Ett äventyr som tar er till Zambia och Botswana. Ni bor på en bekväm lodge under safarin i Zambia och på exklusiva flodbåten Zambezi Queen under flodsafarin. Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa
Avresa från Sverige med ankomst till Livingstone, Zambia, dagen därpå.


Dag 2-5: Toka Leya Camp, Zambia
Vid ankomst blir ni mötta av vår guide/chaufför som tar er till Toka Leya Camp i Zambia.

Toka Leya Camp ligger på stranden vid Zambezifloden i den östra delen av Mosi-Oa-Tunya National Park, endast 12 km från Victoriafallen. Med sin bredd på 1 708 meter är Victoriafallen världens bredaste vattenridå och kraften är enorm. Fallet sjunker mer än 100 meter ner i Sheer Zambezi Gorge.

Boendet på Toka Leya Camp sker i tälthus byggda på pålar, vilket ger djuren möjlighet att vandra under dem. Här finns 12 safarihus som alla har eget badrum och en magnifik utsikt över Zambezifloden. Lägrets matsal och bar ligger i anslutning till poolen. Anläggningen är rustik och drivs miljövänligt. 

I priset ingår två schemalagda aktiviteter per dag. Aktiviteter att välja mellan är bland annat båtturer på floden, safari i Mosi-Oa-Tunya National Park, besök i staden Livingstone, fiske, rundtur i Victoriafallen på den zambiska sidan, besök i en lokal by med mera.

 

Andra aktiviteter som erbjuds till en extra kostnad är bland annat kryssningar i solnedgången, helikopterturer, paddling, forsränning med mera.
3 övernattningar på Toka Leya Camp i tented room inklusive helpension.
 

Dag 5-8: Kryssning med Zambezi Queen på Chobe River

Transfer från Toka Leya till Kasane i Botswana och incheckning på flodbåten Zambezi Queen för tre oförglömliga nätter. Fartyget är lagom stort med endast 14 hytter vilket gör att det blir en intim känsla ombord, maten är utsökt och servicen förträfflig. Zambezi Queen kryssar på Chobe River utmed gränsen mellan Botswana och Namibia.

 

Bland allt som väntar under den här mycket prisvärda kryssningen är utsökta middagar, fiske, fågelskådning, vattenbaserad safari och safari på land samt besök i byar där ni får chansen att ta del av en annan kultur och mycket annat.

 

Fartyget har tre däck. Längst ner finns en lounge med ett litet bibliotek och datorer. Hytterna är belägna på däck ett och två. De har alla privata balkonger och egna badrum. På översta däcket finns bland annat restaurangen med fin utsikt, lounge med öppen spis, bar och en liten pool. Allt är under tak med en öppen planlösning.
3 övernattningar på Zambezi Queen i suitehytt inklusive helpension. 

Läs mer om Zambezi Queen


Dag 8: Hemresa

Ni checkar ut från Zambezi Queen för transfer till flygplatsen i antingen Kasane eller Livingstone för vidare hemfärd.

Obs! Zambezi Queen har fasta avgångar en gång i veckan för sina fyradagarsturer (tre nätter) på fredagar. Det förutsätter ankomst på en tisdag för ovanstående program.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Livingstone, Zambia, tur och retur
- Samtliga transfers enligt program
- 3 nätter på Toka Leya Camp i tented room inklusive helpension
- 3 nätter på Zambezi Queen i suitehytt inklusive helpension
- Safari, turer och måltider enligt program ovan

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

På Toka Leya Camp ingår alla måltider, alkoholhaltiga och alkoholfria drycker, tvätt och två schemalagda aktiviteter per dag.

På Zambezi Queen ingår alla måltider med vin och öl till maten, alkoholfria drycker, de schemalagda aktiviteterna och safari.

I priset ingår ej dricks.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran