Vill ni ha en naturupplevelse utöver det vanliga? Se ut över öppna vidder så långt ögat når, bestiga världens högsta sanddyner, beskåda stenöknen, vandra på stäppen, åka på safari på savannen, stifta bekanskap med ökenelefanter? I Namibia är allt detta möjligt, här får ni en unik semester!
Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga våra resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst till Windhoek dagen därpå.

Dag 2: Windhoek-Kalahariöknen
Vid ankomst till Windhoek International Airport blir ni mötta av vår representant. Tillsammans går ni igenom era färdhandlingar, kartan och vouchrar. Ni hämtar ut er hyrbil och åker vidare till lodgen i Kalahariöken, en biltur som tar ca 3,5 timmar.
På eftermiddagen gör ni en safaritur bland de vackra röda dynerna som ni avsluta med en drink i solnedgåneg.

Övernattning på:
3* Anib Lodge inklusive frukost
4* Zebra Lodge inklusive middag och frukost

Dag 3: Kalahari – Sesriem
Idag går färden vidare till Sesriem. Ta gärna omvägen via NamibRand Nature Reserve som bjuder på ett bedövande vackert landskap.

Övernattning på:
3* Desert Camp inklusive frukost
4* Sossusvlei Lodge inklusive middag och frukost

Dag 4: Sesriem
Tidig uppstigning för att vara vid grinden vid soluppgången när parken öppnar. Målet är att få beskåda de fantastiska sanddynerna i Sossusvlei i det vackra soluppgångsljuset. Sossusvlei är en del av Namiböknen och känd för sina fascinerande sanddyner som anses vara världens högsta. Dune 7 är den högsta med sina ca 383 meter. Sista biten in till Dead Vlei går inte att ta sig till med vanlig bil utan transport i fyrhjulsdrivna fordon finns vid parkeringen. Tystnaden i Dead Vlei är en upplevelse och det är oerhört vackert med de röda sanddynerna, den vitgråa marken, den blå himlen och de svarta förkolnade träden.
Missa inte att klättra upp till toppen men välj en dyn där det redan är upptrampat för att bibehålla de vackra, skarpa kanterna på dynerna. Ta med massor av vatten!

Övernattning på:
3* Desert Camp inklusive frukost
4* Sossusvlei Lodge inklusive middag och frukost

Dag 5: Sesriem – Swakopmund
Idag går färden vidare upp till Swakopmund genom Namib Naukluft Park. Swakopmund är Namibias främsta badort och erbjuder en svalkande oas i Namibias ökenhetta. Stränderna är fina men på grund av strömmar är det kallt i havet (mellan 14-21 C beroende på årstid).
På senare år har Swakopmund även blivit känd för alla de aktiviteter orten erbjuder. Här kan ni sandsurfa, åka fyrhjuling på sanddynerna, åka fallskärm eller luftballong, fiska haj eller vanligt djuphavsfiske… möjligheterna är oändliga. För den inte fullt så äventyrslystne finns här en mängd restauranger, caféer, konstgallerier och museer.

Övernattning på:
3* PebbleStone House inklusive frukost
4* Swakopmund Guesthouse inklusive frukost

Dag 6: Swakopmund
Det blir en tidig morgon igen eftersom ni ska komma i tid till dagens båtutflykt i Walvis Bay. Under ca tre timmar får ni förhoppningsvis se delfiner leka i båtens svallvågor, möta massor av sälar, se pelikaner och flamingos och sedan avsluta det hela med en lunch bestående av fantastiska, namibiska ostron nedsköljda med lite bubbel. Eftermiddagen är ledig för att kunna strosa runt i Swakopmund.

Övernattning på:
3* PebbleStone House inklusive frukost
4* Swakopmund Guesthouse inklusive frukost

Dag 7-8: Damaraland
Ni kör norrut till Twyfelfonteinområdet via Henties Bay och Uis. Där deltar ni i en guidad Nature Drive där ni förhoppningsvis får stifta bekantskap med ökenelefanten. Ni kan även göra egna utflykter till Twyfelfontein Bushmen engravings, Organ Pipes och Petrified Forest vilka alla ligger i närområdet.

Övernattning på:
3* Twyfelfontein Lodge inklusive frukost
4* Mowani Mountain Camp inklusive middag och frukost

Dag 9-10: Etosha
Ni kör vidare upp till Etosha National Park via Khorixas och Outjo. Etosha blev nationalpark redan 1907 och är hem åt inte mindre än 114 däggdjur, 340 fågelarter, 110 reptilarter, 16 groddjur och förvånansvärt nog en fiskart. Etosha betyder ”den stora vita platsen” och består tiil 25 % av gammal sjöbotten.
Här väljer ni om ni vill åka på egna safariutflykter eller om ni vill boka guidade utflykter i öppna safarifordon. Även på campen kan ni njuta av Afrikas djurliv då den är känd för sitt välbesökta och upplysta vattenhål.

Övernattning på:
3* Okaukuejo Rest Camp inklusive frukost
4* Okaukuejo Rest Camp inklusive middag och frukost

Dag 11: Etosha – Naankuse
Det är dags att sluta cirkeln och efter frukost kör ni söder ut igen mot Windhoek. Ni kör via Otjiwarongo och Okahandja. Om ni har tid kan ni stanna på marknaden i Okahandja där det säljs träsniderier. Ert mål för dagen är Naankuse Lodge. Naankuse Lodge drivs av Naankuse Foundation som ett sätt att finansiera deras biståndsprojekt. Naankuse Foundation startades 2006 av Marlice van Vuuren, som är en av Namibias mest välkända naturvårdare, och hennes man Dr Rudie van Vuuren. Syftet är att förbättra villkoren för Namibias vilddjur och det marginaliserade Sanfolket.
Om tid medges kan ni delta i någon av lodgens olika aktiviteter som bland annat ger er möjlighet att interagera med deras geparder.

Övernattning på:
3* Naankuse Lodge inklusive middag och frukost
4* Naankuse Lodge inklusive helpension (middag, frukost och lunch samt en aktivitet)

Dag 12: Hemfärd
I god tid före avgång kör ni tillbaka till flygplatsen och lämnar in er hyrbil innan ni checkar in för färd hemåt.

Önskar ni kombinera denna resa med andra arrangemang i till exempel Sydafrika eller förlängd vistelse i Namibia, så går det naturligtvis bra. Kontakta oss för idéer och prisuppgifter.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Windhoek tur och retur
- 10 övernattningar enligt ovan
- Program och måltider enligt ovan
- Hyrbil 12 dagar
- Safaritur i Kalahari, båtutflykt, utflykt i Damaraland

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I priset ingår ej nationalparksavgifter, dricks, övriga måltider än ovan nämnda, dryck, personliga inköp samt tilläggsaktiviteter.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran