Mina två dagar, två nätter i Crown Point, Tobago, har kommit till sin ände och jag måste säga att jag lyckats fylla dem ganska bra. Claudia som är vår representant på ön och som du säker haft kontakt med om du varit på Tobago med oss mötte upp mig på flygplatsen. Efter en kvick check in på Sandy Point blev det lunch på byn, lite kyckling och cassava innan Claudia var gullig att skjutsa ut mig till Pigeon Point som är ett måste för alla Tobago besökare.

Jag strosade runt en bra stund här ute och fotograferade ur alla möjliga vinklar och vrån innan jag i sakta mak promenerade tillbaka till byn. Fick uppleva den mest magiska solnedgången på stranden nedanför Sandy. Avnjuter en god middag på Sandys restaurang i sällskap av ljudet av vågorna som slår mot stranden.

Tobago Pigeon Point Tobago Pigeon Point Tobago Pigeon Point Tobago Pigeon Point

En morgon i cykelsadeln – moutain biking på Tobago

Min enda heldag i byn är lite hektisk. Dagen börjar med att jag ska ut och cykla med Sean. Vilken bra start på dagen! Mina ben fick känna på att Tobago är rejält kuperat och ändå så tror jag att Sean har valt ut en snäll väg för mig. Riktigt trevlig tur som börjar längs vatten för att sedan ta oss en bit genom den täta grönskan. Mest cyklar vi på asfalt men även på stigar, där balanssinnet verkligen fick sig en omgång och på skogsvägar.

Tobago Moutain Biking Tobago Moutain Biking Tobago Moutain Biking

Dagen fortsätter på hästryggen

Ordentligt mör var det dags för hotellbyte. Lagom till lunch anländer jag Kariwak och hinner precis få i mig en härlig sallad med fetaost från ön innan det är dags för nästa aktivitet. En tur på hästryggen längs stranden vid Buccoo Bay står på tur. Tillsammans med Veronica, hennes crew och hästar får jag vara med om en härliga dag. Som avslutas med en simtur med häst! Mer om den upplevelse kommer såklart senare.Behöver väl knappast säga att jag somnar ganska gott den här kvällen efter en god middag på Kariwak.

Tobago hästridning Tobago hästridning

Med glasbottenbåt till Nylon pool

Min kropp är evinnerlig tacksam över att Kariwak erbjuder alla sina gäster morgonyoga. Efter ett yoga/meditationspass och lång skön frukost bär det av till sjöss. Med glasbottenbåt åker vi över Buccoo revet. Tyvärr är sjön lite gropig idag så vi hoppar snorklingen men vi ser gott om korall och fisk genom glaset. Trots ett extra långt stopp vid Nylon pool tror jag dock inte att jag blev några 10 år yngre som myten säger. Galet vackert var det hur som helst.

Tobago Buccoo Reef Nylon Pool Tobago Buccoo Reef Nylon Pool Tobago Buccoo Reef Nylon Pool

Nu är det dags att jobba mig norrut på ön. Castara står på tur.


Mer om våra resor till Tobago kan du läsa här. Följ oss gärna på Facebook & Instagram för löpande uppdateringar.