Åk på en resa genom södra Namibias fascinerande ökenlandskap. Ni får möjlighet att uppleva Kalahariöknen, Fish River Canyon och världens äldsta öken, Namiböknen, men även de storslagna kustlandskapen i Lüderitz och Swakopmund. Resan avslutas i den vackra Erindiparken som kan stoltsera med över 15 000 djur på sina marker.
Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga våra resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst till Windhoek dagen därpå.

Dag 2: Windhoek-Kalahariöknen
Vid ankomst till Windhoek International Airport blir ni mötta av vår representant. Tillsammans går ni igenom era färdhandlingar, kartan och vouchrar. Ni hämtar ut er hyrbil och åker vidare till lodgen i Kalahariöken, en biltur som tar ca 3,5 timmar.
På eftermiddagen gör ni en safaritur bland de vackra röda dynerna som ni avsluta med en drink i solnedgåneg.

Övernattning på:
3* Anib Lodge inklusive frukost

Dag 3: Kalahari – Fish River Canyon
Färden går vidare söderut mot Fish River Canyon. På vägen besöker ni Quiverträdskogen och Giant´s Playground. Quiverträden är otroligt vackra med sina skulpturala former. Trädet tillhör aloe-familjen och är därmed egentligen inte ett träd utan en buske.

Övernattning på:
Canyon Roadhouse inklusive frukost.

Dag 4: Fish River Canyon
Ni har hela dagen för att utforska imponerande Fish River Canyon, världens näst största canyon efter Grand Canyon i USA. Ni har även möjlighet att delta i lodgens aktiviteter.

Övernattning på:
Canyon Roadhouse inklusive frukost.

Dag 5: Fish River Canyon – Lüderitz
Via Seeheim och Aus går färden nu vidare till Lüderitz. Nära Aus kan ni stanna till i Garub för att med lite tur få möjlighet att se en flock vildhästar.

Övernattning på:
Nest Hotel inklusive frukost.

Dag 6: Lüderitz
Denna dag utforskar ni pittoreska Lüderitz. Besök Diaz Cross, nationalmonumentet som ursprungligen restes av den portugisiska sjöfararen Bartolomeu Diaz 1488 eller spökstaden Kolmanskop, en gammal övergiven gruvby eller bara njuta av kustluften i Lüderitz.

Övernattning på:
Nest Hotel inklusive frukost.

Dag 7: Lüderitz – Sesriem
Kör tillbaka mot Aus och sväng av för att köra via Helmeringhausen till Sesriem. På vägen passerar ni genom NamibRand Nature Reserve med sitt bedövande vackra landskap.

Övernattning på:
Desert Camp inklusive frukost.

Dag 8: Sesriem
Tidig uppstigning för att vara vid grinden vid soluppgången när parken öppnar. Målet är att få beskåda de fantastiska sanddynerna i Sossusvlei i det vackra soluppgångsljuset. Sossusvlei är en del av Namiböknen och känd för sina fascinerande sanddyner som anses vara världens högsta. Dune 7 är den högsta med sina ca 383 meter. Sista biten in till Dead Vlei går inte att ta sig till med vanlig bil utan transport i fyrhjulsdrivna fordon finns vid parkeringen. Tystnaden i Dead Vlei är en upplevelse och det är oerhört vackert med de röda sanddynerna, den vitgråa marken, den blå himlen och de svarta förkolnade träden.
Missa inte att klättra upp till toppen men välj en dyn där det redan är upptrampat för att bibehålla de vackra, skarpa kanterna på dynerna. Ta med massor av vatten!

Övernattning på:
Desert Camp inklusive frukost.

Dag 9: Sesriem – Swakopmund
Efter frukost kör ni vidare norrut via Solitaire och Walvis Bay till dagens slutmål Swakopmund. Ni har eftermiddagen till förfogande att strosa runt och njuta av den charmiga kuststaden. Swakopmund är även Namibias äventyrsmecka så här finns en mängd aktiviteter att sysselsätta sig med; bland annat kan ni åka fyrhjuling eller sandsurfa bland de vackra sanddynerna.

Övernattning på:
PebbleStone House inklusive frukost.

Dag 10: Swakopmund
Dags för båtutflykt! Under ca tre timmar ska ni förhoppningsvis få se delfiner leka i båtens svallvågor, möta massor av sälar, se pelikaner och flamingos och sedan avsluta det hela med en lunch bestående av fantastiska namibiska ostron nedsköljda med lite bubbel.
Eftermiddagen är ledig för egna aktiviteter.

Övernattning på:
PebbleStone House inklusive frukost.

Dag 11: Swakopmund – Erindi
Ni lämnar kusten och kör österut via Usakos och Karibib till Omaruru. Målet är Erindi Private Game Reserve.

Övernattning på:
Old Traders Lodge inklusive middag och frukost.

Dag 12: Erindi
Erindi Private Game Reserve är hem till mer än 15 000 djur från minsta skalbagge till den magnifika elefanten. Kanske börjar ni dagen med en guidad safaritur och avslutar med att sitta och njuta av utsikten över lodgens eget vattenhål.

Övernattning på:
Old Traders Lodge inklusive middag och frukost.

Dag 13: Erindi – Naankuse 
Efter frukost i lugn och ro kör ni nu tillbaka mot utgångspunkten, Windhoek. Ni kör via Okahandja och om ni har tid kan ni stanna på marknaden i Okahandja där det säljs träsniderier. Ert mål för dagen är Naankuse Lodge. Naankuse Lodge drivs av Naankuse Foundation som ett sätt att finansiera deras biståndsprojekt. Naankuse Foundation startades 2006 av Marlice van Vuuren, som är en av Namibias mest välkända naturvårdare, och hennes man Dr Rudie van Vuuren. Syftet är att förbättra villkoren för Namibias vilddjur och det marginaliserade Sanfolket.
Om tid medges kan ni delta i någon av lodgens olika aktiviteter som bland annat ger er möjlighet att interagera med deras geparder.

Övernattning på:
3* Naankuse Lodge inklusive middag och frukost
4* Naankuse Lodge inklusive helpension (middag, frukost och lunch samt en aktivitet)

Dag 12: Hemfärd
I god tid före avgång kör ni tillbaka till flygplatsen och lämnar in er hyrbil innan ni checkar in för färd hemåt.

Önskar ni kombinera denna resa med andra arrangemang i till exempel Sydafrika eller förlängd vistelse i Namibia, så går det naturligtvis bra. Kontakta oss för prisuppgift.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Windhoek tur och retur
- 12 övernattningar enligt ovan
- Program och måltider enligt ovan
- Hyrbil 12 dagar
- Safaritur i Kalahari, båtutflykt, en aktivitet i Erindi

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I priset ingår ej nationalparksavgifter, dricks, övriga måltider än ovan nämnda, dryck, personliga inköp samt tilläggsaktiviteter.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran