Huvudinriktningen på den här resan är klass, både när det gäller sevärdheter och val av hotell. Utflykter och sevärdheter varvas med väl utvalda hotell av bra standard där ekoturism är ett högt prioriterat område. På den här resan är hotellupplevelserna lika underbara och spännande som den storslagna naturen som har gjort Costa Rica så känt. Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa sker från Sverige på morgonen och ni anländer till San José på kvällen samma dag. Vid ankomst blir ni hämtade på flygplatsen av vår representant för transfer till hotellet och ni får en kort genomgång.
Övernattning på Hotel Presidente eller liknande standard i San José, inklusive frukost.

Dag 2: San José – La Fortuna
Efter frukost har ni tid att utforska San José på egen hand. Förslagsvis tar ni en promenad genom centrala staden med stopp på den färgstarka marknaden, nationalteatern och Gold Museum. Efter lunch blir ni hämtade för en tur mot nordvästra Costa Rica där slutmålet är byn La Fortuna och ert hotell för natten, Arenal Manoa. Det är ett hotell som erbjuder en enastående utsikt över vulkanen Arenal. Ni kommer under resan till La Fortuna snart märka att det är en hisnande upplevelse att åka bil i Costa Rica. Ni åker genom höga berg och djupa dalar på serpentinvägar med vykortsvackra utsikter och skiftande landskap. Transfertiden till La Fortuna är cirka 3,5 timme, efter incheckning har ni gott om tid att utforska området på egen hand.
Övernattning på Arenal Manoa eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 3: La Fortuna – fridag
Ni har hela denna dag för att utforska staden La Fortuna och dess omgivning på egen hand. Här finns massor med häftiga utflyktsmål att välja mellan och det är endast fantasin och möjligtvis plånboken som sätter gränserna. De äventyrslystna väljer förslagsvis forsränning eller att susa fram på ”ziplines” mellan trädtopparna genom regnskogen. De naturintresserade kan åka på en häftig båtsafari genom våtmarkerna i Caño Negro Wildlife Refuge eller göra ett besök i Arenal Volcano National Park där vulkanen ligger. För er som törstar efter kultur och kunskap rekommenderas utflykterna Arenal Vida Campesina och Chokladturen som båda ger er mer kännedom om det för landet så viktiga jordbruket. Observera att aktiviteterna inte ingår i priset men går att förboka vid intresse. Hör av er till oss.
Övernattning på Arenal Manoa eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 4: Arenal – Monteverde
Efter frukost bryter ni upp för att färdas mot Monteverde. Ni växlar från värme och hög luftfuktighet i Arenal till en frisk, klar och kyligare luft i Monteverdes berg. Första delen av resan till Monteverde sker med båt över Costa Ricas största och viktigaste sjö, Arenal Lake. Den anlades 1974 för att tillhandahålla vattenkraft till landet, men sjön är också viktig för djurlivet i området; här kan ni hitta ett rikt fågelliv och en del däggdjur. Efter en 40 minuters bekväm båttur når ni den lilla staden Río Chiquito där ni stiger av för att färdas sista delen av resan till Monteverde i minibuss. Vägen de sista 30 kilometrarna mot Monteverde sker på en mindre bra grusväg och hastigheten är låg. Det kompenseras dock med bred marginal av den sagolika naturen. Ni passerar genom små byar och har utsikt mot gröna kullar, boskapsfarmer, kossor som betar i branta sluttningar och kaffeplantager. Monteverde är en pittoresk, isolerad liten by med endast 6 000 invånare. Man har aktivt valt att inte asfaltera vägen, detta för att man önskar bevara naturen från exploatering och alltför många turister. Det har man lyckats väl med. När man anländer Monteverde är det svårt att slå ifrån sig känslan av att ha nått en avskuren by långt från det moderna samhället. Mer unikt och genuint blir det inte! Efter incheckning på ert hotell utforskar ni området på egen hand innan middagen serveras på hotellet.
Övernattning på Ficus Hotel eller liknande standard inklusive frukost, middag och transfers med båt och buss.

Dag 5: Hängbroar och regnskogsreservatet Monteverde
Ni blir hämtade efter frukost för en dag i ekoturismens tecken. Till Monteverde åker man främst för den obeskrivbart vackra naturen, djurlivet och den sköna miljön. På förmiddagen åker ni upp till Monteverdes unika molnskog för att promenera på de berömda hängbroarna ovanför trädtopparna. Det gör ni med en kunnig lokal guide. Den djärve kan också åka ”ziplines”, långa linor spända mellan trädtopparna, genom djungeln (kostnad för det betalas på plats). Garanterat en hisnande och oförglömlig färd. Hängbroar och linbanor är för övrigt ett mycket populärt sätt att uppleva djungeln i Costa Rica.

Ni återvänder till hotellet lagom till lunch och har eftermiddagen fri för egna aktiviteter. På seneftermiddagen blir ni hämtade av guiden för en spännande kvällsvandring i Monteverdes molnskog. I Costa Rica finns över 900 fågelarter och några av dessa finns att beskåda här, plus olika insekter och nattliga däggdjur. Utflykten är en enastående möjlighet att få uppleva växtligheten och alla sällsynta djurarter som finns i området med endast skogen som vittne.
Förmiddagsaktiviteten på hängbroar pågår cirka 3,5 timme och kvällsvandringen cirka 2,5 timme.
Övernattning på Ficus Hotel eller liknande standard inklusive frukost, två utflykter och entréavgifter.

Dag 6: Monteverde – Gulf of Papagayo
Efter frukost lämnar ni Monteverde för att ta er ner till nordvästra delen av Stilla Havskusten och hotellet Bosque del Mar. Det är en färd som tar några timmar och går genom slingrande vägar, bildsköna vyer, kaffeplantager, boskapsfarmer och små pittoreska byar. Landskapet blir plattare, temperaturen fuktigare och varmare när ni närmar er Stilla Havskusten. Färden går på Panamerican highway norrut, via staden Liberia till Bosque del Mar. I staden Liberia bor det ca 70 000 invånare, varav många härstammar från Nicaragua. Inte så konstigt då det är endast 15 mil till gränsen mot Nicaragua. Lunchstopp sker utefter vägen.
Ni anländer Hotel Bosque del Mar på eftermiddagen. Det är ett läckert boutiquehotell med endast 22 rum av hög standard. Hotellet ligger på stranden Playa Hermosa. Dagens transfertid är cirka 5 timmar.
Övernattning på Hotel Bosque del Mar eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 7: Fridag
Efter några dagars äventyr bland vulkaner och regnskogar är det dags att unna er själva en heldag på stranden Playa Hermosa eller kring hotellets pool-, spa- och jacuzziområde som är vackert inbäddat i den djungelliknande trädgården.
Övernattning på Hotel Bosque del Mar eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 8: Gulf of Papagayo – Manuel Antonio
Efter frukost säger ni adjö till norra Costa Rica och åker söderut via Panamerican highway mot Manuel Antonio. Noterbart är att landskapet åter skiftar och blir mer kuperat och grönare ju närmare ni kommer Manuel Antonio. Efter en dagstur på cirka 6 timmar når ni området Quepos och orten Manuel Antonio. Högst upp på berget, 400 meter över havet, ligger Parador Resort & Spa med en magnifik utsikt över regnskogen och Stilla Havsbukten.
Övernattning på Parador Resort & Spa eller liknande inklusive frukost och middag.

Dag 9-10: Manuel Antonio
Parador Resort & Spa är en förträfflig anläggning där ni har alla möjligheter att njuta av hotellets olika faciliteter, aktiviteter och inte minst av den delikata maten som serveras på någon av hotellets fem restauranger. Hög standard och fin service kännetecknar Parador Resort & Spa.
I Manuel Antonio finns en underbar regnskog och platsen är främst känd för sin nationalpark, ett rikt fågelliv, de vackra orörda stränderna och det varma sköna klimatet. Ni behöver inte gå speciellt långt för att uppleva djur och natur – det finns det gott om på hotellområdet! Vistelsen i Manuel Antonio spenderar ni med lata dagar på stranden eller med aktiviteter som vandringar i regnskogen, ridning, fiske, paddling med mera. I byn finns ett bra nattliv, restauranger, barer och affärer. Spendera gärna någon eftermiddag på hotellområdet med alla dess faciliteter, det är värt varje minut!
Övernattning på Parador Resort & Spa eller liknande inklusive frukost.

Dag 11: Manuel Antonio – San José
Efter frukost bär det av mot huvudstaden San José och en sista natt på Holiday Inn Express San José Forum. Tillbringa sista dagen med en sightseeing i huvudstaden eller bara ta det lugnt. Dagens transfertid är cirka 3,5 timmar.
Övernattning på Holiday Inn Express San José Forum eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 12: Hemresa
Efter frukost har ni egen tid och på eftermiddagen är det transfer till flygplatsen för vidare färd hem till Sverige.

Är ni intresserade av en aktiv semester i Costa Rica? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av vårt utbud.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till San José tur och retur
- Transfer från flygplatsen till Hotel Presidente, San José
- 1 natt på Hotel Presidente i standardrum inklusive frukost
- Transfer från San José till Arenal Manoa
- 2 nätter på Arenal Manoa i standardrum inklusive frukost
- Transfer med båt och buss från Arenal till Monteverde
- 2 nätter på Fonda Vela i standardrum inklusive frukost
- Utflykt till hängbroar och regnskogsreservatet Monteverde enligt program (ziplines och lunch ingår ej i priset)
- Transfer från Monteverde till Gulf of Papagayo
- 2 nätter på Hotel Bosque del Mar i standardrum inklusive frukost
- Transfer från Gulf of Papagayo till Manuel Antonio, lunch tillkommer
- 3 nätter på Parador Resort & Spa i dubbelrum inklusive frukost
- Transfer från Manuel Antonio till San José
- 1 natt på Hotel Holiday Inn Express San José Forum i standardrum inklusive frukost
- Transfer från hotellet till flygplatsen
- 2 middagar enligt program

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran