Bo på klassiska Victoria Falls Hotel med anor från 1904 och med utsikt mot Victoriafallen. Se fallen från både Zambia- och Zimbabwesidan, kryssa på Zambezifloden i solnedgången och avsluta veckan med en flodkryssning på den unika flodbåten Zambezi Queen. En resa för er som vill ha en bekväm Afrikavistelse i lyxmiljö. Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa

Avresa från Sverige med ankomst i Victoria Falls, Zimbabwe, dagen därpå.

 

Dag 2-4: Victoria Falls Hotel, Zimbabwe

En vistelse på det världsberömda kolonialhotellet med ståtliga salonger, stor trädgård, en fin pool i viktoriansk stil och utmärkt service. Atmosfären på hotellet andas klass och historia. Den absolut främsta fördelen med Victoria Falls Hotel är den grandiosa utsikten mot Victoriafallen och att det är promenadavstånd till nationalparken där man kan bese fallen på nära håll.

 

Under vistelsen på Victoria Falls Hotel får ni bland annat guidade turer till fallen, både på Zimbabwe- och Zambiasidan. Andra kvällen blir det en kryssning vid solnedgången på Zambezifloden, som är den fjärde största floden i Afrika.

 

Maten på Victoria Falls Hotel är utsökt och frukostarna en njutning. Hotellet har inte mindre än tre restauranger av god kvalitet att välja bland; Livingstone Room för smakfulla middagar och dans, Jungle Junction Summerhouse som serverar bufféer och bjuder på underhållning samt Stanley’s Terrace som har den bästa utsikten och är särskilt  populär vid solnedgången.
2 övernattningar på Victoria Falls Hotel i deluxerum inklusive frukost.
 

Dag 4-7: Kryssning med Zambezi Queen på Chobe River

Transfer från Victoria Falls till Kasane i Botswana och incheckning på flodbåten Zambezi Queen för tre oförglömliga dygn. Fartyget har endast 14 hytter vilket gör att det blir en intim känsla ombord, maten är utsökt och servicen förträfflig.

 

Bland allt som väntar under den här mycket prisvärda kryssningen är utsökta middagar, fiske, fågelskådning, vattenbaserad safari och safari på land samt besök i byar där ni får chansen att ta del av en annan kultur och mycket annat.

 

Fartyget har tre däck. Längst ner finns en lounge med ett litet bibliotek och datorer. Hytterna är belägna på däck ett och två. De har alla privata balkonger och egna badrum. På översta däcket finns bland annat restaurangen med fin utsikt, lounge med öppen spis, bar och en liten pool. Allt är under tak med en öppen planlösning.

3 övernattningar på Zambezi Queen i suitehytt inklusive helpension.
 

Läs mer om Zambezi Queen

 

Dag 7: Hemresa

Ni checkar ut från Zambezi Queen för transfer till flygplatsen i antingen Kasane eller Livingstone för vidare hemfärd.

Obs! Zambezi Queen har fasta avgångar en gång i veckan för sina fyradagarsturer (tre nätter) på fredagar. Det förutsätter ankomst på en tisdag för ovanstående program. Med reservation för ändringar.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Victoria Falls tur och retur, Zimbabwe
- Samtliga transfers enligt program
- 2 nätter på Victoria Falls Hotel i deluxerum inklusive frukost
- 3 nätter på Zambezi Queen i suitehytt inklusive helpension
- Utflykter, turer och måltider enligt program ovan

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Frukost ingår i priset under vistelsen på Victoria Falls Hotel.

På Zambezi Queen ingår alla måltider med vin och öl till maten, alkoholfria drycker, de schemalagda aktiviteterna och safari.

I priset ingår ej dricks.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran