Lions Dive & Beach Resort är beläget på sydvästkusten av ön, vid en av Curaçaos finaste stränder, Seaquarium Beach, och bara tio minuters bilväg från den lilla huvudstaden Willemstad. På närliggande Mambo Beach finns flera restauranger och barer. På hotellet finns bland annat en av de populäraste dykskolorna på ön, två pooler varav en är 50 meter, en barnpool, två restauranger, en poolbar, internet, tvättmöjligheter, egen fin strand med palmer, gratis solstolar och strandhanddukar.

Hotellet består av två- och trevåningsbyggnader. Det finns tre olika rumstyper; Run of House med utsikt mot trädgården, poolen eller parkeringen, Ocean view som har utsikt mot havet samt Ocean front som är belägna direkt på stranden. Rummen är enkla men fräscha och har alla balkong eller terrass, luftkonditionering, fläkt, värdeskåp, kabel-tv, telefon, minikylskåp och badrum. Det finns även familjerum med eller utan kök samt rum som är anpassade för rullstolsburna gäster. Det finns även två- och trerumslägenheter.

Gratis transfer två gånger per dag till Willemstad. Användande av värdeskåp kostar ca US 1,5 per dag (gratis om man använder värdeskåp i receptionen). Dolphin Academy (där man kan titta på delfiner och även simma med dem) ligger ett stenkast från hotellet. Gratis tillgång till hotellets fitnesscentrum. Barnpassning mot avgift.