Med lyxtåg, flodkryssare och helikopter får ni uppleva det bästa av södra Afrika. Några av regionens mest spektakulära sevärdheter dukas upp, alltmedan ni och ert resesällskap kan luta er skönt tillbaka. Ni börjar med en tågresa på klassiska och prisbelönade Rovos Rail, Afrikas svar på Orientexpressen. Från Sydafrika åker ni genom Botswana via Zimbabwe innan ni kommer fram till resans höjdpunkt för många – en spektakulär helikoptertur över de mäktiga Victoriafallen. Äventyret fortsätter med en flodkryssning i sakta mak med anrika Zambezi Queen. Namibia på ena sidan, Botswana på den andra och upplevelsen av naturen och djurlivet sker från första parkett.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst till Johannesburg följande dag.

Dag 2: Johannesburg
På flygplatsen i Johannesburg väntar er chaufför för att köra er till Castello Di Monte där ni bor en natt.
1 övernattning på Castello Di Monte inklusive frukost.

Dag 3-6: Rovos Rail – Pretoria till Victorifallen
Efter frukost är det transfer till Rovos Rail station där tåget rullar ut kl 09.30 för färd norrut med destination Victoriafallen. Rovos Rail är ett privat tågbolag som vunnit flera utmärkelser som världens mest exklusiva tåg. Under några äventyrsfyllda dagar kommer detta att vara ert hem. Resan börjar i Pretoria, tar er genom Warmbaths och Nylstroom som har döpts till Nilens källa för att floden rinner norrut där.

Tåget ringlar sig fram genom höga berg och djupa dalar och korsar The Tropic of Capricorn, Stenbockens vändkrets, på er väg till Zimbabwe. Efter formaliteter vid Beitbridge reser ni vidare till Zimbabwes näst största stad, Bulawayo.
De följande dagarna färdas tåget på en av världens längsta raksträckor, 114 kilometer, innan ni korsar Hwange National Park, berömt för sitt rika djurliv. Ni kommer beskåda djurlivet dels från tåget men också göra er första safari.

Efter ett stopp vid Thompsons Junction så är destinationen nådd, ni har nått de berömda Victoriafallen. Omgivningen här är bedårande vacker.
3 övernattningar på Rovos Rail med all inclusive.

Dag 7-8: Viktoriafallen
Efter frukost på tåget blir det transfer till The Victoria Falls Hotel.

Det världsberömda kolonialhotellet har ståtliga salonger, stor trädgård, en fin pool i viktoriansk stil och utmärkt service. Atmosfären på hotellet andas klass och historia. Den absolut främsta fördelen med Victoria Falls Hotel är den grandiosa utsikten mot Victoriafallen samt att det är promenadavstånd till nationalparken där man kan bese fallen på nära håll.

Under vistelsen på Victoria Falls Hotel får ni bland annat guidade turer till fallen, både på Zimbabwe- och Zambiasidan. Andra kvällen blir det en kryssning vid solnedgången på Zambezifloden, som är den fjärde största floden i Afrika, och en helikoptertur.

Maten på Victoria Falls Hotel är utsökt och frukostarna en njutning. Hotellet har inte mindre än tre restauranger av god kvalitet att välja bland; Livingstone Room för smakfulla middagar och dans, Jungle Junction Summerhouse som serverar buffé och bjuder på underhållning samt Stanley’s Terrace som har den bästa utsikten och är särskilt populär vid solnedgången.
2 övernattningar på Victoria Falls Hotel i deluxerum inklusive frukost.

Dag 9-11: Zambezi Queen
Transfer från Victoria Falls till Kasane i Botswana och incheckning på flodbåten Zambezi Queen för tre fantastiska dygn. Fartyget har endast 14 hytter vilket gör att det blir en intim känsla ombord, maten är utsökt och servicen förträfflig.

Under kryssningen väntar utsökta middagar, fiske, fågelskådning, vattenbaserad safari och safari på land samt besök i byar där ni får chansen att ta del av en annan kultur och mycket annat.

Fartyget har tre däck. Längst ner finns en lounge med ett litet bibliotek och datorer. Hytterna är belägna på däck ett och två. De har alla privata balkonger och egna badrum. På översta däcket finns bland annat restaurangen med fin utsikt, lounge med öppen spis, bar och en liten pool. Allt ligger under tak med en öppen planlösning.
3 övernattningar på Zambezi Queen i standard suite inklusive helpension.

Dag 12: Toka Leya Camp, Zambia
Vid ankomst blir ni mötta av vår guide/chaufför som tar er till Toka Leya Camp i Zambia.

Toka Leya Camp ligger på stranden vid Zambezifloden i den östra delen av Mosi-Oa-Tunya National Park, endast 12 km från Victoriafallen. Med sin bredd på 1 708 meter är Victoriafallen världens bredaste vattenridå och kraften är enorm. Fallet sjunker mer än 100 meter ner i Sheer Zambezi Gorge.

Boendet på Toka Leya Camp sker i tälthus byggda på pålar, vilket ger djuren möjlighet att vandra under dem. Här finns 12 safarihus som alla har eget badrum och en magnifik utsikt över Zambezifloden. Lägrets matsal och bar ligger i anslutning till poolen. Anläggningen är rustik och drivs miljövänligt.

I priset ingår schemalagda aktiviteter. Aktiviteter att välja mellan är bland annat båtturer på floden, safari i Mosi-Oa-Tunya National Park, besök i staden Livingstone, fiske, rundtur i Victoriafallen på den zambiska sidan, besök i en lokal by med mera. Andra aktiviteter som erbjuds till en extra kostnad är bland annat kryssningar i solnedgången, helikopterturer, paddling, forsränning med mera.
1 övernattning på Toka Leya Camp i tälthus inklusive helpension.

Dag 13: Hemresa
Nu har den spektakulära resan kommit till sin slut. Ni vinkar av era guider och säger adjö till den fantastiska naturen. Ni checkar ut från Zambezi Queen för transfer till flygplatsen i Livingstone eller Viktoria Falls för hemfärd.

Övrigt:
I paketpriser ingår ej dricks, dryck och mat som inte är specificerade. Ej heller kostnader för visum, vaccinationer och andra profylax, samt eventuell departure tax (avreseskatt som betalas på flygplatsen).

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn till Johannesburg, Sydafrika. Hemresa från Livingstone eller Victoria Falls
- Transfer från flygplatsen till Castello Di Monte och Rovos Rail station
- 1 natt på Castello Di Monte i classic rum inklusive frukost
- 3 nätter på Rovos Rail; Pretoria - Victoriafallen i Pullman Suite med all inclusive
- Transfer till Victoria Falls Hotel
- 2 nätter på The Victoria Falls Hotel i delxuerum inklusive frukost
- Transfer till Zambezi Queen
- 3 nätter på Zambezi Queen i standardhytt inklusive helpension
- Transfer till Toka Leya Camp
- 1 natt på Toka Leya Camp i tälthus inklusive helpension
- Transfer till flygplatsen i Livingstone eller Victoria Falls
- Utflykter, turer och måltider enligt program ovan

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran