Gran Hotel Costa Rica, beläget i hjärtat av San José, är det äldsta hotellet i Costa Rica. Ett underbart hotell som är K-märkt och som har bevarat mycket av originalet från byggåret 1928. Byggt i kolonial stil med en enastående arkitektur och där mycket av inventarierna är från 1930-50-talet. Från Gran Hotel Costa Rica är det promenadavstånd till museer, butiker och parker. Från hotellet har ni en fin utsikt över den nya nationalteatern och stora torget.

På hotellet möts gammalt och nytt. Klassiska, antika trämöbler och badkar från 1930-talet trängs med moderna faciliteter som platt-tv, trådlöst internet, minibar och digitalt värdeskåp. De höga fönstren är även de antika och K-märkta. Frukost äter ni på femte våningen med utsikt över stadskärnan. På hotellet finns också ett spa, konferensmöjligheter och ett gym.

Att kliva in i hotellets lobby är som att förflytta sig i en tidsmaskin till 1930-talets arkitektur. Lobbyn är stor, luftig och andas byggnadskonst. Här kan ni sitta och dricka utsökt kaffe från Costa Rica och lyssna på sköna toner från pianobaren. Hotellet har varit Costa Ricas flaggskepp ända från början och är det i allra högst grad än idag. Här har mängder av digniteter bott genom åren och än idag är Gran Hotel Costa Rica det hotell där de rika och berömda gärna visar upp sig.