Resegaranti

Afro-Caribbean Travel har via ägarbolaget Kenzan Travel AB med org.nr 556954-0783 ställt lagstadgad resegaranti hos Kammarkollegiet. Det innebär att du är garanterad att få dina pengar tillbaka om vi, någon av våra samarbetspartners eller de flygbolag vi använder inte kan leverera resan. För att resegarantin ska gälla ska du ha bokat en paketresa hos oss som inkluderar både flyg och hotell/arrangemang.

Viktigt att veta om resegarantier

Resegarantin är ett ekonomiskt skydd för resenärer när en resa blir inställd eller avbruten. Resenären kan då ansöka om ersättning ur resegarantin. Resegarantilagen gäller för paketresor:

Paketresor

En paketresa är ett arrangemang som består av transport och inkvartering eller någon av dessa tjänster i kombination med en turisttjänst, som utgör en inte oväsentlig del av arrangemanget och som inte är direkt knuten till transporten eller inkvarteringen, som till exempel hyrbil, teaterbiljetter eller inträde till ett idrottsevenemang. En paketresa måste vara längre än 24 timmar eller innehålla inkvartering. En paketresa säljs till ett helhetspris eller till skilda priser som är knutna till varandra. Resegaranti ska finnas för alla paketresor, oavsett om de säljs till privatpersoner eller företag.