En safari i Kenya är en resa som ger minnen för livet. Kenya erbjuder vidsträckta vidder med ett ovanligt rikt djurliv. Den här resan tar er till Kenyas kanske mest kända park, Masai Mara, med övernattning på den klassiska lodgen Governors Camp. Safarin går med fördel att kombinera med sol och bad längs Kenyas kust, på Zanzibar, Seychellerna eller Mauritius. Kontakta oss för förslag.

Dag 1
Avresa från Sverige.

Dag 2
Ankomst till Nairobi där ni blir mötta av vår representant. Efter en kort genomgång om vad ni bör tänka på vid en safariresa blir ni transporterade till en annan mindre flygplats, Wilson, för vidare färd till Masai Mara.
Personal från Governors Camp möter nu upp er och kör er till ert hem de kommande fyra dagarna. Längs vägen gör ni er första viltspaning och ankommer lodgen lagom till lunch.
Masai Mara erbjuder en otrolig mångfald av djur och ni lär se massor av zebror, gnuer, giraffer, bufflar, elefanter, antiloper och gaseller under er vistelse. Och så klart den självklara konungen, lejonet, som gärna ligger och vilar i skuggan under ett akaciaträd eller i det höga gräset. Med lite tur kan ni även få se geparder och med ännu mera tur den skygga leoparden.
Övernattning på Governors Camp inklusive helpension.

Dag 3-4
Under de här dagarna kommer ni göra morgon- och eftermiddagssafaris i Masai Mara och dess omgivningar. Mara betyder kontrast på det lokala maaspråket och refererar till kontrasterna mellan den ljusa savannen och de mörka träden. Masai Mara är en del av det enorma ekosystemet Serengeti som består av vidsträckt savannlandskap, öar av stenformationer, så kallade kopjes, och gröna vindlande vattendrag.
Övernattningar på Governors Camp inklusive helpension.

Dag 5
Om ni önskar kan ni välja att toppa er safari med en magisk luftballongfärd över savannens vidder och avsluta med champagnefrukost i den storslagna naturen (ingår ej).
Morgon- och eftermiddagssafaris.
Övernattning på Governors Camp inklusive helpension.

Dag 6
Efter frukost i lugn och ro går resan tillbaka till Nairobi för vidare färd hem.
Det går utmärkt att kombinera med sol och bad längs Kenyas kust, Zanzibar, Seychellerna eller Mauritius. Kontakt oss gärna för mer information.

Dag 7
Hemkomst till Sverige.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Nairobi tur och retur
- Flyg från Nairobi till Masai Mara tur och retur
- 4 nätters safariprogram enligt ovan
- Övernattningar och måltider enligt ovan

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran