sina välbevarade katedraler, de vackra byggnaderna i kolonial arkitektur, poeterna, den färggranna marknaden och de fina hantverken.
Första dagen gör ni lättare vandringar till de närliggande vulkanerna Masaya Vulcano i Masaya Vulcano National Park och Mombacho Volcano, några kilometer söder om nationalparken. Landskapet med vidsträckta vyer, spektakulära kratrar, rök och svaveldoft gör er påminda om att det faktiskt är aktiva vulkaner ni befinner er på. Lunch ingår på dagens utflykt.

Övernattning på La Gran Francia Hotel inklusive frukost.

Dag 2: Stadsrundtur, marknader och lokalt hantverk
Efter frukost gör ni en stadsrundtur till fots i Granada. Det är en enkel och charmig stad att upptäcka till fots. Ganska snart upptäcker ni att hästar med färggranna vagnar är ett lika vanligt transportmedel som bilar i Granada. Efter stadsturen åker ni till byn Masaya för ett besök av den livliga marknaden. Masaya är hjärtat för nicaraguanskt hantverk där inhemskt producerade produkter som handvävda hängmattor, broderade blusar, träsniderier och keramik finns till mycket rimliga priser. Resan fortsätter sedan till den lilla charmiga byn Catarina i San Juan de Oriente där 80 procent av befolkningen lever på hantverk, mestadels gjort av keramik och trä. Ni avslutar dagen med ett besök av Apoyo volcanic lagoon, som är en av de vackraste lagunerna i Nicaragua. Kostnad för lunch tillkommer.

Övernattning på La Gran Francia Hotel inklusive frukost.

Dag 3: Halvdagsutflykt till Nicaraguasjön
En spännande halvdagstur väntar med båt i Centralamerikas största sjö, Nicaraguasjön. Här finns bland annat en skärgård bestående av 365 öar som bildades efter ett utbrott av närliggande Mombachovulkanen för tusentals år sedan. Längre söderut på sjön finns ön Ometepe och ett par av Nicaraguas mest spektakulära vulkaner. Dagens utflykt är en höjdpunkt för naturälskare. Vacker natur med ett rikt fågelliv på öarna och en storslagen utsikt över vulkaner är en del av det som möter er under utflykten. Därefter åker ni till huvudstaden Managua för övernattning. Lunch ingår under utflykten.
Övernattning på Hotel Seminole inklusive frukost.

Dag 4: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemfärd eller fortsättning av semestern någon annanstans i Nicaragua eller ett grannland.

Detta ingår i resan

- 3 övernattningar enligt program
- Måltider enligt program
- Utflykter enligt program
- Transfers enligt program
- Engelskspråkig guide

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran