Följ med och upplev Barbados' exotiska charm! Utforska öns berömda romdestillerier och lär dig hemligheterna bakom den älskade drycken. Njut av utsökta lokala rätter som förtrollar dina smaklökar. Vandra längs öns paradisiska stränder där vit sand möter kristallklart vatten. Resan leds av Lars Renbjer, expert på rom med många års erfarenhet av Karibien. Lars är även en av två författare till den prisbelönta boken Stora romboken och en av värdarna för podcasten "Romradion".

11 januari: Avresa till Barbados
Flyg med British Airways via London och ankomst på eftermiddagen enligt nedan. Kvällen inleds med en välkomstdrink och information.

BA 771S 11JAN 6 ARNLHR SS1 0700 0900 Arlanda-Heathrow
BA 255Q 11JAN 6 LHRBGI SS1 1035 1535 Heathrow-Barbados
BA 254O 20JAN 2 BGILHR SS1 1740 0550 Barbados-Heathrow
BA 776S 21JAN 3 LHRARN SS1 0715 1045 Heathrow-Arlanda

12 januari: Fridag
Använd dagen till att bekanta dig med omgivningarna, ta ett dopp vid poolen eller njut av det Karibiska havet. På kvällen blir det romprovning på hotellet med Lars Renbjer innan middagen.

13 januari: Heldagsutflykt inklusive besök av romdestillerier
Upplev det bästa av Barbados på en exklusiv rundtur till hjärtat av öns berömda romdestillerier. Vi tar en bussresa till norra Barbados och gör ett lunchstopp i pittoreska Speightstown innan vi fortsätter vår färd till det anrika St. Nicholas Abbey. Här får du en unik möjlighet att utforska ett historiskt herrgårdshus, dess fascinerande destilleri och en åktur med öns enda ångtåg. Resan fortsätter sedan till Mount Gay, ett av världens äldsta romdestillerier där tradition och expertis möts för att skapa rom av högsta kvalitet. Här får du möjlighet att fördjupa dig i destilleriets rika historia och njuta av en guidad provning som avslöjar hemligheterna bakom deras prisbelönta rom. På vägen tillbaka till hotellet stannar vi till för en drink på Bristol Beach Bar där du kan sippa på en välkomponerad romcocktail medan du blickar ut över det glittrande Karibiska havet.

14 januari: Fridag
Upptäck Barbados på egen hand! Besök några av de skimrande vita sandstränderna som kantar ön, utforska underverken i Harrison’s Cave, en underjordisk värld av stalaktiter och kristallklara vatten, eller följ med oss på ett besök av huvudstaden Bridgetown med dess livliga gator och färgstarka marknader. Vår lokala samarbetspartner hjälper dig gärna med tips och bokning av utflykter.

15 januari: Heldagsutflykt till östra och södra Barbados
Idag blir det en guidad heldagsutflykt som tar dig till öns östra och södra delar. Första stoppet på utflykten är en lokal Farmers Market där du kan smaka på färska lokala delikatesser och handla unika hantverk. Därefter beger vi oss till den ikoniska utsiktsplatsen Gun Hill där du kan njuta av storslagna vyer över landskapet. Eftermiddagen spenderas längs östkustens orörda stränder – perfekta för en lugn promenad eller ett skönt dopp. Höjdpunkten på turen är ett besök på det prisbelönta Foursquare Distillery. Här får du utforska konsten bakom romtillverkning och avnjuta provsmakningar av några av världens finaste romsorter. Hemresan till hotellet sker i tid för middag.

16 januari: Fridag
Upptäck Barbados på egen hand! Besök några av de skimrande vita sandstränderna som kantar ön, utforska underverken i Harrison’s Cave, en underjordisk värld av stalaktiter och kristallklara vatten, eller besök huvudstaden Bridgetown.
I dag har du en unik chans att uppleva Barbados Yacht Club som dagsmedlem! Njut av tillgång till deras exklusiva faciliteter inklusive möjligheten att hyra SUP-brädor eller segeljollar. Slappna av på deras privata strand, spela en omgång tennis, eller använda deras bekväma omklädningsrum.

17 januari: Besök av två romdestillerier
Efter en förmiddag fri för egna äventyr tar vi dig på en fascinerande resa till två av öns romdestillerier. Vår första anhalt är det historiska West Indies Rum Distillery där tradition möter innovation. Här får du uppleva den autentiska processen bakom romtillverkning och smaka på exklusiva sorter direkt från källan. Därefter utforskar vi det splitternya Hopewell Distillery, en modern juvel i romindustrin. Lär dig om de senaste teknikerna och avnjut nyskapande romskapelser.
På kvällen gör vi en utflykt (ingår ej i priset) till Barbados livliga Fiskfestival i Oistins. Färsk fisk, musik och fest under stjärnorna väntar dig – rekommenderas!

18 januari: Fridag
Utforska Barbados mångsidiga charm på egen hand. Strosa genom historiska Bridgetown, snorkla i kristallklart vatten bland exotiska fiskar och koraller, eller koppla av på en av de många soldränkta stränderna. För naturälskare erbjuder Barbados fascinerande grottutforskningar och lummiga botaniska trädgårdar. Vår lokala samarbetspartner hjälper dig gärna med tips och bokning av utflykter.

19 januari: Fridag
Utforska Barbados mångsidiga charm på egen hand. Strosa genom historiska Bridgetown, snorkla i kristallklart vatten bland exotiska fiskar och koraller, eller koppla av på en av de många soldränkta stränderna. För naturälskare erbjuder Barbados fascinerande grottutforskningar och lummiga botaniska trädgårdar. Vår lokala samarbetspartner hjälper dig gärna med tips och bokning av utflykter.

20 januari: Hemresa
Efter frukosten har du hela dagen till ditt förfogande för att njuta av din sista semesterdag innan transferbussen anländer på eftermiddagen för att ta dig till flygplatsen. Detta är kvällsflyg och du anländer till Sverige via London den 21 januari på förmiddagen. Trevlig hemresa!

Hotellet:
Mitt på den soldränkta sydkusten ligger Bougainvillea Barbados, ett prisvärt paradis, perfekt placerat mellan två bländande vita sandstränder. Hotellet erbjuder rymliga Junior Suite-rum, komplett med utrustat kök. Orkar du inte gå till restaurangen kan du fixa frukosten själv och njuta av den på din balkongen där du har en bedårande utsikt över antingen det azurblå havet, den inbjudande poolen eller den prunkande trädgården.

Läs mer om Barbados

Detta ingår i resan

- Flyg från Skandinavien till Barbados tur och retur
- 9 nätter på Bougainvillea i en Junior Suite
- Transfer från flygplatsen till hotellet tur och retur
- Lokal representant som är tillgänglig 24 tim/dag under er vistelse
- Välkomstdrink första kvällen
- Romprovning 12 januari enligt program
- Heldagsutflykter 13 och 15 januari enligt program
- Halvdagsutflykt 17 januari enligt program

Förfrågan om resa

Klicka på länk nedan för att göra förfrågan om resa.

Priset är baserat på att två personer reser tillsammans och delar boende samt flygbiljetter bokade i den billigaste bokningsklassen inklusive flygskatt. Kontakta oss för prisinformation vid fler eller färre antal resenärer, fler eller färre antal nätter samt vid avresa från annan ort eller annan tidsperiod än angivet. Vi reserverar oss för prisförändringar utanför vår kontroll.

Obs, en lokal turistskatt om 4.50 – 9.95 US dollar per rum och natt betalas på plats, gäller samtliga hotell på Barbados.

 Gäller datumPris/personÖvrig information
Förfrågan 2025-01-11 - 2025-01-21 44 900 kr