En härlig resa som tar er till Zambia och Botswana. I Zambia bor ni vid Zambezifloden, därefter blir det en behaglig och spännande flodkryssning på Zambezi Queen och resan avslutas med safari i King´s Pool Camp, Botswana. Ett land världskänt för det storslagna djurlivet. Här väntar safari i världsklass! Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa

Avresa från Sverige med ankomst till Livingstone i Zambia dagen därpå.


Dag 2-3: The River Club, Zambia

Vid ankomst blir ni mötta av vår guide/chaufför för transfer till The River Club i Zambia.

The River Club ligger inbäddad i prunkande grönska vid Zambezifloden. Härifrån är det knappt två mil till de världsberömda Victoriafallen. På The River Club bor ni i bekväma hus med en komfortabel lounge, luftig matsal, rejäl veranda och ett imponerande bibliotek. Varje hus har en sida som är helt öppen mot Zambezifloden. Här kan ni njuta av utsikten och den berömda afrikanska solnedgången från både sängen och badkaret.

Det är ett hotell med stor gästfrihet där man arbetar målmedvetet för hållbar turism och ansvarsfullt resande på olika sätt. Hit åker man för att njuta av den lugna och trivsamma miljön. Det erbjuds också en del aktiviteter som krocket, boule, tennis, fiske och kryssningar vid solnedgången. Zambezi National Park ligger tvärs över floden och elefanter och flodhästar kan ses och höras med jämna mellanrum.

1 övernattning på The River Club inklusive helpension.

 

Dag 3-5: Kryssning med Zambezi Queen på Chobe River

Transfer från The River Club till Kasane i Botswana och incheckning på flodbåten Zambezi Queen för tre oförglömliga dygn. Fartyget har endast 14 hytter vilket gör att det blir en intim känsla ombord, maten är utsökt och servicen förträfflig.

 

Bland allt som väntar under den här mycket prisvärda kryssningen är utsökta middagar, fiske, fågelskådning, vattenbaserad safari och safari på land samt besök i byar där ni får chansen att ta del av en annan kultur och mycket annat.

 

Fartyget har tre däck. Längst ner finns en lounge med ett litet bibliotek och datorer. Hytterna är belägna på däck ett och två. De har alla privata balkonger och egna badrum. På översta däcket finns bland annat restaurangen med fin utsikt, lounge med öppen spis, bar och en liten pool. Allt är under tak med en öppen planlösning.

2 övernattningar på Zambezi Queen i suitehytt inklusive helpension.
 

Läs mer om Zambezi Queen

 

Dag 5-8: Safari i King´s Pool Camp, Botswana

Transfer från Zambezi Queen till Kasane där ni blir mötta av vår agent som hjälper er med er fortsatta resa till King´s Pool. Ni flyger dit med ett litet propellerplan.

King´s Pool Camp är en privat safaripark belägen i norra Botswana, vid Chobe National Parks västra gräns. Härifrån har ni utsikt över King´s Poollagunen. Området har ett rikt djurliv med en mängd olika djurarter. Dock är området mest känt för sitt stora elefantbestånd. Här finns också gott om impalor, zebror, bufflar och antiloper. Rovdjur som lejon, leoparder, geparder och hyenor syns regelbundet i området.

På King´s Pool Camp finns nio lyxiga gästhus från vilka man kan se flodhästar bada i lagunen. Varje hus innehåller ett stort sovrum med en jättesäng (king size), vardagsrum, toalett, tre duschar varav en utomhus för den som vill komma närmare den afrikanska naturen samt trädäck med en liten bubbelpool.

De gemensamma utrymmena är trevliga med rymligt trädäck med sköna sittgrupper direkt vid vattnet, där det även finns en liten pool och en bar.

På King´s Pool Camp spenderar ni dagarna med safari morgon och kväll. För den som vill erbjuds också vandringssafari. Andra populära aktiviteter är kryssningar med campens egen sightseeingbåt Queen Sylvia.
3 övernattningar på King´s Pool Camp i tented room inklusive helpension.

  

Dag 8: Hemresa

Ni checkar ut från King´s Pool Camp för flyg med propellerplan till Kasane för vidare transfer till Livingstone och hemfärd.

Obs! Zambezi Queen har fasta avgångar två gånger i veckan, söndagar och tisdagar, för sina tredagarsturer (två nätter). Det förutsätter ankomst lördagar och måndagar för ovanstående program.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Livingstone, Zambia, tur och retur
- Samtliga transfers enligt program
- 1 natt på The River Club i dubbelrum inklusive helpension
- 2 nätter på Zambezi Queen i suitehytt inklusive helpension
- 3 nätter på King´s Pool Camp i tented room inklusive helpension
- Safari, turer och måltider enligt program ovan

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

På The River Club ingår alla måltider, vin, öl och alkoholfria drycker samt två aktiviteter per dag.

På Zambezi Queen ingår alla måltider med vin och öl till maten, alkoholfria drycker, de schemalagda aktiviteterna och safari.

På King´s Pool Camp ingår alla måltider, alkoholhaltiga och alkoholfria drycker,de schemalagda aktiviteterna, safari och tvättservice.

I priset ingår ej dricks.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran