En resa till El Salvador med fokus på djur, natur och vulkaner. Ni vandrar på den häftiga Santa Anavulkanen på 2 365 meter och tittar på kajmaner i Santa Ritas tropiska regnskogar. Ett startpaket på tre nätter som med fördel kan kombineras med vårt övriga utbud i El Salvador och övriga Centralamerika.

Dag 1: Ankomst El Salvador, Quezal Tepeckratern, Suchitoto
Ni anländer till El Salvador. På er väg mot byn Suchitoto, belägen vid sjön Suchitlán, blir det sightseeing med besök av den häftiga kratern Quezal Tepec strax norr om huvudstaden San Salvador och därefter lunch på läckra Las Brumas. Efter lunch åker ni norrut genom småbyar mot Suchitoto.
Övernattning på La Posada de Suchitlán inklusive frukost.

Dag 2: Vandra på Santa Anavulkanen (Ilamatepeckratern), 2 365 meter
Svårighetsgrad: Medel
Ålder: Från 12 år
Tid: 4 timmar

Efter frukost åker ni västerut mot Santa Anavulkanen där en rejäl utmaning i form av vandring på kratern Ilamatepec väntar. Santa Anavulkanen är den högsta och mäktigaste i området med 2 365 meter. Det finns ett antal fina utkiksplatser efter vägen där ni kan stanna för att ta ”drömbilden” eller bara beundra utsikten. Härifrån ser ni bland annat sjön Coatepeque, Izalcovulkanen, Cerro Verde nationalpark och Stilla Havet. Uflykten tar cirka 10 timmar och lunch medtages.

Rekommenderad vandringsutrustning: vandringskängor, bekväma kläder, solskydd, keps mot solen, vatten, mellanmål, kamera och hög beredskap för ett oförglömligt äventyr.
Övernattning på Misión de Ángeles inklusive frukost.

Dag 3: Kajmaner i Santa Rita och El Imposible National Park
Idag står djur och natur på programmet. Först blir det en kortare stadstur i Concepción de Ataco, den lilla pittoreska byn med de vackra graffitimålningarna och de underbara vyerna. Därefter går resan sydväst mot Stilla Havet och Santa Rita. Santa Rita är känt för alla kajmaner (alligatorer) som finns i floden. Vegetationen i Santa Rita är tät och tropisk, känslan av att befinna sig i en djungel är påtaglig. Att man därtill måste åtföljas av vakter till floden beväpnade med machete gör inte besöket mindre spännande. Efter lunch reser ni till nationalparken El Imposible, det största skyddade naturområdet i landet och en tillflyktsort för hotade djurarter. Ett behagligt område att vandra i och uppleva djur och natur på nära håll.

Övernattning på Misión de Ángeles inklusive frukost.

Dag 4: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemfärd eller fortsättning av semestern någon annanstans i El Salvador eller ett grannland.

Detta ingår i resan

- 3 övernattningar inklusive frukost enligt program
- Utflykter enligt program
- Entréavgift till turistattraktioner enligt program
- Transfers enligt program
- Engelskspråkig guide

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran