För er som är intresserade av den bästa safarin Botswana har att erbjuda och med boende i förstklassiga lodger med hög service är detta något av en drömresa. Alla förflyttningar under resan sker med flyg. Ni besöker först King´s Pool Camp och avslutar resan på Mombo Camp. Båda är privata safariparker med endast nio lyxiga gästhus. Ett minne för livet! Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avresa

Avresa från Sverige med ankomst i Livingstone dagen därpå.


Dag 2-5: Safari i King´s Pool Camp, Botswana

I Livingstone blir ni mötta av vår guide/chaufför för vidare transport till Kasane i Botswana. Från Kasane flyger ni till King´s Pool Camp med ett litet propellerplan.

King´s Pool Camp är en privat safaripark belägen i norra Botswana, vid Chobe National Parks västra gräns. Härifrån har ni utsikt över King´s Poollagunen. Området har ett rikt djurliv med en mängd olika djurarter. Dock är området mest känt för sitt stora elefantbestånd. Här finns också gott om impalor, zebror, bufflar och antiloper. Rovdjur som lejon, leoparder, geparder och hyenor syns regelbundet i området.

På King´s Pool Camp finns nio lyxiga gästhus från vilka man kan se flodhästar bada i lagunen. Varje hus innehåller ett stort sovrum med en jättesäng (king size), vardagsrum, toalett, tre duschar varav en utomhus för den som vill komma närmare den afrikanska naturen samt trädäck med en liten bubbelpool.

De gemensamma utrymmena är trevliga med rymligt trädäck med sköna sittgrupper direkt vid vattnet, där det även finns en liten pool och en bar.

På King´s Pool Camp spenderar ni dagarna med safari morgon och kväll. För den som vill erbjuds också vandringssafari. Andra populära aktiviteter är kryssningar med campens egen sightseeingbåt Queen Sylvia.
3 övernattningar på King´s Pool Camp i tented room inklusive helpension.

Dag 5-8: Safari i Mombo Camp, Botswana

Transfer från King´s Pool Camp till en närliggande flygplats för flyg med propellerplan till Mombo Camp.

Mombo Camp ligger på Mombo Island i Moremi Game Reserve i det världsberömda Okavangodeltat i norra Botswana. Hit kommer man endast med flyg och känslan av exklusivitet är total. Området erbjuder utan tvekan den bästa safarin landet har att erbjuda.

Mombo Camp är byggt i skuggan av stora träd med utsikt över ett våtområde dit djuren söker sig både dag- och nattid. Här myllrar det av vilda djur. Överlag finns det mycket gott om vilt i området och chansen att se ”The Big Five”; lejon, leopard, buffel, noshörning och elefant är god.

Mombo Camp har nio gästhus, 110 kvm(!) stora och elegant inredda med breda trädäck. Gästhusen är byggda två meter över marken vilket gör det möjligt för djuren att vandra fritt genom lägret samtidigt som det är säkert för gästerna.

De gemensamma utrymmena är utmärkta och restaurangen och baren har en pampig utsikt över slätten. Här finns också en liten pool, ett utomhusgym och en liten souvenirshop.
3 övernattningar på Mombo Camp i tented room inklusive helpension.


Dag 8: Hemresa
Ni checkar ut från Mombo Camp för flyg till Maun och vidare till Johannesburg för er hemfärd.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm/Göteborg till Livingstone, Zambia, hem via Maun och Johannesburg
- Samtliga transfers enligt program
- 3 nätter på King´s Pool Camp i tented room inklusive helpension
- 3 nätter på Mombo Camp i tented room inklusive helpension
- Safari, turer och måltider enligt program ovan

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

På King´s Pool Camp och Mombo Camp ingår alla måltider, alkoholhaltiga och alkoholfria drycker de schemalagda aktiviteterna, safari och tvättservice.

I priset ingår ej dricks.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran