Svenska resenärer har på senare tid i allt högre grad börjat efterfråga aktiva semestrar.  Kenzan Travel Group, med flera varumärken, möter denna efterfrågan genom att återlansera varumärket Aktivresor. Nya Aktivresor erbjuder resor till länder där Kenzan Travel Group redan har lång erfarenhet, specialistkunskap, god närvaro och bra lokala samarbetspartners. 

”Vi tycker att tiden nu är mogen att sätta mer fokus på den trend vi ser där medvetna resenärer vill vara aktiva på semestern”, säger företagets VD Olle Stålberg. ”Vi ser en ökad efterfrågan och är övertygade om att Aktivresor har en plats att fylla på den växande marknaden i det här segmentet.”

Det ”nya” Aktivresor kommer att erbjuda resor till länder där Kenzan Travel Group redan har närvaro och bra samarbetspartners. I detta första nyhetsbrev för Aktivresor slår vi ett slag för några av de mest intressanta höst- och vinterresorna 2019/2020. 

Stressa ned med en aktiv semester på Kuba

Känn salsans smittande rytmer i färgglada Havanna och låt upptäckarglädjen leda dig ut på den kubanska landsbygden. Cykla, vandra eller rid mellan sockertoppsberg och plantager. Kanske vill du testa att vara volontär på ett ekojordbruk? När kroppen får röra på sig blir sinnet lugnt – och ni kommer garanterat kunna njuta lite extra av vajande palmer, solsken och paradisön Cayo Levisas vita sandstränder. På nya Aktivresor kommer du att hitta flera fina resor till Kuba.

Arbeta som volontär på Kuba

Cykla genom Pinar del Rio

Kubas landsbygd – från hästryggen eller till fots

Dansa salsa i Havanna

Kuba, Vinales, resa till Kuba

Upplevelseretreat i Kenya och Zanzibar 12-26 november

Fjolårets succé fortsätter! Häng med på träning, yoga och personlig utveckling i kombination med safari i Kenya och sol och bad på mytomspunna ön Zanzibar i Indiska Oceanen. Pris 14 nätter från 31 800 kr ppr. Läs mer

Resa till Kenya, Kenya safari, giraffer

Mountainbike på Tobago

Ta chansen att upptäcka Tobagos gömda pärlor på en mountainbike som transportmedel. Cyklingen sker på små serpentinvägar, smala stigar, genom höga berg och djupa dalar. Pris 7 nätter från 16 500 kr ppr. Läs mer

Mountainbike Tobago

Vandra på paradisöarna La Digue och Praslin, Seychellerna

En fantastisk resa där du utforskar paradisöarna La Digue och grannön Praslin till fots. Dessa öar är främst kända för den grönskande naturen, de spektakulära granitformationerna och de ljuvliga stränderna.

Pris 7 nätter från 22 300 kr ppr. Läs mer

Utforska La Digue