Botswana erbjuder varierande vackra landskap med allt från öken till deltan. I den här resan till Botswana, som sker i internationell grupp, besöker ni Moremi Game Reserve, hem till det berömda Okovangodeltat med sin storslagna natur och rika fågelliv samt Chobe National Park som är absolut mest känd för sina stora elefanthjordar. I Chobe gör ni även ett stopp i Savuti, ett område med mycket kattdjur.
Botswana är antagligen det land i Afrika som har det största beståndet av savanndjur så en safari där borgar för många spännande möten med vilda djur. Resan avslutas i Victora Falls där ni kan besöka de mäktiga Victoriafallen.
En safari i Botswana kan med fördel kombineras med sol och bad i Mozambique.
Vi skräddarsyr resor vilket innebär att samtliga våra resor kan förlängas, förkortas och kombineras efter eget önskemål.

Dag 1: Avfärd från Sverige
Ankomst till Maun dagen därpå. Flygresan går via Johannesburg.

Dag 2: Ankomst till Maun
Ni blir mötta av vår agent på plats som tar er till ert hotell för natten.
Övernattning på Sedia Hotel inklusive halvpension.

Dag 3: Moremi Game Reserve
Ni lämnar Maun och reser i ca 5-6 timmar till Moremi Game Reserves nordvästra hörn där Okovangodeltat finns. Ni bor i en privat tältcamp i hjärtat av Okovangodeltat.
Övernattning på tältcamp, alla måltider ingår.

Dag 4: Okovango – Moremi Game Reserve
Idag väntar en båttur på huvudkanalerna i de norra delarna av deltat. Där erbjuds en oerhörd variation av fågelarter, i Botswana finns ca 500 olika fågelarter. Längs vägen kan ni även ha tur att stöta på den skygga uttern eller den ståtliga letjevattenantilopen.
Även elefanterna svalkar sig ibland i vattenkanten. Vanligtvis är ni ute hela dagen så medhavda lunchpaket intas i det vackra landskapet. På kvällen återvänder ni till er camp för en varm dusch och en god middag. Middagen intas till ljudet av den mörka Afrikanatten.
Övernattning på tältcamp, alla måltider ingår.

Dag 5: Khwai – Moremi Game Reserve
Ni intar en tidig frukost och fortsätter till den nordöstra delen av Moremi. Området, som kallas Khwai, erbjuder oftast ett spektakulärt djurliv. Där finns, förutom de tjusiga katterna lejon och leopard, även antiloper av olika slag, giraffer och zebror. Hela dagen ägnas åt safari.
Övernattning på tältcamp, alla måltider ingår.

Dag 6: Khwai – Moremi Game Reserve
Tidig uppstigning för morgonsafari. Under eftermiddagen tar ni det lugnt på campen.
Övernattning på tältcamp, alla måltider ingår.

Dag 7-8: Savuti – Chobe National Park
Återigen dags att fara vidare. Idag väntar er en resa på ca 6-7 timmar upp till området Savuti (safari längs vägen).
Savuti består av en gammal uttorkad sjöbotten med områden av små ”klippöar”, så kallade kopjes. Vissa klippor har gamla inskriptioner från San-folket. Där utforskar ni Savutis kärr- och flodbäddars rikliga djurliv. Savuti är känt för sina mängder av lejon och elefanter men även den sällsynta vildhunden kan påträffas här.
Savuti är ett omtyckt område för världens alla naturfotografer och filmare och många välkända naturdokumentärer är inspelade där.
Övernattning på tältcamp, alla måltider ingår.

Dag 9-10: Chobe River Front – Chobe National Park
Ni lämnar Savuti och åker genom Chobes teakskog mot den nordöstra delen av Botswana. En stor del av resan följer ni i Dr. Livingstones fotspår och passerar genom byar som finns nämnda i hans böcker om sina resor i regionen. Målet, Chobe River, är helt klart ett av Afrikas främsta områden för safari och man blir lätt överväldigad av det stora antalet djur som finns där. Era dagar fördelas mellan safari längs floden, i skogen och en båttur på Chobe River. För de som önskar kommer det även finnas tid för lite shopping i Kasane.
Övernattning på tältcamp, alla måltider ingår.

Dag 11: Victoria Falls – Zimbabwe
Ni packar ihop campen för sista gången och åker till Victoria Falls.
Ni kommer ha ett par timmar till ert förfogande för att besöka det kända vattenfallet som på det lokala Batonkaspråket kallas ”Mosi Oa Tunya” (Rök som dånar).
För den som önskar finns det flera frivilliga aktiviteter i området som forsränning, helikopterturer över fallet, hästridning eller bungyjump.
Övernattning på hotell inklusive frukost.

Dag 12: Hemresa
Via Johannesburg flyger ni hem igen fulla av intryck och ankommer Sverige nästkommande dag.

Detta ingår i resan

- Flyg från Stockholm till Maun, hem från Victora Falls
- 10 nätter safariprogram enligt ovan
- Måltider enligt program

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Gruppriset är baserat på att två personer delar boende och att minimum antal resenärer för gruppresan uppfylls. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Enkelrumstillägg: 3 500 kr
Gruppens storlek: Minimum 4 personer, max 14 personer (2 bilar).

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan - På begäran