Följ med på en innehållsrik resa till tre av Centralamerikas mest spännande länder; Panama, Costa Rica och Nicaragua. Där väntar storslagna djur- och naturupplevelser, levande vulkaner, vandringar i regnskogen, båtsafari, vackra koloniala städer, nya kulturer och massor av äventyr. Denna resa kan med fördel förlängas och kombineras med vårt övriga utbud i Centralamerika.

Dag 1: Ankomst till Panama
Vid ankomst till Panama City väntar vår chaufför i ankomsthallen för att ta er direkt till ert hotell, vilket är beläget i stadens centrum.
Övernattning på Marriott eller liknande standard inklusive frukost och transfer till hotellet.

Dag 2: Panama City – indianby – Casco Antiguo
Efter frukost går färden mot nordost, till en av sjön Lago Alajuelas långsträckta vikar. Här stiger ni i en liten kanot som tar er uppför floden Rio Chagres, under färden kan ni njuta av en fascinerande utsikt mot djungeln. I den emberaindianska byn ges ni sedan en enastående inblick i detta folks uråldriga kultur; stammen har haft sin hemvist i området i över tusen år, långt före europeernas ankomst till Nya Världen, och dess uråldriga traditioner och ursprungliga levnadssätt tar er med på en resa flera århundraden tillbaka i tiden. Besökare hälsas välkomna till tonerna och rytmerna av traditionella instrument som trummor, flöjter och maracas. Byns män klär sig i en typ av höftkläde som kallas guayuco och kvinnornas klädedräkt, som består av färgglada tyger som sveps runt kroppen, kallas parumas. Byinvånarna bjuder vackra hantverksföremål till försäljning, och medan några av kvinnorna väver palmblad anordnar andra en provsmakning av lokala specialiteter som besökarna kan avnjuta. Till lunch serveras vanligen gröna, friterade bananskivor, så kallade patacones, och fisk tillagad i palmblad.

För endast ett par dollar kan ni också få en traditionsenlig kroppsmålning av samma typ som emberaindianerna pryder sina kroppar med. Färgen, som målas på huden med hjälp av en liten träpinne, består av en blandning av saften från jaguaplantan och aska.
Efter besöket i emberaindianernas by färdas ni tillbaka till den moderna storstaden Panama City för att gå på en kort vandringstur i stadens äldsta delar, Casco Antiguo. Där kan ni beskåda ett flertal unika byggnader från kolonialtiden, somliga har till större delen bevarats i ursprungligt skick medan andra har blivit vackert och färggrant restaurerade. Stadsdelen Casco Antiguos historiska kvarter finns med på UNESCOs lista över världsarv och är idag ett center för såväl kulturell utveckling som konst och design. I området finns också en mängd barer, takserveringar och restauranger som är väl värda ett besök. Dagens rundtur avslutas vid ert hotell.
Övernattning på Marriott eller liknande standard inklusive frukost, lunch och utflykter enligt program.

Dag 3: Panama City
Ni har hela denna dag fri att utforska Panama City och stadens rika utbud av aktiviteter på egen hand.
Övernattning på Marriott eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 4: Panama – Costa Rica
Transfer till Panamas internationella flygplats för avfärd mot Costa Rica enligt uppgjord färdplan. Vid ankomsten till flygplatsen i Costa Rica möts ni av personal från Costa Rica Dream Travel Corporation, som ordnar med transport till hotellet i San José.
Övernattning på Park Inn by Radisson eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 5: Regnskogens hemligheter
Tidigt på morgonen möter vår guide er i hotellobbyn för att ta er med på en resa till den storslagna nationalparken i Tortuguero. På vägen dit passerar ni nationalparken Braulio Carrillo, där ni bjuds möjlighet att njuta av undersköna vyer och se frodig växtlighet. Ni stannar också längs vägen för att inta frukost. Den sista delen av färden går genom ett område med bananodlingar ner till en hamn, där ni går ombord på en båt som, via Tortugueros kanalsystem, tar er till ert boende på Laguna Lodge Tortuguero. Väl på hotellet tas ni emot av personalen och bjuds på förfriskningar.
Efter att er guide berättat mer om eftermiddagens aktiviteter checkar ni in på rummet. När ni avnjutit en välsmakande lunch tar guiden med er på en tur i byn Tortuguero, varefter ni återvänder till hotellet och kan i lugn och ro ta ett dopp i poolen och besöka baren innan ni förbereder er för middagen, som serveras på hotellet. Resten av kvällen har ni sedan möjlighet att utforska omgivningarna och njuta av poolen och baren.
Övernattning på Laguna Lodge Tortuguero eller liknande standard inklusive frukost, lunch, middag, transfers och utflykter enligt program.

Dag 6: Den fantastiska regnskogen
Efter frukost på hotellet går ni ombord på en båt som tar er till Tortugueros nationalpark, där ni under några timmar får uppleva parkens fantastiskt rika växt- och djurliv. När rundturen är slut går färden tillbaka till hotellet för vila och avnjutande av en välsmakande lunch. Under eftermiddagen tar guiden med er på en naturvandring längs de stigar som genomkorsar hotellets botaniska trädgårdar. På kvällen serveras middag på hotellet.
Övernattning på Laguna Lodge Tortuguero eller liknande standard inklusive frukost, lunch, middag, transfers och utflykter enligt program. Det tillkommer entréavgift (ca 15 USD) för nationalparken.

Dag 7: Området kring vulkanen Arenal
Efter frukost färdas ni med båt från Tortuguero till hamnen i Caño Blanco, där ni stiger ombord på en buss som tar er till staden Guapiles. När ni avnjutit en utsökt lunch går färden sedan vidare till den lilla staden La Fortuna, som är inkörsporten till den imponerande vulkanen Arenal. Väl framme på hotellet finns det tid att koppla av, utforska La Fortuna och ta del av hotellets utbud av aktiviteter.
Övernattning på Hotel Magic Mountain eller liknande standard inklusive frukost, lunch och transfers till Arenal enligt program.

Dag 8: Området kring vulkanen Arenal – Monteverde
Efter frukost möter en guide upp i lobbyn för att ta er med på en vandringstur i nationalparken. Turen inleds med en bilresa till vulkanens västra sida, där ni stiger av och påbörjar vandringen längs Sendero los tucanes (tukanernas vandringled), vilken tar er genom tät regnskog och korsar ett brett, stelnat lavaflöde som uppstod i samband med ett vulkanutbrott som inträffade 1992. Här har ni möjlighet att se en lång rad växter, vilda djur och magnifika lavastensformationer. Från toppen av det stelnade lavaflödet bjuds ni en fantastisk utsikt över Arenalsjön.

Efter besöket i nationalparken åker ni tillbaka till hotellet för att checka ut och förbereda er för transport till staden Monteverde. Ni transporteras till Presa Sangregadodammen där ni stiger ombord på en bekväm och säker pontonbåt som tar er tvärs över Arenalsjön till den lilla staden Río Chiquito. Förutom att denna rutt är naturskön – under överfarten kan ni njuta av en underbar utsikt mot vulkanen – och snabb (30-40 minuter) så är den också det modernaste och nyaste färdsättet från La Fortuna till Monteverdeområdet.

Arenalsjön är Costa Ricas största och viktigaste sjö; den anlades 1974 genom byggandet av en damm och ett vattenkraftverk och förser landet med stora mängder elektricitet. Platsen är också välsignad med ett rikt fågelliv med både bofasta arter och flyttfåglar. Om ni har tur kan ni få se allehanda vilda djur i omgivningarna och vid klart väder är utsikten över vulkanen Arenal enastående. Efter att ha stigit iland vid Río Chiquito tar ni en kort paus, varefter en minibuss för er till ert hotell i Monteverdeområdet. Så snart incheckningen på hotellet är avklarad har ni resten av dagen fri att utforska området och begagna er av hotellets faciliteter.
Övernattning på Fonda Vela eller liknande standard inklusive frukost, utflykt enligt program och transfers med båt och buss till Monteverde.

Dag 9: Molnskogens hemligheter och Monteverdes hängbroar
Efter frukost på hotellet bär det av mot Monteverdes molnskogsreservat där ni får utforska trädtopparnas hemligheter under en tur längs de hängbroar som genomkorsar området – detta är utan tvekan det allra bästa sättet att uppleva molnskogens tak! Här ges ni möjligheten att verkligen få se skillnaderna mellan skogens olika höjdnivåer. Denna tur kan antingen göras tillsammans med en guide eller på egen hand och kostnaden varierar därefter. Vandringen är ca 3 km lång och följer en utstakad led genom skogen, vilken för er över samtliga åtta broar i hängbrosystemet. Broarnas längd varierar från strax över 50 m upp till drygt 170 m och höjden från cirka 12 m upp till knappt 80 m. Efter avslutad vandring återvänder ni till hotellet och har under eftermiddagen möjlighet att utforska resten av området.
Övernattning på Fonda Vela eller liknande standard inklusive frukost, utflykter i Monteverde enligt program och entréavgift.

Dag 10: Monteverde – Peñas Blancas – Laguna de Apoyo – Granada
Ert privata transportmedel står efter frukosten redo framför lobbyn för att ta er till gränsstaden Peñas Blancas i norra Costa Rica, där ni korsar gränsen till Nicaragua efter att vid gränskontrollen ha genomgått en inreseprocedur på cirka en timme. Resans mål är kolonialstaden Granada, vid ankomst dit möts ni av vår chaufför och guide. Ni börjar med en tur till Apoyolagunen, där ni intar lunch i en vacker restaurang och har möjlighet att ta en dusch och en uppfriskande simtur i lagunen för att till fullo kunna njuta av klimatet och insupa det underbara landskapet. Därefter går färden tillbaka till Granada, som grundades år 1524 av conquistadoren Hernández de Cordoba. Förutom att staden anses vara en av de vackraste kolonialstäderna i världen så är Granada den äldsta på den amerikanska kontinentens västra delar.
Övernattning på Hotel Plaza Colón eller liknande standard inklusive frukost och transfers till Nicaragua enligt program.

Dag 11: Rundtur i Granada
Frukost serveras på hotellet och därefter finns det möjlighet att följa med vår guide på ett besök till några välkända utflyktsmål, varav många är berömda för sin vackra arkitektur; Casa de los Leones, kyrkan Iglesia La Merced, San Franciscoklostret med sitt museum som visar omfattande samlingar av förkolumbianska statyer och keramik, den färgrika marknaden, de charmiga kullerstensgatorna och de talrika kyrkorna och monumenten som anses vara arkitektoniskt betydande. Ni kommer inte bara att få lära känna stadens rika och spännande historia, utan också uppleva vardagen tillsammans med de moderna ”Granadinos”.
Övernattning på Hotel Plaza Colón eller liknande standard inklusive frukost och utflykt enligt program.

Dag 12: Vulkanen Masaya – rundtur i Managua
Dagen inleds med ett besök i nationalparken kring vulkanen Masaya och den häpnadsväckande Santiagokratern. Detta är en av få platser i världen där en aktiv vulkankrater kan betraktas på så nära håll. Vulkanen har haft utbrott flera gånger i historisk tid och fruktades både av de inhemska invånarna och de spanska erövrarna. Spanjorerna döpte vulkanen till “La boca Del Infierno”, vilket betyder ”helvetets gap”, och reste på 1500-talet korset “La Cruz de Bobadilla” (namngiven efter Fader Francisco Bobadilla) vid kraterns kant i ett försök att driva ut djävulen ur kratern.

Därefter tar vi oss raka vägen till huvudstaden Managua, där vi under en halvdagsutflykt får se resterna av den jordbävning som 1972 drabbade dåvarande Managua, liksom göra ett besök i de snabbt växande nya delarna av huvudstaden. Ni får besöka stadens båda katedraler, Managuasjön, det nyligen renoverade nationella palatset med dess utställning om nicaraguansk kultur och historia, samt en blomstrande marknad. Rundturen ger också insikt i de stora skillnaderna mellan två parallellt existerande samhällen, dvs mellan rika och fattiga, och ni får även uppleva vardagen i staden på ett oförglömligt sätt.
Övernattning på Hotel Plaza Colón eller liknande standard inklusive frukost och utflykter enligt program.

Dag 13: Granada
Ni har hela denna dag fri att utforska Granada och stadens rika utbud av aktiviteter på egen hand.
Övernattning på Hotel Plaza Colón eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 14: Hemresa
Det har blivit dags att åka hem och med er har ni minnena av allt det ni har varit med om under er resa i Centralamerika. Er chaufför hämtar er vid hotellet för transfer till flygplatsen och vidare färd hem till Sverige.

Är ni intresserade av en aktiv semester i Costa Rica? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av vårt utbud.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Panama City, hem från Nicaragua
- Transfer från flygplatsen till Marriott, Panama City
- 3 nätter på Marriott inklusive frukost
- Utflykt till emberaindianerna och Casco Antiguo inklusive lunch
- Transfer till flygplatsen för flyg mellan Panama och Costa Rica
- Transfer från flygplatsen i Costa Rica till hotellet i San José
- 1 natt på Park Inn by Radisson inklusive frukost
- Transfer till Tortuguero och utflykter enligt program
- 2 nätter på Laguna Lodge Tortuguero inklusive helpension
- Transfer mellan Tortuguero och Arenal inklusive lunch
- 1 natt på Hotel Magic Mountain inklusive frukost
- Utflykt till Arenal Volcano National Park enligt program, lunch tillkommer
- Transfer med båt och buss från Arenal till Monteverde
- 2 nätter på Fonda Vela i standardrum inklusive frukost
- Utflykt i Monteverde enligt program (ziplines och lunch ingår ej i priset)
- Transfer från Monteverde till Granada i Nicaragua
- Utflykt till Laguna de Apoyo inklusive lunch
- 4 nätter på Hotel Plaza Colón inklusive frukost
- Stadstur i Granada
- Utflykt till nationalparken Masaya och stadsrundtur i Managua
- Transfer från hotellet till flygplatsen för hemfärd

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran