Vill ni göra något helt annorlunda? Uppleva ett dramatiskt landskap med en unik natur? I kontrasternas Namibia får ni ett minne för livet där vigsel äger rum under Afrikas magiska himmel. Namibia är autentiskt, ett land som mot alla odds har klivit fram som ett hett alternativ för de som söker det genuina Afrika.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst till Windhoek dagen därpå.

Dag 2: Windhoek
Vid er ankomst på Windhoek International Airport blir ni mötta av vår representant. Tillsammans går ni igenom era färdhandlingar, kartan och vouchrar. Ni hämtar ut er hyrbil och åker vidare till lodgen där ni ska bo er första natt.

Övernattning på:
Naankuse Lodge i Luxury Chalet inklusive helpension (middag, frukost och lunch samt en aktivitet)

Dag 3: Windhoek – Kalahari
Efter frukost i lugn och ro, (eller kanske har ni valt att följa med och utfodra lodgens geparder) kör ni till Kalahari. Kalahari är ett stort öken- och stäppområde i södra Afrika som sträcker sig genom Angola, Namibia, Botswana, Zimbabwe och Sydafrika. Den del av Kalahari ni besöker idag är bedövande vacker med sitt vågiga landskap av röd sand, små gröna grästuvor och vackra akaciaträd. På eftermiddagen åker ni på safari på lodgens ägor som ni avslutar med en sundowner i den afrikanska solnedgången. Före middagen väntar en skön massage på lodgens lilla spa.

Övernattning på:
Zebra Lodge i Luxury Room inklusive middag och frukost

Dag 4: Kalahari – Sesriem
Idag går färden vidare till Sesriem. Ta gärna omvägen via NamibRand Nature Reserve som bjuder på ett bedövande vackert landskap.

Övernattning på:
Sossusvlei Lodge i Luxury Tent inklusive middag och frukost

Dag 5-6: Bröllop
Dags för den stora dagen! Upp i gryningen för en unik vigselakt i den afrikanska soluppgången någonstans på den oändliga savannen. Ett oförglömligt minne för livet! Efter vigselakten bjuds ni på champagne och engelsk frukost under den bara himlen. Fotografering sker vid Elim Dune.

Tillbaka till lodgen för lunch och eftermiddagsvila. På kvällen väntar en sundowner följd av en romantisk bush dinner.

Följande dag kan ni i lugn och ro besöka närbelägna Sossusvlei och Dead Vlei antingen på egen hand eller med privat guide. Sossusvlei är en del av Namiböknen och känd för sina fascinerande sanddyner som anses vara världens högsta. Dune 7 är den högsta med sina ca 383 meter.
Tystnaden i Dead Vlei är en upplevelse och det är oerhört vackert med de röda sanddynerna, den vitgråa marken, den blå himlen och de svarta förkolnade träden.

Övernattning på:
Sossusvlei Lodge i Luxury Tent inklusive middag och frukost

Dag 7: Sesriem – Swakopmund
Ni kör vidare upp till Swakopmund genom Namib Naukluft Park. Swakopmund är Namibias främsta badort och erbjuder en svalkande oas i Namibias ökenhetta. Stränderna är fina men på grund av strömmar är det kallt i havet (mellan 14-21 C beroende på årstid).
På senare år har Swakopmund även blivit känd för alla de aktiviteter orten erbjuder. Här kan ni sandsurfa, åka fyrhjuling på sanddynerna, åka fallskärm eller luftballong, fiska haj eller vanligt djuphavsfiske… möjligheterna är oändliga. För den inte fullt så äventyrslystne finns här en mängd restauranger, caféer, konstgallerier och museer.

Övernattning på:
Swakopmund Guesthouse i Luxury Room inklusive frukost

Dag 8: Swakopmund
Det blir en tidig morgon igen eftersom ni ska komma i tid till dagens båtutflykt i Walvis Bay. Under ca tre timmar får ni förhoppningsvis se delfiner leka i båtens svallvågor, möta massor av sälar, se pelikaner och flamingos och sedan avsluta det hela med en lunch bestående av fantastiska, namibiska ostron nedsköljda med lite bubbel. Eftermiddagen är ledig för att kunna strosa runt i Swakopmund.

Övernattning på:
Swakopmund Guesthouse i Luxury Room inklusive frukost

Dag 9-10: Damaraland
Ni kör norrut till Twyfelfonteinområdet via Henties Bay och Uis. Där deltar ni i en guidad Nature Drive där ni förhoppningsvis får stifta bekantskap med ökenelefanten. Ni kan även göra egna utflykter till Twyfelfontein Bushmen engravings, Organ Pipes och Petrified Forest vilka alla ligger i närområdet.

Övernattning på:
Mowani Mountain Camp i Standard Tent inklusive middag och frukost

Dag 11-12: Etosha
Ni kör vidare upp till Etosha National Park via Khorixas och Outjo. Etosha blev nationalpark redan 1907 och är hem åt inte mindre än 114 däggdjur, 340 fågelarter, 110 reptilarter, 16 groddjur och förvånansvärt nog en fiskart. Etosha betyder ”den stora vita platsen” och består tiil 25 % av gammal sjöbotten.
Här väljer ni om ni vill åka på egna safariutflykter eller om ni vill boka guidade utflykter i öppna safarifordon. Ni övernattar på Ongava Lodge i Ongava Private Reserve.

Övernattning på:
Ongava Lodge i Luxury Chalet inklusive middag och frukost

Dag 13: Etosha – Windhoek
Er bröllopsresa närmar sig sitt slut och det är dags att köra tillbaka till Windhoek. Ni kör via Otjiwarongo och Okahandja. Om ni har tid kan ni stanna på marknaden i Okahandja där det säljs träsniderier. Väl tillbaka på flygplatsen lämnar ni tillbaka bilen och checkar in för avfärd hem till Sverige.

Önskar ni kombinera denna resa med andra arrangemang i till exempel Sydafrika eller förlängd vistelse i Namibia, så går det naturligtvis bra. Kontakta oss för prisuppgift.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Windhoek tur och retur
- 11 övernattningar enligt ovan
- Program och måltider enligt ovan
- Hyrbil 12 dagar
- Safaritur i Kalahari, båtutflykt, utflykt i Damaraland
- Vigsel i Sossusvlei enligt program ovan

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I priset ingår ej nationalparksavgifter, dricks, övriga måltider än ovan nämnda, dryck, personliga inköp samt tilläggsaktiviteter.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran