De allra flesta av oss tänker nog safari när en resa till södra Afrika kommer på tal. Och att åka på safari är verkligen en otrolig upplevelse men södra Afrika har så mycket mer att erbjuda. Namibia är ett land som har lite extra med äventyr att erbjuda. Vem kan motstå strapatser som dessa:

Kalahariöknen – böljande röda sandlandskap 

Förutom att vara hem till den charmiga surikaten kan du här få en verklig ökenupplevelse. Vad sägs om en vandring rakt ut i enorma Kalahari med övernattning i tält omsluten av en öronbedövande tystnad?

Sesriem – med världens högsta sanddyner

Många som besöker Namibia gör det för att se de enorma sanddynerna Sossusvlei och de förkolnade träden i Deadvlei som ligger här vid Sesriem. Men i områden kan du även göra ridutflykter, allt från någon timmes solnedgångstur till turer med övernattning. En riktigt häftig upplevelse är att en tidig morgon flyga luftballong över området.

Äventyr med extra allt - en resa till Namibia Äventyr med extra allt - en resa till Namibia

Svakopmund – en tysk badort i Afrika

Swakopmund är verkligen Namibias äventyrsmecca. Här kan du välja mellan otaliga äventyr i sanden eller i vattnet. Äventyr som sandsurfing, åka fyrhjuling, utflykt till Sandwich Harbour, delfinsafari eller paddla kajak bland alla sälar. 

Äventyr med extra allt - en resa till Namibia Äventyr med extra allt - en resa till Namibia

Kueneregionen – där landskapen får dig att tappa andan 

Att resa genom Namibia innebär att gång efter annan bli hänförd av helt otroliga landskap. Detta gäller inte minst i Kueneregionen där konstrasten mellan Skelettkustens extremt karga, kalla, grå sanddyner och Grootbergs röda, varma platåberg är fascinerande. Passa på att sträcka på benen och gå på noshörningsvandring.

Äventyr med extra allt - en resa till Namibia Äventyr med extra allt - en resa till Namibia Äventyr med extra allt - en resa till Namibia

Etosha – bland elefanter, lejon och andra djur

Som sagt, södra Afrika innebär safari och Namibias bästa safariupplevelse får ni i parken Etosha. Landskapet i Etosha är täckt av ett vitt damm som får en att tro att en befinner sig på en utomjordisk plats. Den gamla sjöbotten täcker en stor del av parken och skapar ett fängslande landskap. I parken kan du se en otrolig mängd djur som gärna samlas vid de många vattenhålen.

Äventyr med extra allt - en resa till Namibia Äventyr med extra allt - en resa till Namibia

Waterberg – dags att knyta på er vandringsskorna

I parken Waterberg Platau Park hittar ni många vandringsleder. Eftersom Namibia är ett stort land tillbringas många timmar i bilen. Därför är det extra skönt med stopp och aktiviteter som gör att en får komma ut och röra på sig. I parken bor bland andra den lilla dik dik antilopen.

Som sagt, vem kan motstå ett sådant urval av roliga aktiviteter. Om Namibia inte redan finns på er önskelista över länder att besöka så är det dags nu!

Vi har en mängd olika färdiga paketresor till Namibia men självklart skräddarsyr vi gärna ert alldeles egna Namibiaäventyr om så önskas.