Tattoos, boaorm, Manicous, hos Roy Corbin på Corbin Local Wildlife kan du möta dem alla. Undangömt högt upp bland Tobagos smaragdböljande kullar med vidunderlig utsikt över havet har Roy tillsammans med makarna Wright skapat en oas för Tobagos hårt ansatta fauna. 

Corbin Local Wildlife, Tobago, Att göra på Tobago

Marken som Corbin Local Wildlife är belägen på har Roy ärvt av sin far och han känner varje hörn. När Roy var yngre jagade han precis som många andra på Tobago. Men när han successivt märkte minskningen av antalet djur på ön slutade han. Jakt, som är en del av Tobagos traditionella mandomsprov och det ökade antalet jagande vildhundar är starkt bidragande orsaker till en betydande minskning av vilda djur på den lilla ön i Karibien. Roy ville istället göra en insats för att återigen öka mångfalden.

Läs mer: Våra resor till Tobago

På slingriga stiger genom den yviga växtligheten visar Roy mig runt medan han passionerat berättar om projektet och de olika djuren. Vi stannar till vid inhägnaderna som finns runt om i parken. Inhägnader som är designade både för att det ska vara enkelt för oss besökare att se och komma i kontakt med djuren. Men även för att skapa lust för djuren för att fortplanta sig. Djuren som kommer hit är från början antingen skadade upphittade djur eller djur som folk tyckt var gulliga att ha som husdjur men som kanske inte är så gulliga när de blir äldre. Skadade rehabiliterade djur som bedöms ha möjlighet att klara sig släpps ut igen. Nya ungar återförs på ett kontrollerat sätt i sitt naturliga habitat. På så sätt hoppas Roy att han ska kunna bidra till ett levande djurliv på Tobago.

Parken tar gärna emot besök, besöken varar mellan 1-2 timmar och vi kan varmt rekommendera er att ta er hit. Besöken måste förbokas och det gör ni enklast genom att ringa Roy på 00 1 (868) 327-4182 eller maila.

Hitta hit:

Läs mer: Corbin Local Wildlife

Corbin Local Wildlife, Tobago, Att göra på Tobago