Namibia är ett fascinerande land, världsberömt för öknarna, de hänförande sanddynerna och bushsavannen. Landskapet är bedövande vackert och variationerna stora! På den här resan får ni det bästa Namibia har att erbjuda både när det gäller hänförande natur och stor djurrikedom. Därtill bor ni på fina anläggningar av högsta standard. Alla förflyttningar sker med flyg. Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst till Windhoek, Namibia, dagen därpå.


Dag 2-5: Little Kulala
Vid ankomst blir ni mötta av er guide för vidare transfer med propellerplan till Little Kulala.

Little Kulala är en exklusiv liten anläggning berömd för sin höga standard, den personliga servicen och de trevliga rummen, som bland annat har en säng på taket där man kan ligga och titta på stjärnorna på kvällen/natten. Vidare finns ett bibliotek, en väl tilltagen vinkällare, en liten butik, en fin lounge och restaurang. Middagarna, som intas utomhus under den namibiska himlen, är magiska.

Vid boende på Little Kulala är det ett ”måste” att besöka de spektakulära sanddynerna i Sossusvlei som ligger i Namiböknen, den äldsta öknen i världen. De enorma sanddynerna och den platta dalen är sinnebilden av Namibia och har gjort platsen världsberömd. Guidade vandringar erbjuds också till privata Kulala Wilderness Reserve där man har en enastående utsikt över slätten och ett annorlunda djur- och växtliv.

Mot en extra kostnad kan ni göra en ballongflygning tidigt vid soluppgången. Det är en unik upplevelse och en skön känsla att sväva ljudlöst över de magnifika sanddynerna och avsluta turen med en grandios champagnefrukost i naturen.
3 övernattningar på Little Kulala i tented room inklusive helpension.

 

Dag 5-8: Little Ongava

Transfer från Little Kulala till ett närliggande flygfält för flyg med propellerplan till Little Ongava.

Little Ongava ligger inom Ongavaparken, ett 30 000 hektar stort privat område i anslutning till Etosha National Park.

Med sitt läge på krönet av en kulle med en ljuvlig utsikt över slätten är Little Ongava en idealisk bas för att utforska djurlivet i området, som för övrigt räknas till det bästa i Namibia.

Lejon, elefant, gepard, springbock och koantilop är några av de många djur som kan ses vid de många vattenhål som finns i parken. Ongavaparken är unik då det dessutom är en av få platser i Afrika där ni har chansen att få se både svart och vit noshörning. På Little Ongava erbjuder man nattsafari och vandringssafari. Den som söker extra krydda och spänning kan vara med och spåra vit noshörning med guide – till fots!

Little Ongava erbjuder tre mycket rymliga och lyxiga gästhus. Varje hus har en egen pool, ett badrum med både inomhus- och utomhusdusch och badkar. Matsalen och loungen har en hänförande utsikt mot vattenhålen nedanför anläggningen. Little Ongava erbjuder en intim och mycket exklusiv upplevelse  med det bästa djurlivet i Namibia.
3 övernattningar på Little Ongava i tented room inklusive helpension.

 

Dag 8: Hemresa

Ni checkar ut från Little Ongava till närliggande flygfält för flyg med propellerplan till Windhoek för vidare flyg hem.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Windhoek tur och retur
- Samtliga transfers enligt program
- 3 nätter på Little Kulala i tented room inklusive helpension
- 3 nätter på Little Ongava i tented room inklusive helpension
- Safari, turer och måltider enligt program ovan

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

I priset ingår samtliga måltider, vissa alkoholhaltiga och alkoholfria drycker, de schemalagda aktiviteterna på lodgerna (två gånger per dag) samt nationalparksavgifter.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran