Vid Playa Tamarindo, en av de vackraste stränderna på nordvästra sidan av Stilla Havskusten, ligger eleganta Capitan Suizo Hotel som räknas till ett av de bästa hotellen i Tamarindoområdet. Stranden Playa Tamarindo är drygt en mil lång och betraktas som en av populäraste och säkraste stränderna i Costa Rica (inga starka strömmar och långgrunt) och är idealiskt för simning och allehanda vattensporter. I området ligger också ”Las Baulas Marine National Park”, en av de mest betydelsefulla häckningsplatserna på jorden för de stora havslädersköldpaddorna. I den lilla staden Tamarindo, ett stenkast från hotellet, finns flera gourmetrestauranger, barer, klädaffärer, vackra hantverk, banker, apotek med mera.

Hotellet har endast 22 rum och sju bungalows, alla smakfullt inredda och dekorerade. Rummen är rymliga, har samtliga balkong eller terrass med utsikt mot havet eller den lummiga trädgården. Väljer ni att bo i bungalow finns det, förutom dusch inomhus, också utomhusdusch med varmvatten och en bubbelpool. På Capitan Suizo Hotel, liksom de flesta hotell i Costa Rica, arbetar man för en miljövänlig och hållbar turism och ser en stolthet i att integrera djur och natur med hotellverksamheten. I hotellets enormt tropiska trädgård är chansen stor att få se djur. Hotellets utsökta restaurang lägger stor vikt på lokala färska råvaror. Här erbjuds underhållning från lokala folkloristiska dansgrupper och livemusik en eller ett par gånger i veckan.

Capitan Suizo Hotel ägs av ett schweiziskt par som förälskade sig i den tropiska vegetationen, naturen och harmonin som finns i den här regionen.