Säg Kenya och de allra flesta kommer nog att tänka på safari. Den här resan till Kenya kombinerar de tre parkerna Lake Naivasha, Lake Nakuru och Masai Mara. Safarin går med fördel att kombinera med sol och bad längs Kenyas kust, på Zanzibar, Seychellerna eller Mauritius. Kontakta oss för förslag.

Dag 1: Avresa
Avresa från Skandinavien.

Dag 2: Nairobi – Lake Naivasha
Vid ankomst till Nairobis flygplats blir ni mötta av vår representant på plats som håller en kort genomgång av vad som gäller när man är på safari. Efter det körs ni till Lake Naivasha Cresent Camp, beläget vid sjön med samma namn. Eftermiddagen, som ni har i eget regi, spenderas med fördel på uteplatsen till ert tented camp och spana efter flodhästar, flamingos och apor.
Övernattning på Lake Naivasha Cresent Camp inklusive helpension.

Dag 3: Lake Naivasha – Lake Nakuru
Resan fortsätter till nationalparken Lake Nakuru, kanske främst känd för alla sina flamingos, men även andra djur finns i parken som vårtsvin, babianer och noshörningar, både vita (trubbnoshörningar) och svarta (spetsnoshörningar). Lake Nakuru National Park har fått sin namn från sodasjön i parken och är en av få inhägnade parker i Kenya. Parken är inhägnad för att skydda djuren från tjuvjägare och är en särskild fristad för noshörningen. Parkens mest kände besökare, flamingon, väljer att komma hit i stora mängder, ibland vistas så många som hundratusentals fåglar i sjön samtidigt. Det är den rika algtillgången i sjön som lockar fåglarna, dock är antalet besökande fåglar beroende av vattennivån i sjön.
Övernattning på Ziwa Bush Lodge inklusive helpension.

Dag 4: Lake Nakuru – Masai Mara
Efter frukost beger ni er till resans höjdpunkt, det legendariska nationalreservatet Masai Mara. När ankommer er tented camp i tid för middag.
Övernattning på Ol-Moran Tented Camp inklusive helpension.

Dag 5: Masai Mara
Denna dag är helt vikt till att utforska detta fantastiska landskap.
Mara betyder kontrast på det lokala maaspråket och refererar till kontrasterna mellan den ljusa savannen och de mörka träden. Masai Mara är en del av det enorma ekosystemet Serengeti som består av vidsträckt savannlandskap, öar av stenformationer, så kallade kopjes, och gröna vindlande vattendrag.
Masai Mara erbjuder en otrolig mångfald av djur och ni lär se massor av zebror, gnuer, giraffer, bufflar, elefanter, antiloper och gaseller under er vistelse. Och så klart den självklara konungen, lejonet, som gärna ligger och vilar i skuggan under ett akaciaträd eller i det höga gräset. Med lite tur kan ni även få se geparder, och med ännu mera tur den skygga leoparden.
Övernattning på Ol-Moran Tented Camp inklusive helpension.

Dag 6: Masai Mara – Nairobi
Efter en tidig morgonsafari och en god frukost går resan tillbaka till Nairobi. Ni är ankommer den internationella flygplatsen i god tid innan avresa för ert nattflyg hem.

Dag 7: Hemkomst

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Nairobi tur och retur
- Lokal representant som är tillgänglig 24 tim/dag under er vistelse
- 5 dagar/4 nätter safariprogram enligt ovan, inklusive helpension

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2023-02-01 - 2024-04-30 27 600 kr