Costa Rica är främst känt för sin ekoturism och det tar vi fasta på i denna resa till Costa Rica där tyngdpunkten är djur och natur. Resan tar er bland annat till den grandiosa vulkanen Arenal där ni bor vid foten av vulkanen, ni besöker den världsunika molnskogen i Monteverde, vandrar på hängbroar och har möjlighet att åka linbana i djungeln. Vi skräddarsyr resor till Costa Rica vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål. Vill ni lägga till sol och bad vid kusten eller bland skärgårdsöarna i grannlandet Panama så går det utmärkt.

Dag 1: Avresa till Costa Rica
Avresa sker från Sverige på morgonen och ni anländer San José på kvällen samma dag. Vid ankomst blir ni hämtade på flygplatsen av vår representant för transfer till hotellet och ni får en kort genomgång.
Övernattning på Holiday Inn Express San José Forum eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 2: San José – vulkanen Arenal och varma källor
Efter frukost blir ni hämtade för en tur mot nordvästra Costa Rica där slutmålet är byn La Fortuna och ert hotell för natten, Arenal Manoa. Det är ett hotell som erbjuder en enastående utsikt över vulkanen Arenal. Resten av förmiddagen bekantar ni er med omgivningen.

På eftermiddagen blir ni hämtade av vår lokala representant för avresa till Arenal Volcano National Park. Ni kommer under de närmaste 3,5 timmarna att få njuta av den häftiga naturen som omger vulkanen. Utflykten går också till Paradise Hot Spring Waters som ligger inbäddat i en frodig dal på vulkanens norra sida. Här finns flera varma källor som värms upp av vulkanen som strömmar genom marken. Glöm inte ta med badkläder för ett dopp! Ni intar middagen på restaurangen som finns här innan ni åker tillbaka till ert hotell. Morgonens transfertid från San José till Arenal tar cirka 2,5 timme och eftermiddagen utflykt är cirka 3,5 timme.
Övernattning på Arenal Manoa eller liknande standard inklusive frukost, middag samt utflykt till Arenal och Paradise Hot Spring Waters inklusive parkavgifter.

Dag 3: Arenal Vida Campesina
Efter frukost blir ni hämtade för dagens utflykt som går till Arenal Vida Campesina, en tur där ni får mer kännedom om det för landet så viktiga jordbruket. På denna familjedrivna ekologiska gård får ni lära er mer om Costa Ricas traditioner inom jordbruket. Under en guidad tur får ni uppleva både traditionella och icke traditionella odlingar, aktivt delta i gårdens sysslor som att mjölka kor, baka tortillas, plocka grönsaker, pressa sockerrör, hämta vatten från brunnen och dansa traditionella lokala danser. Ni får även en möjlighet att aktivt bidra till att förbättra miljön i området genom att plantera ett utrotningshotat träd. Ni serveras en god ekologisk lunch bestående av produkter från gården och som är tillagade på vedspis. Ni återvänder därefter till hotellet och eftermiddagen är fri. Utforska La Fortuna på egen hand, eller varför inte följa med på någon av alla de aktiviteter som erbjuds. Observera att aktiviteter som inte ingår i priset går att förboka vid intresse. Hör av er till oss.
Övernattning på Arenal Manoa eller liknande standard inklusive frukost, lunch, besök av Arenal Vida Campesina och entréavgifter.

Dag 4: La Fortuna
Fridag! Önskar man aktivera sig i La Fortuna är det bara fantasin och energin som sätter begränsningar. Här finns fullt av sevärdheter som till exempel en tur på sjön Lake Arenal, hängbroar i regnskogen, häftiga vattenfall (La Fortuna Waterfall), grottor (Venado Caves) och heta källor som har bildats från vulkanen. Vår agent finns där för att hjälpa er med det ni önskar att se och göra.
Övernattning på Arenal Manoa eller liknande standard inklusive frukost.

Dag 5: Arenal – Monteverde
Efter frukost bryter ni upp för att färdas mot Monteverde. Ni växlar från värme och hög luftfuktighet i Arenal till en frisk, klar och kyligare luft i Monteverdes berg. Första delen av resan till Monteverde sker med båt över Costa Ricas största och viktigaste sjö, Arenal Lake. Den anlades 1974 för att tillhandahålla vattenkraft till landet, men sjön är också viktig för djurlivet i området; här kan ni hitta ett rikt fågelliv och en del däggdjur. Efter en 40 minuters bekväm båttur når ni den lilla staden Río Chiquito där ni stiger av för att färdas sista delen av resan till Monteverde i minibuss. Vägen de sista 30 kilometrarna mot Monteverde sker på en mindre bra grusväg och hastigheten är låg. Det kompenseras dock med bred marginal av den sagolika naturen. Ni passerar genom små byar och har utsikt mot gröna kullar, boskapsfarmer, kossor som betar i branta sluttningar och kaffeplantager. Monteverde är en pittoresk, isolerad liten by med endast 6 000 invånare. Man har aktivt valt att inte asfaltera vägen, detta för att man önskar bevara naturen från exploatering och alltför många turister. Det har man lyckats väl med. När man anländer Monteverde är det svårt att slå ifrån sig känslan av att ha nått en avskuren by långt från det moderna samhället. Mer unikt och genuint blir det inte! Efter incheckning på ert hotell utforskar ni området på egen hand innan middagen serveras på hotellet. Dagens transfertid är cirka 4 timmar.
Övernattning på Fonda Vela eller liknande standard inklusive frukost och transfers med båt och buss.

Dag 6: Expedition Monteverde
Ni blir hämtade efter frukost för en fullspäckad dag i ekoturismens tecken. Till Monteverde åker man främst för den obeskrivbart vackra naturen, djurlivet och den sköna miljön. I dag har ni fyra timmars vandring genom det unika naturreservatet i Monteverde i sällskap med en professionell naturguide. Guiden kommer att visa er olika flora och fauna. I regnskogen växer fikonträd och avokadoträd sida vid sida med ananasväxter, orkidéer och mossor. I Monteverdes regnskogar finns även däggdjur, reptiler, den gyllene paddan, treflikig klockfågel samt den vackra Quetzalfågeln. Efter förmiddagens utflykt i molnskogen på cirka 4 timmar åker ni tillbaka till hotellet och har resten av dagen till vila eller för att göra utflykter på egen hand.
Övernattning på Fonda Vela eller liknande standard inklusive frukost, utflykt till Monteverde och entréavgift.

Dag 7: Hängbroar, Monteverde – San José
Efter frukost hinner ni med en sista utflykt innan återresan till huvudstaden sker. Det är en av höjdpunkterna som väntar er, en promenad på de världsberömda hängbroarna ovanför trädtopparna. I Costa Rica finns över 900 fågelarter och några av dessa finns att beskåda här, plus olika insekter och nattliga däggdjur. Utflykten är en enastående möjlighet att få uppleva växtligheten och alla sällsynta djurarter som finns i området uppifrån. Promenaden är på cirka 3 kilometer och som högst cirka 80 meter ovanför marken. På eftermiddagen bär det av söderut på Panamerican highway mot huvudstaden San José och en sista natt på Holiday Inn Express San José Forum. Förmiddagsaktiviteten på hängbroar pågår cirka 4 timmar och transfern till San José tar cirka 3,5 timme.
Övernattning på Holiday Inn Express San José Forum eller liknande standard inklusive frukost, utflykt till hängbroar, entréavgift och transfer till San José.

Dag 8: Hemresa
Efter frukost har ni egen tid och på eftermiddagen är det transfer till flygplatsen för vidare färd hem till Sverige.

Är ni intresserade av en aktiv semester i Costa Rica? Besök vårt systerföretag Aktivresor och ta del av vårt utbud.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till San José tur och retur
- Transfer från flygplatsen till Holiday Inn Express San José Forum
- 1 natt på Holiday Inn Express San José Forum i standardrum inklusive frukost
- Transfer från San José till Arenal
- Utflykt till Arenal Volcano National Park och Paradise Hot Springs enligt program, lunch tillkommer
- 3 nätter på Arenal Manoa i standardrum inklusive frukost
- Utflykt till Arenal Vida Campesina inklusive lunch
- Transfer med båt och buss från Arenal till Monteverde
- 2 nätter på Fonda Vela i standardrum inklusive frukost
- Utflykt till Monteverde enligt program (ziplines och lunch ingår ej i priset)
- Utflykt till hängbroar enligt program
- Transfer från Monteverde till San José
- 1 natt på Holiday Inn Express San José Forum i standardrum inklusive frukost
- Transfer från hotellet till flygplatsen
- 1 lunch och 1 middag enligt program

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran