Magiska landskap, spännande kulturer eller adrenalinfyllda aktiviteter? I Namibia hittar ni allt detta och mycket mera! Denna resa ger er möjlighet att träffa Bushmen och Himbafolket, möta Afrikas vilda djur och vandra i fantastiska landskap.
Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga våra resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst till Windhoek dagen därpå.

Dag 2: Windhoek
Vid ankomst till Windhoek blir ni mötta av vår lokala representant och körda till ert boende för natten, Terra Africa Guesthouse, en transfertid om ca 45 min.
Om ni har tid rekommenderar vi en kortare stadsrundtur och/eller ett besök på den trevliga hantverksmarknaden.
Er hyrbil levereras till Terra Africa Guesthouse under eftermiddagen.
Middag kan intas på någon av Windhoeks alla trevliga restauranger. Vi tipsar gärna om ni vill.
Övernattning på Terra Africa Guesthouse inklusive frukost.

Dag 3: Windhoek – Grootfontein
Efter en skön frukost kommer en av våra representanter och går igenom alla papper och kartan inför er bilfärd och svarar på era eventuella frågor. Nu är det dags att lämna Windhoek och köra norrut, målet för dagen är Grootfontein och Fiume Lodge.
Körtid: ca 5 tim
Övernattning på Fiume Lodge inklusive middag.

Dag 4: Grootfontein
Idag väntar en dag full av aktiviteter. Förmiddagen tillbringar ni och Jörn (ägare av Fiume Lodge) tillsammans med Sanfolket (Bushmen) för att få se och lära lite av deras seder och bruk. Jörn pratar deras språk flytande vilket underlättar interaktionen och förhöjer upplevelsen.
På eftermiddagen kan ni följa med på en safaritur på Fiumes egna ägor där det bland annat finns flera olika antiloper, giraffer och strutsar.
Övernattning på Fiume Lodge inklusive helpension.

Dag 5: Grootfontein – Etosha
Det är dags att fara vidare och ni styr kosan mot Etosha nationalpark. Etosha blev nationalpark redan 1907 och är hem åt inte mindre än 114 arter av däggdjur, 340 fågelarter, 110 reptilarter, 16 groddjur och förvånansvärt nog en fiskart. Etosha betyder ”den stora vita platsen” och består till 25 % av gammal sjöbotten.
Ni tillbringar eftermiddagen på egen safari genom Etosha och checkar in på er lodge vid solnedgången.
Körtid: Ca 1,5 tim till parken, sedan ca 2 tim till lodgen (game drive).
Övernattning på Halali Rest Camp inklusive frukost.

Dag 6: Etosha
Hela dagen är tillägnad åt safari. Ni kan antingen välja att köra själva eller följa med på lodgens safariturer med guide (ingår ej).
Övernattning på Halali Rest Camp inklusive frukost.

Dag 7: Etosha – Grootberg
Färden går vidare västerut via Andersons Gate, Outjo och Kamanjab.
Körtid: 2 tim till Andersons Gate (game drive) och sedan ca 3 tim till Grootberg Lodge.
Övernattning på Grootberg Lodge inklusive halvpension.

Dag 8: Grootberg
Spännande äventyr väntar där ni antingen ska ut och spåra elefanter och noshörningar eller träffa människorna i den närbelägna Himbabyn. Himbafolket är kanske mest kända för att de smörjer in kroppen med en ockrablandning som skyddar skinnet mot det hårda ökenklimatet. Det är ett seminomadiskt folk som främst livnär sig på boskapsskötsel.
Övernattning på Grootberg Lodge inklusive halvpension.

Dag 9: Grootberg – Swakopmund
Idag är målet Swakopmund som är Namibias andra största stad och Namibias största semesterort. På vägen från Grootberg passerar ni Twyfelfontein. Där finns flera tusen år gamla hällristningar från när platsen först blev bosatt av jägar-/samlarfolk.
Ni kör vidare mot Henties Bay. Om ni vill och har tid kan ni göra en avstickare (14 mil tur och retur) till Cape Cross och de otroliga sälkolonier som finns där.
Väl framme i Swakopmund bor ni på trevliga PebbleStone House.
Körtid: 6-7 tim på grusväg
Övernattning på: PebbleStone House inklusive frukost.

Dag 10: Swakopmund
Swakopmund är Namibias äventyrsmecka, där finns massor av aktiviteter att välja mellan; delfinsafari, hästridning, köra fyrhjuling i sanddynerna, ge sig ut på jakt efter öknens smådjur eller bara njuta av den lilla kuststadens charm. Swakopmund erbjuder även fina stränder.
Övernattning på: PebbleStone House inklusive frukost.

Dag 11: Swakopmund – Sesriem
Det är dags att fortsätta söderut. Körningen kan vara lite tuff. Stanna gärna till i byn Solitaire och avnjut deras vida kända äppelpaj.
Väl framme kan det vara skönt att njuta en stund vid poolen och bara ta in det vackra omgivande landskapet.
Körtid: Ca 5 tim på sämre grusvägar
Övernattning på Sossusvlei Lodge inklusive halvpension.

Dag 12: Sesriem
Tidig uppstigning för att vara vid grinden vid soluppgången när parken öppnar. Målet är att få beskåda de fantastiska sanddynerna i Sossusvlei i det vackra soluppgångsljuset. Sossusvlei är en del av Namiböknen och känd för sina fascinerande sanddyner som anses vara världens högsta. Dune 7 är den högsta med sina ca 383 meter. Sista biten in till Dead Vlei går inte att ta sig till med vanlig bil utan transport i fyrhjulsdrivna fordon finns vid parkeringen. Tystnaden i Dead Vlei är en upplevelse och det är oerhört vackert med de röda sanddynerna, den vitgråa marken, den blå himlen och de svarta förkolnade träden.

Missa inte att klättra upp till toppen men välj en dyn där det redan är upptrampat för att bibehålla de vackra, skarpa kanterna på dynerna. Ta med massor av vatten!
Övernattning på Sossusvlei Lodge inklusive halvpension.

Dag 13: Sesriem – Kalahariöknen
Antingen gör ni ett nytt tidigt morgonbesök till de fascinerande dynerna eller också har ni en skön morgon med frukost i lugn och ro. Färden vidare till öknen som egentligen inte är en öken, Kalahariöknen. Kalahari är ett enormt öken- och stäppområde som sträcker sig genom inte mindre än 5 länder; Namibia, Angola, Zimbabwe, Botswana och Sydafrika. Kalahari erbjuder ett oerhört vackert landskap med dess böljande röda sanddyner, akaciaträd och vackra gräs. Kanske väljer ni att avsluta dagen med en sundowner ute bland de vackra dynerna?
Körtid: ca 3,5 tim på grusväg
Övernattning på Red Dune Lodge inklusive helpension.

Dag 14: Kalahariöknen
Ni avnjuter dagen med en vandring i Kalahariöknens magiskt vackra omgivningar tillsammans med en guide.
Övernattning på Red Dune Lodge inklusive helpension.

Dag 15: Kalahari – Windhoek
Dags att köra tillbaka till Windhoek och avsluta er resa. Se till att ni är på flygplatsen i god tid före avresa.
Körtid: Ca 3,5 tim på mestadels asfalt.

Dag 16: Ankomst Sverige

Önskar ni kombinera denna resa med andra arrangemang i till exempel Sydafrika eller förlängd vistelse i Namibia, så går det naturligtvis bra. Kontakta oss för idéer och prisuppgifter.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Windhoek tur och retur
- 13 övernattningar enligt ovan
- Måltider enligt ovan
- Hyrbil 12 dagar
- Besök hos Bushmen, Himbabesök och vandring i Kalahari

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran