Den här rundresan lämpar sig för er som vill uppleva det bästa av västra- och centrala Kuba och avsluta med några lata dagar vid en Kubas härligaste stränder i Varadero. Resan inrymmer bl.a. Havanna, Cienfuegos, Santa Clara, Trinidad och Varadero.

Dag 1: Havanna
Ankomst till Havannas flygplats och transfer till ert boende i Casa Particular, en sorts enkel bed and breakfast som drivs av kubaner som hyr ut rum och där legitimation från staten är ett måste. Lokalt, gemytligt och absolut bästa sättet att lära känna Kuba genom er värdfamilj.
Övernattning i Casa Particular i Havanna inklusive frukost.

Dag 2: Havanna
Efter frukost blir vi upphämtade av vår guide för en vandringstur i Gamla Havanna och den historiska stadskärnan som grundades år 1515 och förklarad som världsarv av UNESCO 1982. Vi besöker torgen San Francisco de Asis, Plaza Vieja och Plaza Armas & Cathedral. Turen fortsätter sedan med bilfärd i en klassisk Amerikanare från Plaza de Armas och vi njuter av den vackra panoramautsikten längs Havannas Boulevard, El Malecon. Vi besöker John Lennon Park och därefter passerar vi på Colon Cemetery som har mer än 500 stora mausoleer. Turen fortsätter med ett kort besök på Revolutions torget, vi ser den imponerande fasaden på Havannas Universitet med Alma Maters staty överst i trappan. Vi avslutar med besök på fästningarna ”Castillo del Morro” och ”San Carlos de La Cabaña”och den kolossala statyn av ”Cristo de la Habana”. Turen avslutas i Havanna där ni äter lunch på en lokal restaurang. Eftermiddagen och kvällen fri för egna strövtåg.
Övernattning i Casa Particular i Havanna inklusive frukost och lunch på lokal restaurang.

Dag 3: Havanna
Efter frukost upphämtning på hotellet för färd till provinsen Pinar del Rio och Las Terazzas med dess terassodlingar. Vi får välkomstcocktail på Rancho Curujey och får veta bakgrunden till Las Terazzas som ursprungligen är ett projekt för långbar utveckling av lanskapsbygd. Vi besöker Buenavista kaffeplantage, en delvis restaurerad gård från 1800-talet, och uppskattar den magnifik utsikten på 800 meters höjd. Under dagen besöker vi Hotel Moka och vandrar längs den lilla byn och möter de varma och gästvänliga lokalinnevånarna. Lunch och tid för simning i det kristallklara vattnet i San Juan River. På eftermiddagen återvänder vi till Havanna och hotellet. Kvällen fri.
Övernattning i Casa Particular i Havanna inklusive frukost och lunch på lokal restaurang.

Dag 4: Havanna
Frukost. Dagen fri för egna aktiviteter. Kontakta gärna vår agent för tips om intressanta utflykter.
Övernattning i Casa Particular i Havanna inklusive frukost.

Dag 5: Havanna – Cienfuegos
Efter frukost är det samling för avfärd till Cienfuegos, känd som söderns pärla. Staden ligger i en vacker vik och ni åker genom Cienfuegos gator som grundades av franska immigranter i början av 1800-talet. Lunch intas på lokal restaurang. Eftermiddagen fri för egna aktiviteter.
Inkvartering på casa particular eller hotell. Kvällen fri.
Övernattning i Casa Particular i Cienfuegos inklusive frukost och lunch på lokal restaurang. Kontakta oss för pris om ni föredrar att bo på hotell.

Dag 6: Cienfuegos – Trinidad
Frukost och upphämtning för färd till Delfinariet som ligger utanför Cienfuegos. På förmiddagen, kring kl. 10.00, början uppvisningen och det finns möjlighet till interaktion och eventuellt till och med bad med delfinerna för den som önskar. Därefter fortsätter ni till den koloniala staden Trinidad där ni ges möjligheten till en stadsvandring med besök av stora torget, Plaza Mayor, Romantiska museet och Den Heliga treenighetens kyrka. Ni hinner också med att besöka en lokal keramikverkstad och avslutar på den kända baren La Canchánchara med en god cocktail. Eftermiddagen och kvällen fri för egna aktiviteter.
Övernattning i Casa Particular i Trinidad inklusive frukost och lunch på lokal restaurang. Kontakta oss för pris om ni föredrar att bo på hotell.

Dag 7: Trinidad – Valle De Los Engoner – Santa Clara – Varadero
Efter frukost är det avfärd till den vackra dalen Valle de los Ingenios och besök på San Isidro de los Destiladeros som är en av de gamla fabrikerna i dalen och har ett stort arkeologiskt värde. Ni fortsätter till Santa Clara och besöker Ernesto Che Guevara Square Masoleum. Lunch på lokal restaurang och vidare färd mot resans slutmål Varadero som är ett paradis för soldyrkare, här finns gott om ljuvliga stränder för alla smaker.
1 övernattning på Hotel Starfish Varadero med all inclusive.

Dag 8 – 12 Varadero
Lata dagar i härlig omgivning vid en världens vackraste stränder. All mat och dryck samt aktiviteter är inkluderat (förutom motordrivna aktiviteter). Det finns möjlighet att välja mellan olika utflykter som bokas och betalas på plats.
4 övernattningar på Hotel Starfish Varadero med all inclusive.

Dag 13: Varadero – Havannas flygplats
Det finns tid ett sista dopp i det karibiska havet på förmiddagen. Efter lunch sker busstransfer till Havannas flygplats för vidare resa hem till Sverige.
Frukost och lunch ingår sista dagen.

Är ni intresserade av en aktiv semester på Kuba? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av utbudet på Kuba.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Havanna tur och retur
- Transfer från Havannas flygplats till valt hotell i Havanna
- 4 nätter i Havanna med boende i Casa Particular inklusive frukost
- 1 natt i Cienfuegos med boende i Casa Particular inklusive frukost
- 1 natt i Trinidad de Cuba med boende i Casa Particular inklusive frukost
- 6 nätter i dubbelrum på Hotel Starfish Varadero, all inclusive
- Samtliga transfer enligt program
- Samtliga utflykter och måltider enligt program
- Engelskspråkig guide
- Assistans av vår agent på Kuba under hela vistelsen

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran