El Salvador är det minsta landet i Centralamerika. Avstånden är korta, vägarna bra och det går att uppleva mycket på kort tid. På den här resan har vi plockat russinen ur kakan och besöker platser och sevärdheter man inte bör missa under sin vistelse i landet. Ni bor i pittoreska småbyar, vandrar i nationalparker, färdas med båt i ett unikt mangroveträsk och tar del av den lokala kulturen. Ett prisvärt startpaket som med fördel kan kombineras med vårt övriga utbud i El Salvador och övriga Centralamerika.

Dag 1: Quezal Tepeckratern och byn Suchitoto
Ni anländer till El Salvador och på er väg mot byn Suchitoto, belägen vid sjön Suchitlán, besöker ni den häftiga kratern Quezal Tepec strax norr om huvudstaden San Salvador och lunchar på läckra Las Brumas. Efter lunch åker ni norrut genom småbyar mot Suchitoto.
Övernattning på La Posada de Suchitlán inklusive frukost.
 
Dag 2: Rundtur i Suchitoto och mayaindianer i Joya de Cerén
Suchitoto är en förtjusande liten by med cirka 2 000 invånare och är främst känd för de vackra graffitimålningarna på husen och för sitt läge vid sjön Suchitlán, utsikten är bedårande. Under er stadspromenad besöker ni bland annat en äldre dam som visar sina färdigheter i konsten att handrulla cigarrer.
Därefter fortsätter ni västerut genom småbyar och ett storslaget landskap mot Joya de Cerén och ”The Mayan World”. Här får ni en historisk inblick i hur mayaindianernas vardag såg ut för ca 1 400 år sedan innan allt begravdes under ett vulkanutbrott. Joya de Cerén  finns med på Unesco:s världsarvslista. Ni besöker också Tazumal, där den högsta pyramiden från mayacivilisationen finns. Lunch efter vägen. På eftermiddagen åker ni vidare till ännu en pittoresk liten by för övernattning, Concepción de Ataco.
Övernattning på Misión de Ángeles inklusive frukost.
 
Dag 3: Cerro Verde National Park och kajmaner i Santa Rita
Ni börjar dagen med en liten stadstur i Concepción de Ataco som liksom Suchitoto är en charmant by med kullerstensgator, snygga graffitimålningar på husväggarna och underbara vyer. Ni befinner er högre upp och luftfuktigheten och temperaturen är lägre här. 
Därefter fortsätter ni till Cerro Verde National Park för en lättare vandring på berget. Cerro Verde ligger på över 2 000 meters höjd och erbjuder en fenomenal utsikt över de närliggande vulkanerna Santa Ana och Izalco som båda är aktiva. Den som söker en större utmaning kan bestiga dessa vulkaner, det tar dock cirka en halvdag per berg och är en separat utflykt. 
Efter lunchen går resan vidare sydväst mot Stilla Havet och Santa Rita. Ni går från över 2 000 meters höjd till havsnivå och från sval till varm och fuktig luft. Santa Rita är känt för alla kajmaner (alligatorer) som finns i floden och vegetationen är tät och tropisk, känslan av djungel är påtaglig här. Att man måste åtföljas till floden av vakter beväpnade med machete gör inte besöket mindre spännande. 
Övernattning på Misión de Ángeles inklusive frukost.
 
Dag 4: Estero de Jaltepeque, heldag i ett unikt mangroveträsk
Dags för ännu en oförglömlig utflykt. Färden går söderut till Estero de Jaltepeque i sydvästra El Salvador. Där äntrar ni en båt för en heldagsutflykt i mangroveskogen. På er väg passerar ni småöar och ett och annat lyxhus. Mangroveskogen är tät, frodig och ett skyddat område. På tillbakavägen äter ni lunch på en enkel restaurang byggd på pålar ute i vattnet. Några lokala damer gör lunch bestående av fisk, musslor och räkor i ett enkelt kök. Mer färskt och genuint än så här blir det inte. Det mest förvånande med besöket är att det är så få som har upptäckt detta ”hemliga” paradis. 
Övernattning på Hotel Pacific Paradise vid Playa Costa del Sol inklusive frukost.
 
Dag 5: Hemresa
Sista dagen slappar ni på stranden. På eftermiddagen är det transfer till flygplatsen för hemfärd eller fortsättning av semestern någon annanstans i El Salvador eller ett grannland.
 

Detta ingår i resan

- 4 övernattningar inklusive frukost enligt program
- Utflykter enligt program
- Entréavgift till turistattraktioner enligt program
- Transfers enligt program
- Engelskspråkig guide

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran