Tamarindo Diria Golf & Beach Resort är det enda hotellet i området som ligger direkt på stranden. Det är inte vilken strand som helst utan Playa Tamarindo, rankad som den populäraste stranden i Costa Rica. Den vackra stranden är drygt en mil lång och är omtyckt av soldyrkare och barnfamiljer för att den är säker (inga strömmar) och långgrund. Även i surfarkretsar är stranden populär. Hotellet, som har funnits i 30 år, är Tamarindos första hotell. I den lilla staden Tamarindo, ett stenkast från hotellet, finns för övrigt flera gourmetrestauranger, barer, klädaffärer, vackra hantverk, banker, apotek med mera.

På ett fem hektar stort område breder Tamarindo Diria Golf & Beach Resort ut sig med sina 182 rum. Rummen har en blandning av traditionell och modern arkitektur och har, liksom de flesta hotell i Costa Rica, en ljuvlig och välskött tropisk trädgård. Extra bonus för de storslagna solnedgångarna som kan bevittnas från balkongen eller från strandrestaurangen. Hela 92 rum har havsutsikt. Rummen är normalstora och bekväma.

Inte långt från Tamarindo Diria Golf & Beach Resort finns två 18-hålsgolfbanor där hotellets gäster kan spela till ett reducerat pris. Dessutom har hotellet en egen ”driving range” (utslagsbana) ca två kilometer från hotellet. Segling, dykning, ridning, snorkling, vandring och fiske är andra aktiviteter som med fördel kan bedrivas under en vistelse på Tamarindo Diria & Beach Resort. Och blir ni trötta på havet har hotellet ett enormt stort poolområde med riktigt sköna solstolar.