Arenal Kioro, byggt 2005, är ett av de främsta hotellen i Costa Rica och med ett enastående läge vid foten av vulkanen Arenal. Överlag erbjuder området en naturupplevelse och ekoturism utöver det vanliga. På hotellets 27 tunnland stora område rinner varma källor från vulkanen. Kring hotellet har man byggt naturliga ”badkar” vid källorna där ni kan njuta av ett skönt och varmt bad. Hotellets lilla pool ter sig onödig i sammanhanget. De varma källorna kombineras med fördel med hotellets utomordentliga spaavdelning, garanterat en pulsnedsänkare.

Vulkanen och de varma källorna bidrar i hög grad till att området är enormt grönt och lummigt, att djurlivet är rikt och växtligheten unik. Hotellets trädgård är som en mindre tropisk expedition och från hotellet går vandringsleder för de natur- och motionsintresserade.

Arenal Kioro erbjuder 53 sviter, alla med en panoramautsikt mot vulkanen Arenal (1 633 meter över havet). Att ligga i sin stora sköna säng, eller i jacuzzin som finns i samtliga rum, med utsikt över vulkanen är en naturupplevelse utöver det vanliga och ett minne för livet. Rummen är stora och förutom redan nämnda jacuzzi finns minibar, platt-tv, två balkonger (en på var sida om rummet) och trådlöst internet. Restaurangen erbjuder utsökt mat med kött och skaldjur som specialitet.

Hela hotellet; från läget, det trevliga välkomnandet, naturupplevelsen, de eleganta rummen, faciliteterna, restaurangen till den allmänna servicen, håller högsta standard.